ועדת הרוגלות הגישה היום (שני) את תגובתה לעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד עצם הקמתה. הוועדה, שהקים שר המשפטים יריב לוין ותחקור שימוש של המשטרה ברוגלות, התייחסה גם להתנגדות היועמ"שית - שקראה להפסיק את פעילותה והביעה חשש שהיא תבחן תיקים שעדיין מתנהלים.
ארגון "מאבק הגלימות השחורות", יחד עם ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן ומנכ"ל משרד הביטחון לשעבר אלוף (במיל') אמיר אשל, עתרו נגד הוועדה שהקים לוין. הוועדה הוקמה במטרה לבדוק "רכש, מעקב ואיסוף מידע בכלים קיברנטיים אחר אזרחים ונושאי משרה המבוצעים על-ידי גורמי האכיפה". העתירה מבקשת בשלב הראשון להקפיא את פעילות הוועדה, ולאחר מכן לבטלה בשל "ניגוד עניינים, תוך התעלמות מוחלטת מעמדת גורמי הביטחון והיועצת המשפטית לממשלה".
1 צפייה בגלריה
גלי בהרב-מיארה
גלי בהרב-מיארה
שר המשפטים והיועמ"שית
(צילום:אלכס קולומויסקי, יואב דודקביץ)
העותרים גם ביקשו להחליף את יו"ר הוועדה, השופט בדימוס משה דרורי, שהתבטא נגד הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה. גלי בהרב-מיארה התנגדה להקמת הוועדה, טענה כי יש להקפיא את עבודתה והביעה חשש כי הועדה עוסקת בתיקים שעדיין מתנהלים.
בתגובתה היום אמרה הוועדה כי מדובר בעתירה "תיאורטית", שהוגשה עוד לפני שהוועדה גיבשה את עמדתה בנוגע לבדיקת התיקים שבמחלוקת. עם זאת היא הבהירה כי אין שום מקור חוקי, בדין, בפסיקה או בפרקטיקה, המונע מוועדת בדיקה לעסוק בתיקים תלויים ועומדים.
נטען כי חברי הוועדה מתקשים לצפות השתלשלות עניינים אשר עלולה להוביל לתוצאות התיאורטיות והרחוקות להן חוששים היועמ"שית והעותרים. בביקורת על היועמ"שית מסרה הוועדה כי גם אם תוצאות אלה יתרחשו הן לא יגיעו לכדי שיבוש הליכי משפט - ועליהן יהיה להתגבר באופן פשוט, לו רק היה מתקיים שיח כלשהו בין היועמ"שית לוועדה.
"העותרים לא הציגו כל ראיה אובייקטיבית, או אפילו סובייקטיבית, ביחס לעמדותיו של יו"ר הוועדה בנוגע לנושא בדיקת הוועדה, ואפילו לא ניסו לרמוז לכך. הניסיון לקשור את יו"ר הוועדה ל'תיקי ראש הממשלה נתניהו' מופרך גם הוא", מסרה הוועדה בתשובה. "למעלה מן הצורך, מבהיר יו"ר הוועדה כי הוא אינו בעל דעה קדומה ביחס לנושא בדיקת הוועדה".