איראן דיווחה הערב (יום ד') על מתקפת טרור במקדש שיעי בעיר שיראז בדרום המדינה. לפי הדיווח, 15 בני אדם נורו למוות (בהם נשים וילדים) ו-40 נפצעו. התקשורת האיראנית דיווחה תחילה על שלושה מחבלים סונים ששעטו במכונית והגיעו לכניסה למקדש שאה ג'ראג ב-17:45 (שעון מקומי), אך בהמשך פורסמה גרסה שונה לפיה מדובר במחבל סוני אחד, שאינו אזרח איראן. הוא נוטרל ונעצר.
הדיווח על הטבח בשיראז פורסם בזמן שבאיראן מציינים 40 יום למותה של הצעירה הכורדית מהסא אמיני - שמתה אחרי שנעצרה על-ידי משטרת המוסר של טהרן. מותה של הצעירה הסעיר את איראן, והוביל לגל מחאה ממושך ונרחב - שמהווה את אחד האתגרים הגדולים של המשטר מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979. פעילי המחאה קראו לאיראנים להפגין גם היום ברחבי המדינה, ובכמה מוקדים נרשמו עימותים בין מפגינים לשוטרים החמושים. סוכנות הידיעות IRNA דיווחה כי במהלך ההפגנות בעיר מלאייר שבמערב איראן נורה למוות איש משמרות המהפכה על-ידי "מתפרעים".
בעיר סאקז במחוז כורדיסטן באיראן, העיר שבה נולדה אמיני, עלו היום אלפי אנשים לקברה. לפי הדיווחים כוחות הביטחון פתחו באש על הקהל בבית הקברות והשתמשו בגז מדמיע כדי לפזר את ההמון. סרטונים שעלו לרשתות החברתיות מתעדים אלפים צועדים לעבר בית הקברות, למרות נוכחות משטרתית כבדה. בסרטונים שעלו לרשתות החברתיות נראים אנשי כוחות הביטחון חוסמים את הכבישים לסאקז, ומונעים מתושבים של יישובים סמוכים לעלות לקברה של אמיני.
עדי ראייה סיפרו לרויטרס כי שוטרים חמושים הגיעו בכוחות מתוגברים לסאקז, ונכנסו לבית הקברות שבו התקיים טקס לזכר אמיני. "השוטרים ירו על האבלים שהתאספו בבית הקברות בטקס הזיכרון למהסא. עשרות נעצרו", אמר אחד מעדי הראייה. "אנשים מכל מחוז כורדיסטן נמצאים כאן. אנחנו מתאבלים יחד על מותה של מהסא". ליד קברה של הצעירה קראו האנשים: "נשים, חיים, חופש".
לפי התקשורת האיראנית הממלכתית, כ-10,000 תושבי סאקז והאזור עלו לקברה של אמיני. הגרסה של התקשורת הממלכתית היא שחלק מהקהל התעמת עם השוטרים בבית הקברות. "מספר מצומצם מהאנשים שנכחו בטקס התעמתו עם כוחות המשטרה בפרברי סאקז", דיווחה הסוכנות, ואמרה שהכוחות פיזרו את המתפרעים וכי בעקבות העימותים - ו"משיקולי ביטחון" - איראן ניתקה את האינטרנט בעיר הכורדית.
אמיני נעצרה על-ידי משטרת המוסר בטהרן בספטמבר לאחר ש"התרשלה" בעטיית החיג'אב שלה. "מחאת החיג'אב", שהחלה במחוז כורדיסטן, התפשטה מאז לכל המחוזות באיראן. בחזית המחאה נמצאות סטודנטיות ואף נערות - שדורשות שיפור במעמדן. הפגנות רבות מתקיימות באוניברסיטאות ובבתי ספר, שם מפגינות הצעירות נגד המשטר - דבר נדיר במיוחד ברפובליקה האיסלאמית. התקשורת הממלכתית באיראן דיווחה כי הרשויות סגרו היום את בתי הספר והאוניברסיטאות במחוז כורדיסטן, וטענה כי הן עשו זאת בעקבות "גל של שפעת".
בהפגנות באיראן קראו גם היום חלק מהמשתתפים לנפילת השלטון, ולמותו של המנהיג העליון עלי חמינאי. בעמוד הטוויטר 1500tasvir, שעוקב אחר המחאה, דווח על "דיכוי אכזרי" של מפגינים בכמה מקומות בטהרן. סרטון שפורסם בעמוד מראה סטודנטים באוניברסיטה של טהרן נמלטים ממוקד ההפגנה בזמן שפיצוץ עז נשמע ברקע.
לפי ארגוני זכויות אדם במהלך גל המחאה נהרגו לפחות 250 מפגינים – כולל נערות, ואלפי מפגינים נעצרו. השלטון האיראני – שהאשים את ארה"ב ומדינות נוספות במערב בהתססה של השטח – טרם פרסם מניין הרוגים רשמי. התקשורת הממלכתית דיווחה על כ-30 הרוגים בקרב כוחות הביטחון במהלך המהומות בגל המחאה.