מניין המתים באסון המכרה בסיביר עלה ל-52, בהם 35 כורים שהוגדרו תחילה כנעדרים ושישה מחלצים שהשתתפו במאמצים לאיתורם. שלושה אנשים, כולל מנהל המכרה וסגנו, נעצרו בחשד להפרת כללי הבטיחות התעשייתיים. סגן התובע הכללי של רוסיה, דימטרי דמשין, אמר כי לפי החשד השריפה במקום פרצה בעקבות פיצוץ גז מתאן.
הפיצוץ אירע אתמול בסביבות השעה 08:35 (שעון מקומי), אז פרצה שריפה בפיר האוורור של מכרה ליסטביאזנה באזור קמרובו בדרום-מערב סיביר, כ-3,500 ק"מ ממזרח למוסקבה. המכרה התמלא בעשן, בזמן שהיו בו 285 כורים. תחילה דווח על 239 כורים שהצליחו להימלט מהמכרה, לצד 11 הרוגים ו-35 נעדרים - אך אמש, כאמור, הודיעו הרשויות ברוסיה כי לא נמצאו לכודים חיים במכרה. עשרות מבין הכורים שנמלטו מהמכרה פונו לבית החולים בשל שאיפת עשן, כשארבעה מהם במצב קשה.
פעולות החילוץ הכושלות, נציין, הופסקו אתמול בשלב מסוים אחרי שהתגלו במכרה רמות גבוהות באופן מסוכן של גז מתאן, מה שהוביל לחשש לפיצוצים אפשריים נוספים. בסופו של דבר התחדשו החיפושים, שהסתיימו במותם הטרגי של ששת המחלצים.
כבר אתמול בבוקר אמר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כי "יש סכנה לחייהם של המחלצים", אך הוסיף כי הוא מקווה שיוכלו להציל כמה שיותר אנשים. פוטין גם הורה לשר למצבי חירום להמריא לאזור האסון, ושוחח עם המושל האזורי ועם גורמים בצוותי החירום. הוא אמר שהאסון הוא תוצאה של "חוסר מזל משווע".
בעקבות האסון הוכרזו שלושה ימי אבל במחוז קמרובו, שכבר ידע בעבר אסונות דומים. זו, אגב, לא התאונה הראשונה במכרה ליסטביאזנה - בשנת 2004 פיצוץ גז מתאן בו הוביל למותם של 13 בני אדם.
באופן כללי, תאונות במכרות ברוסיה אינן נדירות - ועל אף שמדובר באחת מתאונות הכרייה הקשות ביותר שידעה רוסיה מאז פירוק ברית המועצות, בעבר אירעו בה אסונות קשים יותר. כך למשל, בשנת 2007 נהרגו יותר מ-100 בני אדם בפיצוץ גז מתאן במכרה אוליאנובסקאיה, וב-2010 נהרגו במקרה דומה יותר מ-90 בני אדם במכרה ראספאדסקאיה.
בשנת 2016 העריכו הרשויות ברוסיה את בטיחותם של 58 מכרות פחם במדינה, והכריזו על 34% מהם כלא-בטוחים. הרשימה, לפי הדיווחים ברוסיה, לא כלל את מכרה ליסטביאזנה שבו אירע האסון.