בחודש נובמבר 2015 ראה א' את המחבל, עמד א-דין, שהחל במסע דקירות ברחובות העיר ראשון לציון. הוא רדף אחריו, נאבק עימו והצליח להשתלט עליו למרות שנפצע מסכין באורך 14 ס"מ בה אחז המפגע. הוא ניהל הליך משפטי אזרחי נגד המחבל מחברון ונגד הרשות הפלסטינית ובפסק הדין שהתקבל ביום חמישי בבית המשפט המחוזי בירושלים, נקבע כי א-דין ישלם לו חמישה מיליון שקלים והוצאות משפט בגובה 650 אלף שקלים.
בנוסף להליך האזרחי, המדינה ניהלה הליך פלילי נגד א-דין ובאפריל 2021 בית המשפט הצבאי גזר עליו 25 שנות מאסר בפועל, 3 שנות מאסר על-תנאי, קנס כספי בגובה של 15 אלף שקלים ופיצוי לקורבנות על סך 220 אלף שקלים. הפיצויים הללו, יש להדגיש, מהווים יותר עונש סמלי, ואין ציפייה ממשית שהכסף יועבר לקורבנות.
בפיגוע הדקירה נפצעו חמישה בני אדם בשתי זירות סמוכות במרכז ראשון לציון. האירוע החל בפינת הרחובות הרצל ותרמ"ב, שם פצע המחבל גבר בן 35 באורח קשה. משם המשיך לאזור חנויות ברחוב סמוך ודקר בדרכו אדם נוסף שנפצע קל. סמוך לכניסה לחנות תמרוקים, הוא דקר ופצע קשה אישה בת 80 ועוד שני בני אדם.
לאחר מכן, ניסה להיכנס לחנות בגדים סמוכה, אך אישה ששהתה בפנים סגרה את הדלת ואזרחים שהיו במקום השתלטו על המחבל, שהיה אז בן 19. הם הכניסו אותו לחנות והחזיקו בו עד להגעת כוחות הביטחון שעצרו אותו. כשהוא פונה לתחנת המשטרה יידו עוברי אורח אבנים על הניידת.
א' שנפצע בראשו וברגלו נותר עם צלקות בגופו וניהל הליך משפטי אזרחי נגד המחבל. פסק הדין ניתן בהיעדר הגנה - הרשות הפלסטינית הייתה מיוצגת אבל לא ייצגה את המחבל, ולא הגנה עליו. הרשות אף הודיעה במהלך המשפט שהיא מעבירה למשפחתו של המחבל משכורות.
עו"ד רביד שרון, שייצג את א', מסר: "נראה כי הלוחמה הכלכלית בטרור מתחילה לשאת פירות. כמובן שיש בפיצוי שנפסק לזכותו של א' מעט נחמה, ואף ענישה נוספת לטרוריסטים. מלבד זאת ברור לנו שפגיעה בכיס של המחבלים ושל מי שמדרבן אותם ומממן אותם, גם היא פעולה חשובה שיש בה לצמצם את הטרור, וכך אנו עושים בתביעות נגד מחבלים. עד היום, במשך עשרות שנים, נמנעה מערכת החוק בישראל לאפשר גביית פיצויים ממחבלים. החלטת הממשלה להקפיא כספי טרור בגובה משכורות המחבלים מאפשרת כיום תביעות נגד המחבלים ואף מימושן. יש להעריך את א' על כך שבחר להמשיך את המאבק נגד המחבל, והפעם באמצעות תביעת הפיצויים".