את הזינוק הראשון שלו לזירה הלאומית בארה"ב עשה מקסוול אלחנדרו פרוסט בחודש יוני, כשהתפרץ לריאיון עם המושל הרפובליקני של פלורידה, רון דה-סנטיס, וקרא להדק מיד את ההגבלות על השימוש בנשק באמריקה. "אף אחד לא רוצה לשמוע אותך", קרא לעבר דה-סנטיס, בעל בריתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, לפני שמאבטחים הסתערו עליו וסילקו אותו מהמקום.
באוגוסט כבר גילה פרוסט, בסך הכול צעיר בן 25, שאותו עצמו יש דווקא אלפים שרוצים לשמוע, כשניצח בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית למושב בבית הנבחרים האמריקני המוקצה למחוז העשירי של פלורידה. מכיוון שהמחוז הזה, הכולל את אזור אורלנדו, נוטה באופן מובהק לצד הליברלי, וכל מועמד דמוקרטי צפוי לנצח בו בקלות, פרוסט הבטיח לעצמו למעשה באופן כמעט סופי את התואר הנציג הראשון בקונגרס של דור ה-Z, כלומר הילדים שנולדו אחרי 1996.
הבחירות לבית הנבחרים ייערכו ביום שלישי הבא במסגרת "בחירות אמצע הכהונה", שמתקיימות פעם בארבע שנים באמצע הקדנציה של הנשיא המכהן, ושהאמריקנים בוחרים בהן את נציגיהם לשלל מוסדות ותפקידים. עיקר תשומת הלב בבחירות הללו מופנית אל ההצבעה לשני בתי הקונגרס – הסנאט ובית הנבחרים – משום שכאשר מפלגתו של הנשיא שולטת בשניהם קל לו יותר לקדם חוקים ויוזמות, ואילו במצב שבו המפלגה היריבה זוכה בהם לרוב – הוא הופך ל"ברווז צולע".
לפי כל הסקרים והפרשנים המפלגה הדמוקרטית דוהרת כעת להפסד בבית הנבחרים, וצפויה לאבד שם את הרוב אחרי ארבע שנים שבהן החזיקה בו, ובסנאט היא מנהלת קרב צמוד ביותר בניסיון לשמור על היתרון הדחוק שלה. אתר ניתוח הסקרים FiveThirtyEight נותן כעת לדמוקרטים סיכוי של 50% לשמור על יתרונם בסנאט – ושל 18% בלבד להציל את הרוב שלהם בבית הנבחרים.
פרוסט הוא רק אחד משורה של מועמדים צעירים-למדי שמנסים בשנים האחרונות להזריק מעט רוח נעורים לבית הנבחרים, גוף פוליטי שמנוהל על-ידי פוליטיקאים בשנות ה-80 לחייהם ושהגיל הממוצע בו כעת הוא 58. "אנחנו זקוקים לייצוג הזה בקונגרס כדי שתהיה לנו ממשלה שמשקפת את המדינה ויודעת מה המדינה עוברת", הוא מסביר. "אל תוציאו מכלל אפשרות את הצעירים. אל תימנעו מלהביא אותנו בחשבון רק כי אנחנו צעירים. כשלצעירים יש את המשאבים וההכשרה שהם צריכים, הם יכולים לפרוח".
לא להיות סתם סלב: "אני לא מושיע"
פרוסט גייס עבור הקמפיין שלו 1.2 מיליון דולר מתורמים ומארגונים פוליטיים, הרבה יותר מכל יריביו, וזכה לתמיכה רשמית מבכירים במחנה הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית, בהם הסנאטורים ברני סנדרס ואליזבת וורן. בקמפיין הוא מרבה לדבר על מורשתו הקובנית ועל הרקע שממנו צמח: אמו מסרה אותו לאימוץ אחרי שנקלעה למעגל של פשע, אלימות ושימוש בסמים, וכל זאת בעודה בהיריון ונטולת ביטוח בריאות. אחד מיעדיו הראשיים הוא לקדם את תוכנית ביטוח הבריאות Medicare for All.
