18 בני אדם נהרגו היום (ד') בהתרסקות מטוס בנמל התעופה של קטמנדו, בירת נפאל, זמן קצר אחרי ההמראה. מבין יושבי המטוס רק הטייס שרד. ההרוגים הם איש צוות אחר ו-17 טכנאים, שהיו אמורים להגיע לנמל התעופה של העיר פוקארה כדי לבצע במטוס עבודות תחזוקה שם.
כלי הטיס שהתרסק הוא מטוס מסוג CRJ-200, בן 50 מושבים, שהיה שייך לחברת התעופה Saurya. כל הנוסעים ואנשי הצוות בו היו נפאלים למעט אחד, שהיה אזרח תימן. הניצול היחיד, הקפטן, נפגע בעיניו ופונה לבית החולים, אך לא נשקפת סכנה לחייו.
בתיעוד מרגעי ההתרסקות שפורסם בטלוויזיה הנפאלית נראה המטוס טס מעט מעל מסלול ההמראה ואז סוטה לפתע לימין ומתרסק בצדו המזרחי של המסלול. בתיעוד מאוחר יותר נראים כבאים מנסים לכבות את הלהבות שהשתוללו במטוס וכן עשן שחור סמיך שהיתמר לשמיים.
לפי שעה הסיבה להתרסקות אינה ידועה, אבל העובדה שהטייס שרד באסון צפויה לשפוך אור על הרקע לו. ראש ממשלת נפאל, ק"פ שארמה אולי, ביקר בזירת ההתרסקות וכינס ישיבת חירום של הממשלה כדי למנות צוות שיחקור את ההתרסקות.
אסון המטוס היום מסב שוב את תשומת הלב לתנאי הבטיחות הירודים בענף התעופה של נפאל, שבה נהרגו מאז שנת 2000 קרוב ל-350 בני אדם בהתרסקויות מטוסים ומסוקים. נפאל היא מדינה ענייה השוכנת בהימלאיה, בין הודו לסין, ותושביה תלויים מאוד בשימוש במטוסים בשל המחסור בכבישים סלולים. מטוסים אלה, המעבירים סחורות, תושבים ומטיילים זרים רבים, נעים בין אזורים שהגישה אליהם קשה ומסובכת, ולעיתים קרובות הם נאלצים לבצע נחיתות והמראות בשדות תעופה קטנים השוכנים על גבעות מבודדות או בסמוך לפסגות הרים אפופות עננים. בנפאל שוכנים 8 מ-14 ההרים הגבוהים בעולם, והיא בית גם לכמה ממסלול הנחיתה וההמראה המסוכנים בתבל, כאלה המציבים אתגר אפילו לטייסים מיומנים למדי.
נמל התעופה של קטמנדו, שבו אירעה ההתרסקות הבוקר, שוכן בלב עמק קטמנדו, והוא עצמו מוקף הרים, עובדה המשפיעה על כיווני הרוחות ועוצמתן והופכת את ההמראות והנחיתות שם לאתגר עבור טייסים. אם לא די בכך, נפאל מתמודדת כעת עם עונת המונסון רוויית הגשמים. בזמן ההתרסקות הבוקר אמנם לא ירד גשם בקטמנדו, אבל הראות ברחבי העיר הייתה ירודה.
אסון התעופה הקטלני ביותר שידעה נפאל אירע ב-1992, כשמטוס של חברת תעופה פקיסטנית התרסק על צלע הר בדרך לנחיתה בקטמנדו ו-167 בני אדם נהרגו. האסון הגדול האחרון במדינה אירע בינואר אשתקד, כש-72 בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס של חברת התעופה Yeti, כנראה משום שהטייסים ניתקו בטעות את החשמל. המוניטין הבטיחותי של חברות התעופה הנפאליות ירוד כל כך, עד שהאיחוד האירופי אסר עליהן כולן להיכנס למרחב האווירי שלו בשל הסכנה הנשקפת מהן.