רוסיה פרסמה ביומיים האחרונים שני סרטונים חדשים של האדמירל ויקטור סוקולוב, מפקד הצי הרוסי בים השחור. הסרטונים - שלא ניתן לקבוע מתי הם צולמו - פורסמו אחרי שקייב הכריזה כי סוקולוב ו-33 אנשי צבא נוספים נהרגו בהפצצה של מפקדת הצי, בעיר סבסטופול שבחצי האי קרים.
ביום שישי שיגרה קייב טילים למפקדה הרוסית בסבסטופול. לפי הצבא האוקראיני המתקפה התרחשה "בזמן פגישה של הנהגת הצי הרוסי". טיל אחד לפחות פגע במפקדה, ובמקום פרצה שריפה גדולה. לפי הרשויות בסבסטופול, עוד חמישה טילים יורטו על-ידי מערכת ההגנה האווירית. בעוד שאוקראינה טענה ש-34 רוסים נהרגו, מוסקבה מסרה אחרי ההפצצה כי ידוע לה על חייל אחד שנעדר.
אתמול פרסמה הטלוויזיה הממלכתית תיעוד של סוקולוב מישיבה של בכירים במשרד ההגנה, בהם השר סרגיי שויגו. סוקולוב לא נכח במקום שבו התקיימה הישיבה אך הופיע בשיחת ועידה בווידאו. לפי משרד ההגנה הפגישה נערכה אתמול. סוקולוב נראה על המסך כמה פעמים, אך לא דיבר.
היום פרסם הערוץ הרוסי "זבזדה" קטע מראיון עם האדמירל בן ה-61, שלא ברור מתי הוא הוקלט. "הצי בים השחור מבצע את המשימות שהטיל עליו הפיקוד בביטחון ובהצלחה", אמר בסרטון.
אוקראינה הודיעה אתמול כי לאור העובדה "שהרוסים נאלצו לפרסם בדחיפות תגובה שבה נטען שסוקולוב בחיים", אנשי הצבא בודקים את המידע שברשותם. לפי הכוחות המיוחדים של הצבא האוקראיני, הרוגים רבים בהפצצה לא זוהו בגלל מצבן של הגופות.
בהתייחסות האחרונה לסוקולוב לא חזרה אוקראינה על טענתה שהאדמירל הרוסי נהרג. מנגד גם דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב סירב להתייחס להצהרתה של אוקראינה על מותו של סוקולוב. הקרמלין אמר אתמול כי הוא לא קיבל ממשרד ההגנה "שום מידע" על מותו של סוקולוב.
שר ההגנה האוקראיני, רוסטם אומרוב, התראיין ל-CNN ולא אישר כי סוקולוב חוסל בהפצצה. הוא ציין כי אם מפקד הצי הרוסי בים השחור הלך לעולמו, הרי שמדובר בבשורה חיובית. "הוא נמצא בשטחים שלנו, שכבושים זמנית. אסור שהוא יהיה שם", אמר שר ההגנה של הנשיא וולודימיר זלנסקי.
מוסקבה טענה היום שבריטניה וארה"ב סייעו לאוקראינה לבצע את המתקפה, שהייתה "בשיתוף פעולה הדוק עם שירותי המודיעין האמריקניים והבריטיים". דוברת משרד החוץ מריה זחרובה אמרה שקייב נעזרה במודיעין של ארצות המערב, במטוסי סיור ובציוד לווייני של נאט"ו.
לחצי האי קרים יש חלק חשוב בלחימה הרוסית באוקראינה. בנוסף למתקפות טילים שמשוגרים מהים השחור, רוסיה משתמשת בקרים כדי להעביר אספקה שוטפת לכוחותיה בדרום אוקראינה. במהלך המלחמה מאשימה מוסקבה את קייב בשלל מתקפות בקרים, שסופח מאוקראינה ב-2014.