אבל הנושא שחוזר יותר מכול באירועי הבחירות של פרוסט הוא הרצון למנוע את מעשי הטבח הפוקדים את ארה"ב שוב ושוב. פרוסט מספר כי מה ששכנע אותו להפוך לפעיל אזרחי ופוליטי היה הטבח בבית הספר היסודי סנדקי הוק בקונטיקט בשנת 2012, כשהיה בן 15 בלבד, אז הרג הרוצח אדם לנזה 27 בני אדם, בהם 20 ילדים קטנים. אחרי הטבח הזה החל פרוסט להשתתף בהפגנות נגד הקלות שבה משיגים אזרחים כלי נשק, ובהמשך הפך לחבר בארגון March For Our Lives, שב-2018 ארגן מחאת ענק נגד אלימות הנשק.
מעבר לסוגיית הנשק מקדם פרוסט נושאים אחרים המזוהים עם המחנה הפרוגרסיבי, כגון ההגנה על זכויות ההצבעה, השמירה על הזכות להפלות והחתירה לשוויון ולהגינות כלכלית. הצעיר בן ה-25, שטרם השלים את לימודיו בקולג', מספר ששלושה חודשים אחרי תחילת הקמפיין שלו אזל לו הכסף המשמש אותו לקיומו הפרטי, וכדי לשלם את חשבונותיו הוא עבד במשך חודשים מסביב לשעון כנהג אוּבּר. הניסיון הזה, לדבריו, הוכיח לו עד כמה ההתמודדות על תפקיד פוליטי בארה"ב איננה דבר נגיש לאזרח מן השורה, כזה שאין לו כיסים עמוקים.
הקמפיין של פרוסט כולל מעמדים לא שגרתיים: כך למשל התייצב בחודש שעבר למצעד גאווה בפלורידה כשלרגליו גרביים בצבעי הקשת, וכשלצדו חברים נגנים התיישב מאחורי מערכת התופים – והחל לתופף לעוברים והשבים. בהמשך רקד עם החברים לצלילי Dancing Queen של להקת אבבא.
חלק מאנשי הקמפיין של פרוסט צעירים אף יותר ממנו. "פרוסט הוא מישהו שגדל בינינו וראה את הקשיים שאיתם אנחנו מתמודדים", אומרת למשל אוליביה סולומון בת ה-20, "הוא יוכל לקדם חוקים שיעזרו לנו, כי הוא אחד מאתנו". אבל דרך הוא פילס לו גם אל לבם של בוחרים מבוגרים יותר, כמו מירנדה האנטר בת ה-54, שבאה לאירוע שלו עם בתה בת ה-22, ששכנעה אותה להצביע לו: "הגיע הזמן לשינוי", היא אומרת, ומציינת את פעילותו של פרוסט למען זכויות הנשים וסוגיית האקלים.
פרוסט מצדו מודע לתקווה שהוא מעורר בקרב תומכיו, אך גם מנסה להיזהר מתרבות הסלבס, שגורמת לדבריו לאמריקנים לראות בכל אדם שמעורר בהם השראה את זה שיוכל לפתור את כל בעיותיהם לבדו. "אני לא מושיע", הוא אומר. "אני לא אדם אחד שפשוט ישנה הכול".
לשבור את השיא של AOC
אבל בקרב על בית הנבחרים יש לרפובליקנים תשובה צעירה, וקוראים לה קרוליין לוויט, בת 25 מניו המפשייר. בעבר עבדה כמתמחה בצוות הדוברות בבית הלבן של ימי טראמפ, ולאחר מכן ניהלה את מערך הדוברות של חברת בית הנבחרים הרפובליקנית מניו יורק אליס סטפניק, מי שכיום היא האדם הרפובליקני השלישי בחשיבותו בבית.
