מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי נפגש בשבועות האחרונים עם קצינים בכירים לקראת גיבוש המלצתו על זהות הראש הבא של האגף לסיכול פשיעה בחברה הערבית, במקום ניצב ג'מאל חכרוש, שפרש בעקבות פרסום התיעוד שלו בזירת רצח בכפר כנא ב-2020. את ההמלצה צפויה המפכ"ל לגבש בשבועות הקרובים, אולם היא תלויה בחתימה של השר לביטחון פנים עמר בר-לב.
על פי גורמים במשטרה, כמה קצינים מועמדים לתפקיד. הראשון הוא תת-ניצב נתן בוזנה, המשמש כיום כסגן מפקד מחוז ש"י. הוא התגייס ב-1984 ושימש בעבר כמפקד מרחב נגב, מפקד מרחב איילון וראש מחלקת חבלה. במסגרת תפקידיו היה אמון על הלחימה בפשיעה במגזר הבדואי וארגונים אחרים בדרום, בהם אלה זה של העבריין ניבי זגורי. פענוח רצח אשת עד המדינה, דבורה קורקוס, הושלם כשהיה מפקד מרחב נגב. שמו של בוזנה כבר הועלה בעבר כמועמד לתפקיד ניצב.
מועמד נוסף הוא סגן מפקד מחוז ירושלים, תנ"צ דניאל לוי, שבעברו היה מפקד מרחב ירקון ומפקד מרחב יפתח במחוז תל אביב, שם הכיר היטב את מאפייני הפשיעה ביפו - דבר שעשוי לסייע לו בתפקיד. אם אכן ייבחר לתפקיד, הוא יועלה לדרגת ניצב.
גם סגן מפקד ראש אגף התנועה, תנ"צ יהודה בן עטר, עשוי להיות המחליף של ניצב חכרוש. הוא הגיע למשטרה ב-1999 ממג"ב ומאז שימש מפקד יחידת אתג"ר (איתור גנבי רכב) ומפקד מרחב שפלה. ב-2016 הוא מונה לראש מנהלת הרכבת הקלה במשטרה, ולכן היעדרותו מהשטח בשנים האחרונות עלולה להוות חיסרון מבחינתו.
שם רביעי שהוזכר כמועמד, והיחיד שמכהן כבר היום כניצב, הוא ראש אגף התנועה אלון אריה. בעבר הוא פיקד על כמה תחנות, בהן פתח תקווה, ראשון לציון ונתניה. כמו כן הוא היה ראש חטיבת המבצעים. סיכויו של אריה אל מול יתר המועמדים, שצברו ניסיון והיכרות עם מחוללי הפשיעה בחברה הערבית, נמוך יחסית.
בינתיים, במשטרה מביעים שביעות רצון מעבודת השטח המתבצעת בנושא הפשיעה בחברה הערבית, וטוענים שמספר האירועים הפליליים מתחיל לרדת. על פי המשטרה, במסגרת מבצע האכיפה "מסלול בטוח" הוגשו בארבעת החודשים מאז החל 135 כתבי אישום נגד "מחוללי פשיעה" ו-30 אישומים נגד חברי ארגוני פשיעה. 110 מהם נעצרו עד תום ההליכים.
על פי המשטרה, במהלך התקופה נמנעו 26 חיסולים, חולטו 21.5 מיליון שקל מארגוני פשיעה ונרשמה ירידה של 40% באירועי הירי.