לאחר שכ-30 חסידים מחצרו של הרב אליעזר ברלנד בישיבת "שובו אחים" הגיעו בשבוע שעבר להתפלל במנזר סטלה מאריס בשכונת הכרמל הצרפתי שבחיפה, שערי ענק ירוקים נבנו בכניסה למנזר, ושוטר ופקח עירוני מוצבים במקום. במקום הוצב שלט שבו כתוב: "הכנסייה - קו אדום".
"הנערים שמגיעים לכאן מטרידים אותנו מאוד. הם פוגעים ברגשות ובמרקם בין יהודים לערבים בחיפה, ולכן ביצעו פה עבודות גדרות ואבטחה", אמר הבוקר (שלישי) כאיד עבוד, תושב חיפה שהגיע להתפלל במקום שהפך בשבועות האחרונים למוקד עימותים עם חסידים, לרוב חסידי ברלנד.
לדברי עבוד, "שוטרים, מאבטחים, סיורים, בניית גדרות היקפיות - זה משהו שלא צריך להיות כאן בכנסייה. אבל אין ברירה, אחרת הם ימשיכו לעשות פרובוקציות". לטענת החסידים של ברלנד, במקום קבור הנביא אלישע. "הם גורמים לתסיסה של הרגש הדתי, אבל לטענות שלהם אין שום בסיס בכלל", ציין עבוד.
אב המנזר ג'אן ג'וזף ברגרה ציין כי חסידים של ברלנד "עושים כאן פרובוקציות מדי יום", אך הבהיר: "אנחנו לא חוששים ולא מפחדים. הבאנו אבטחה, משטרה וגם גדרות כדי למנוע את הכניסה שלהם". לדברי המשנה לארכיבישוף הגליל, האב אליאס עבאד, "תמיד בחיפה היה שותפות ודו-קיום. אנחנו רואים בדאגה את מה שקורה כאן".
ודיא אבו נאסר, יועץ לכנסייה, ציין כי הוא "לא חושש מכמה חוליגנים, אלא מהדרך שבה המדינה מתייחסת לכל העניין הזה". לדבריו, "זו לא רק הכנסייה פה בסטלה מאריס, גם ביריחו נכנסים ופולשים. מה היה קורה אם ערבי היה פורץ למתחם של יהודים? זה נורא מה שקורה כאן".
עם כניסת החסידים למנזר בשבוע שעבר, הם נהדפו באלימות אל הרחוב על ידי הנוצרים הקתולים, והעימות הפיזי נמשך גם מחוץ למנזר. כוחות ממשטרת חיפה הוזעקו למקום, הפרידו בין הניצים והרחיקו את תלמידי הישיבה - ברובם קטינים - אל האוטובוס שעמו הגיעו. במשטרה אמרו כי פעלו כך "מחשש להפרת הסדר הציבורי ופגיעה ברגשות דת".
ביוני האחרון השתתפו כ-300 מחברי הקהילה הנוצרית-קתולית בחיפה, בהם גם יו"ר חד"ש איימן עודה, בעצרת מחאה על הגעתם של חסידי ברסלב להתפלל במנזר סטלה מאריס. הם קראו למשטרה למנוע מהמתפללים להיכנס למקום. "הם מנסים ליצור שנאה וריב, אם הם יגיע לפה - נסלק אותם", איימו.
שבוע לפני אותו כנס עצרה המשטרה תושב חיפה בן 53 בחשד כי תקף חסיד ברסלב וסילק אותו מהמנזר, לאחר שהגיע להתפלל במקום.
שבועיים לפני מקרה זה רץ ברשתות החברתיות סרטון שבו נראו החסידים בשטח המנזר, לצד כיתוב בערבית, "עשרות מתנחלים יהודים דתיים נכנסו לרחבת הכנסייה והתחילו להתפלל. זו תוקפנות ופריצה לאחד מהמקומות הכי קדושים לעדה הנוצרית".