את השראתה להתמודד בבחירות הקרובות שאבה לוויט מאותה סטפניק: זו הייתה רק בת 30 כשנבחרה לבית הנבחרים ב-2014, ובאותה העת הייתה לאישה הצעירה אי-פעם שזוכה במושב בקונגרס. ארבע שנים אחר כך שברה את השיא הזה הדמוקרטית אלכסנדרייה אוקסיו קורטז (או בכינויה הנגזר מראשי התיבות של שמה: AOC), שניצחה בבחירות בגיל 28, ובהמשך הפכה לכוכבת הגדולה של המחנה הפרוגרסיבי ולאחת החברות הקולניות והבולטות ביותר בבית הנבחרים. ב-8 בנובמבר תוכל לוויט לקבוע שיא חדש, ובגיל 25 להפוך בעצמה לחברת הקונגרס הצעירה בהיסטוריה.
לוויט היא תומכת אדוקה של הנשיא לשעבר טראמפ ונחשבת לאשת ימין קיצוני. את ניצחונה בפריימריז הרפובליקניים של המחוז שלה בספטמבר השיגה בין השאר הודות לעובדה שהציגה עמדות ימניות בהרבה מאלה של המועמדים האחרים. היא ממשיכה לקדם בהתלהבות את טענתו של טראמפ שבחירות 2020 נגנבו ממנו בהונאת ענק, אף ששלל פקידים ובכירים בשתי המפלגות, וכן שופטים, מנהלי קמפיינים ואפילו התובע הכללי של טראמפ, שללו זאת בתוקף. בסוגיית ההפלות מבטיחה לוויט להיות "לוחמת חסרת מורא בעד הזכות לחיים", ואת שינויי האקלים כינתה "משבר מעוּשֶׂה שיצרו הדמוקרטים".
כדי לזכות במושב בקונגרס צריכה לוויט לנצח את חבר בית הנבחרים הדמוקרטי כריס פאפאס, שמחזיק במושב שתי כהונות רצופות. המחוז בניו המפשייר שאותו מבקשים השניים לייצג הוא כזה שבאופן היסטורי עובר מיד ליד בין שתי המפלגות, אך פאפאס מוביל כעת בסקרים בפער של 4.6%, ובאתר FiveThirtyEight נותנים לו סיכוי של 77% לנצח.
פאפאס טוען כי לוויט קיצונית ומכנה את טענותיה בנוגע לבחירות 2020 "חסרות בסיס ומסוכנות". תומכיו מדגישים כי לאורך הקריירה שלו בקונגרס הרבה לשתף פעולה עם רפובליקנים, וכי קשה לראות את לוויט עובדת ביעילות דומה עם הדמוקרטים, שאותם כינתה בין השאר "סוציאליסטים רדיקליים ותאבי-כוח". לוויט מצדה טוענת כי פאפאס ויו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי הם "הקיצוניים האמיתיים", ומזכירה את תמיכתם בתוכנית פדרלית שתיצור מאגר ארצי אוטומטי של רישום מצביעים, ושבין השאר תאפשר לכל המצביעים להצביע בדואר ותרכך את החוקים שנועדו לאמת את זהותם.
לוויט זוכה לא רק לתמיכתה של חברת בית הנבחרים סטפניק, שכינתה אותה "כוכבת עולה במפלגה הרפובליקנית שתישא את לפיד הערכים השמרניים בדורות הבאים", אלא גם לתמיכת המושל הרפובליקני של ניו המפשייר כריס סונונו, שנחשב לאיש ימין מתון. "וושינגטון מקולקלת, והיא לא תתוקן אם נמשיך לשלוח לשם את אותם האנשים", אמר לאחרונה סונונו בהצהרה לבוחרים. "קרוליין לוויט היא הקול החדש שניו המפשייר צריכה בקונגרס".