כמעט שנתיים אחרי המתקפה שהשביתה חלקים גדולים בבית החולים הלל יפה, מתקפה נוספת - על בית חולים אחר: בית החולים מעייני הישועה בעיר בני ברק עבר מתקפת כופרה. בעקבות המתקפה, המליץ משרד הבריאות לחולים שזקוקים לטיפול רפואי במיון, לפנות לבתי חולים סמוכים במרכז. מלבד זאת, הוחלט לא לקבל חולים במרפאות החוץ ובמכוני הדימות בבית החולים. בשלב זה, לפי משרד הבריאות, לא מפונים חולים לבתי חולים אחרים.
ממשרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי נמסר כי הם עודכנו במהלך הלילה אודות מתקפת סייבר בבית החולים מעייני הישועה שגרמה להשבתת מערכות המחשוב המינהלתיות. מבית החולים נמסר כי על פי הידוע כרגע, המכשור הרפואי לא נפגע ואין פגיעה במאושפזי המרכז. "צוותים של משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי נמצאים בבית החולים, ומסייעים לטפל באירוע בשיתוף צוותי בית החולים", נמסר עוד.
לפי נתונים של חברת אבטחת המידע צ'ק פוינט, מגזר הבריאות הוא אחד המגזרים החשופים ביותר לתקיפות סייבר במשק הישראלי, וברבעון האחרון כמות המתקפות השבועיות הממוקדות בארגוני בריאות עלתה ב-30%. אחד הארגונים, למשל, הותקף ברבעון האחרון כ-810 פעמים מדי שבוע בממוצע.
לפני כשנתיים, המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה נפל קורבן למתקפת כופרה על מערכות המחשוב של בית החולים. כמה שעות לאחר הדיווח על המתקפה, בבית החולים הודיעו כי הוא מבקש שלא להפנות אליו חולים במקרים שאינם דחופים, וציינו כי המוסד מתנהל על בסיס מערכות חלופיות לטיפול בחולים.
מספר ימים לאחר המתקפה על הלל יפה, משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי הודיעו שזוהתה עלייה בניסיונות למתקפות סייבר נגד תשעה בתי חולים וארגונים רפואיים. לפי ההודעה, היערכות מוקדמת ותגובה מהירה מצד מרכז הסייבר של משרד הבריאות והצוותים בשטח בלמה את ניסיונות התקיפה השונים ולא נגרם נזק.
רק כחודש וחצי לאחר המתקפה, אותה ביצעה קבוצת ההאקרים Black Shadow המזוהה עם איראן, הלל יפה הודיע כי חזר לפעילות סדירה. מבית החולים נמסר כי הוחזרה השליטה על כל מערכות המידע.