חשב משרד ראש הממשלה, אלון שלזינגר, פנה ללשכת יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ודרש ממנו להחזיר 70 אלף שקל בעקבות נסיעותיו לארה"ב ולבריטניה בחודש מרץ האחרון, שלא אושרו על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. הכסף אמור להגיע מכספי מפלגתו של גנץ.
לקריאת המכתב המלא - לחצו כאן
הביקור, שנחשף אז ב-ynet ונעשה בזמן שגנץ כיהן כשר בממשלה והיה חלק מהקבינט המצומצם, הרתיח את ראש הממשלה. בסביבתו טענו אז שגנץ טס ללא אישורו ובניגוד לתקנון הממשלה ש"מחייב כל שר לאשר את נסיעתו מראש עם ראש הממשלה, לרבות אישור תוכנית הנסיעה". גנץ אף ניסה באותה עת לתאם פגישה עם הנשיא ג'ו ביידן - אבל בפועל לא הצליח, ופגש את סגנית הנשיא קמלה האריס ואת היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן ג'ייק סאליבן.
לשכת ראש הממשלה החליטה שלא להכיר בביקור כביקור רשמי, והנחתה באופן חריג למדי את השגריר בוושינגטון מייק הרצוג שלא להתלוות לפגישות גנץ עם בכירי הממשל האמריקני. ההנחיה הברורה להרצוג הייתה: "אל תטפל בביקור". גנץ המשיך לאחר וושינגטון לביקור בלונדון, שם פגש את ראש הממשלה דאז רישי סונאק ואת שר החוץ דאז דייוויד קמרון.
במכתב שהועבר לגנץ ממשרד ראש הממשלה נכתב כי היועצת שלו עודכנה שבכוונת משרד ראש הממשלה לבטל את הכרטיס, אך היא ביקשה שלא לבטל אותו - כדי לחסוך בעלויות הביטול - והבטיחה שכרטיס הטיסה ויתר ההוצאות ימומנו ישירות על-ידי המפלגה. בסביבתו של גנץ אמרו מנגד כי המשרד דרש גם את הוצאות האבטחה, וכי מדובר ב"מסע נקמה".
בלשכתו של גנץ מסרו בתגובה למכתב: "מדובר בנסיעה מדינית בעלת חשיבות עליונה שהתקיימה בזמן שגנץ כיהן כשר בקבינט המלחמה ובמהלכה נפגש עם בכירי הממשל האמריקני, בהם סגנית הנשיא, מזכיר ההגנה, מזכיר המדינה, חברי קונגרס וכן עם ראש ממשלת בריטניה ושר החוץ שלו - וכל זאת כדי לוודא כי האינטרסים הביטחוניים הרגישים ביותר נשמרים. מציעים לראש הממשלה ואנשיו לפעול להשבת חטופינו ותושבי הצפון הביתה, לפחות באותה הנחישות והאובססיביות כמו ברדיפה אחרי השבת הוצאות הנסיעה של גנץ".
ממשרד ראש הממשלה נמסר: "השר לשעבר גנץ לא קיבל אישור לנסיעתו לארה"ב, כמתחייב מהנהלים. טרם טיסתו, הובהר לגנץ ולשכתו כי מאחר שמדובר בנסיעה פרטית, משרד ראש הממשלה לא יישא בהוצאות. כעת מתבקש גנץ להשיב את כספי הנסיעה לקופת המדינה".