תושבים בטייוואן קונים בימים אלה בהמוניהם טלאי מיוחד שטייסי חיל האוויר המקומי עונדים על מדיהם, ושבו נראה דוב שחור הולם באגרופו בפו הדוב, הדמות המצוירת האהובה מספרי הילדים. למתבונן מן הצד עשוי הטלאי להיראות תמים למדי, אך למעשה הוא נושא מסר מתריס ביותר: זהו לעג לנשיא סין שי ג'ינפינג, שרבים ממתנגדיו סבורים כי הוא מזכיר במראה-פניו את פו הדוב, ועל כן הפכו את הדמות הצהובה לסמל המחאה נגדו.
טייוואן, נזכיר, היא טריטוריה שהמשטר הסיני טוען לריבונות עליה. אל האי הזה נמלטה ממשלת "הרפובליקה של סין" ב-1949 אחרי שנחלה תבוסה במלחמת האזרחים מול המפלגה הקומוניסטית של מאו דזה-דונג, ומאז חותרת הממשלה בבייג'ינג לשוב ולהשתלט עליו. ממשלת טייוואן דוחה את הלחצים שמפעילה עליה סין "להתאחד", ורוב תושבי טייוואן מסרבים לחיות תחת שלטון המפלגה הקומוניסטית של סין, אך הנשיא הסיני שי ג'ינפינג מדגיש כי השתלטות של ארצו על האי היא "בלתי-נמנעת", ובשנים האחרונות נעשית מדיניותו בעניין אגרסיבית יותר ויותר.
השבוע השלימה סין שלושה ימים של תרגיל צבאי ענקי סביב טייוואן, שבמהלכו הקיפה את האי בספינות מלחמה ומטוסי קרב, ודימתה הטלת מצור עליו. התרגיל נועד להעביר מסר מאיים, במחאה על הביקור שקיימה בשבוע שעבר נשיאת טייוואן בארה"ב, ושבמהלכו נפגשה עם יו"ר בית הנבחרים האמריקני קווין מקארתי. במהלך התרגיל הבהירה טייוואן כי לא תגיב על מעשי סין ולא תיגרר לעימות איתה, ושגרת החיים באי עצמו נשמרה בעיקרה. בהיעדר כל אפשרות לפעולת נקם אחרת, הטלאי הנושא את דמותו של פו הדוב סיפק לתושבים לפחות דרך לפרוק תסכול – ולעלוב בנשיא של היריבה הגדולה.
דמותו של פו הדוב הפכה דרך ללעוג לשי באמצע העשור הקודם, כשמתנגדיו של הנשיא הסיני שמו לב – לטענתם – כי פניו דומות מאוד לאלה של הדוב המצויר. ההשוואה הראשונה הייתה כנראה ב-2013, כשגולשים ברשת החברתית הסינית "ווייבו" הפיצו תמונה של פו וחברו הטיגריס "טיגר" לצד תמונה של שי עם נשיא ארה"ב דאז ברק אובמה. בשנים הבאות, כשהתופעה צברה תאוצה, נאלצה הצנזורה הסינית להתחיל לפעול באופן יזום כדי למחוק כל זכר לממים המעליבים. ההשוואות הלעגניות בין שי לפו הפכו מוכרות כל כך, עד שהן אלה שגרמו כנראה בחודש שעבר לביטול הקרנתו של הסרט החדש "פו הדוב: דם ודבש" בהונג קונג, שהיא טריטוריה סינית.
את הטלאי שזוכה כעת להצלחה גדולה בטייוואן עיצב אל הסו, והוא מספר שאת מכירתו החל כבר בשנה שעברה, אבל עלייה גדולה בביקוש נרשמה החל מיום שבת האחרון: זה היום שבו פרסם חיל האוויר של טייוואן תמונה של אחד מטייסיו, וגולשים חדי-עין הבחינו בטלאי הלעגני על זרועו. בטלאי מוצגת דמותו של דוב שחור פורמוסני – סוג של דוב שנחשב לסמל הזהות הטייוואנית ושנמצא בסכנת הכחדה – אוחז בדגל טייוואן ומכה באגרופו את פו הדוב.
מאז פרסום התמונה היא זכתה לשיתופים רבים ברשת, ובקשות לקנות את הטלאי הגיעו גם מארה"ב, מהונג קונג ומעומק סין עצמה. אל הסו מספר כי הוא מיהר להזמין טלאים נוספים כדי לעמוד בביקוש, שניכר בקרב חיילים ואזרחים כאחד.
חיל האוויר של טייוואן הבהיר כי הוא עצמו אינו מעודד באופן מיוחד את חייליו לענוד את הטלאי, שאיננו חלק מהמדים, אבל הוא יאפשר להם לעשות כל דבר שיחזק את רוחם. הנציגות הרשמית של טייוואן בארה"ב הייתה דיפלומטית הרבה פחות: "איפה אנחנו יכולים להשיג טלאי כזה!", כתבה בציוץ שפרסמה בטוויטר.
אין זו הפעם הראשונה שטייוואן מגייסת את הטלאים למלחמת ההסברה נגד סין. בשנה שעברה, כשבייג'ינג פתחה בתרגיל צבאי ענקי סביב האי כנקמה על הביקור שערכה בו יו"ר בית הנבחרים האמריקני ננסי פלוסי, הופץ טלאי שבו נראה טייס קרב טייוואני סוטר לדוב פנדה – הסמל הלאומי של סין.