האפיפיור פרנציסקוס נפגש היום (שני) בוותיקן עם משלחת בין-דתית, שבה השתתפו נציגים יהודים, מוסלמים, נוצרים, בודהיסטים ודרוזים. האפיפיור הדגיש כי הדברים שיוחסו לו בקטעים שפורסמו מתוך ספר שעתיד להתפרסם בקרוב ומבוסס על ראיונות איתו, שלפיהם אמר כי "יש לחקור את ישראל על רצח עם ברצועת עזה" - הוצאו מהקשרם.
"לא טענתי שישראל ביצעה רצח עם", הסביר לחברי המשלחת, "הראו לי חומרים מהמלחמה, ואמרתי שאם זה נכון - אז יש צורך לחקור את זה. אני מבין את מה שקורה בעזה. אני חושב שחמאס לא צריך להיות יותר בעולם - אבל גם צריך שלא להאריך את המלחמה", הדגיש.
בפגישה השתתף גם הרב יוסף גרמון, שהיה בעבר הרב הראשי של גוואטמלה וכיום מנהל ארגון בשם "הקואליציה ההומניטרית", שמקדם תוכניות הומניטריות בארצות אמריקה הלטינית. "אני רוצה להגיד לך משהו לא כיהודי או ישראלי, אלא מהלב של אחד שהיה שם", פנה הרב גרמון, לוחם שריון בגדוד 9026 שהשתתף בלחימה ברצועה ובצפון - לאפיפיור, שנולד וגדל בארגנטינה, לפני שהפך לדמות הבכירה ביותר בעולם הקתולי. "אתה לא יכול להגיד שישראל חייבת להיחקר על רצח עם.
"תסתכל על חבריי החיילים שמתו מהיחידה שלנו", המשיך הרב, "הם מתו בגלל שנכנסנו לעזה לחפש את הטרוריסטים בלבד ולהגן על החפים מפשע. ישראל מגינה גם על הפלסטינים ומשחררת אותם מחמאס. כל מדינה אחרת הייתה מפציצה אותם מהאוויר ומבטלת את האיום הזה ביום אחד. לישראל יש את היכולת לסיים את המלחמה ביום אחד ולמחוק את עזה כליל, אבל היא לא פעלה כך והיא סיכנה את חייליה בשביל למנוע רצח חפים מפשע. אתה צריך לחקור את מי שקוראים לחקור את ישראל - ולא הפוך".
פרנציסקוס השיב, כאמור, שדבריו הוצאו מהקשרם, וציין וכי הוא מסכים שבני הדתות השונות גם הם מאוימים מהרדיקליות, ושאם היא תנצח - כולם יפסידו. הוא טען כי בעוד שהפלסטינים שולחים לו כל הזמן חומרים על המלחמה, ישראל לא מעבירה לו תיעודים ולא מקדישה לכך תשומת לב. בתוך כך, בפגישה השתתפו גם מנהיגי דת דרוזים מחורפיש, שסיפרו לאפיפיור שגם החברה הדרוזית בישראל סובלת מהטרור. הם סיפרו לו גם על 12 הילדים שנרצחו במג'דל שמס שבצפון הגולן - מרקטה של חיזבאללה.
רק לפני כשבוע וחצי ביקרה משלחת ישראלית של משפחות חטופים ומשוחררים משבי חמאס בוותיקן, ונפגשו עם האפיפיור ועם בכירים מאיטליה. במהלך הפגישה משפחתו של החטוף טל שהם נתנה לאפיפיור חולצת כדורגל עם שמו של טל וקראה לשחרורו. זאת לאחר שנווה, בנו של שהם, שוחח עם פרנציסקוס על אהבתם המשותפת לכדורגל - עוד בטרם הגעת המשלחת.
האפיפיור סיפר אז כי הוא מרגיש קרוב לבני משפחות החטופים, וכי יעשה כל מה שיוכל כדי להבטיח את שחרורם. "אני מתפלל בשבילכם ובשביל העם שלכם", ציין, "והדבר הראשון החשוב הוא להציל אנשים". במשלחת השתתפו ילנה טרופנוב, שבנה סשה עדיין בשבי; יוכבד ליפשיץ, שבעלה עודד עודנו בעזה, וכן בתה שרון ליפשיץ שהתלוותה למשלחת; עדי שהם, שהיא וילדיה נווה ויהל שוחררו משבי חמאס אחרי 50 יום בעוד שאבי המשפחה טל עדיין נמצא בידי חמאס; ולואיס הר, ששוחרר במבצע הרואי אחרי 129 ימים ברצועה.
בסוף אוקטובר, נפגש האפיפיור גם עם אלון קמינר, שנחשב לאחד מהפצועים הקשים של המלחמה כבר מתחילתה. שנה אחרי הפציעה שבה איבד את שתי ידיו, רגלו ועינו, הוא הגיע לוותיקן עם משלחת מהמרכז הרפואי שיבא, והאפיפיור חיבק ובירך אותו. "בפגישה בינינו הוא אמר לי להמשיך לחייך, ולהמשיך לדחוף קדימה", סיפר קמינר, "השיחה בינינו הייתה שיחה פשוטה בין שני אנשים, ובסופה הוא אמר לי שיש לי חיוך יפה. היה מדהים, הייתה חוויה ממש ממש חזקה ומרגשת".