כתב האישום חסר התקדים שהגישה ארה"ב נגד בכירי הנהגת חמאס בגין מעורבותם בטבח 7 באוקטובר, הוא הצעד הראשון מסוג זה שנוקט הממשל האמריקני נגד הנהגת ארגון הטרור. כתב האישום, שמציין בין השאר כי "לפחות 43 אזרחים אמריקנים היו בין אלו שנרצחו - ולפחות 10 אמריקנים נעדרים, או נחטפו", הוגש נגד איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא, חאלד משעל ועלי ברכה - ששלושה מהם כבר חוסלו.
לפניכם האישום המלא של משרד המשפטים האמריקני, שכולל שבעה אישומים בסך הכול, ומפרט לאורך 38 עמודים את השתלשלות האירועים, את הרקע על ארגון חמאס - וגם את מאורעות הטבח. לצורך התרגום נעזרנו בכלי הבינה המלאכותית Claude. אם הבחנתם בטעויות אל מול המסמך המקורי באנגלית, כתבו לנו במייל האדום או בתגובות.

************************

התובעים: DAVID W. DENTON, JR.; JACOB H. GUTWILLIG; SARAH L. KUSHNER; MICHAEL D. LOCKARD; TARA M. LA MORTE; SAMUEL L. RAYMOND

בית המשפט המחוזי של ארצות הברית
המחוז הדרומי של ניו יורק

ארצות הברית של אמריקה
נגד
איסמעיל הנייה,
יחיא סינוואר,
המכונה גם "אבו איברהים",
מוחמד אל-מסרי,
המכונה גם "מוחמד דף",
המכונה גם "אל-חאלד אל-דף",
מרוואן עיסא,
המכונה גם "אבו בראא",
חאלד משעל,
המכונה גם "אבו אל-וליד",
ועלי ברכה,
הנאשמים.

כתב אישום חתום
הפרות של 18 U.S.C. §§ 2332(b), 2332a, 2332f, 2339A, 2339B, 2339C, & 3238; 50 U.S.C. § 1705

המחוז הדרומי של ניו יורק, ס"ס:
פאולה מנגס, לאחר שנשבעה כדין, מצהירה ואומרת שהיא סוכנת מיוחדת של הבולשת הפדרלית ("FBI"), ומאשימה כדלקמן:

אישום ראשון
(קשירת קשר למתן תמיכה חומרית לארגון טרור זר שהובילה למוות)

1. החל מסביבות 1997 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמכוון חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים לספק "תמיכה או משאבים חומריים", כהגדרתם בסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2339A(b)(1), לארגון טרור זר, דהיינו חמאס, אשר הוכרז על ידי מזכיר המדינה של ארצות הברית כארגון טרור זר בסביבות 8 באוקטובר 1997, על פי סעיף 219 לחוק ההגירה והאזרחות, ומוכרז ככזה נכון למועד הגשת כתב אישום זה.
1 צפייה בגלריה
חאלד משעל, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר, עלי ברכה, מרואן עיסא, מוחמד דף
חאלד משעל, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר, עלי ברכה, מרואן עיסא, מוחמד דף
ששת הנאשמים - שלושה מהם חוסלו, שלושה עדיין בחיים
(צילום: AP / Osama Faisa / דובר צה"ל )
2. היה חלק ומטרה של הקשר שאיסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, יספקו ואכן סיפקו ביודעין לחמאס תמיכה ומשאבים חומריים, כולל שירותים, רכוש וכוח אדם, בידיעה שחמאס הוא ארגון טרור מוכרז (כהגדרתו בסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2339B(g)(6)), שחמאס עוסק ועסק בפעילות טרור (כהגדרתה בסעיף 212(a)(3)(B) לחוק ההגירה והאזרחות), ושחמאס עוסק ועסק בטרור (כהגדרתו בסעיף 140(d)(2) לחוק ההרשאה ליחסי חוץ, שנות הכספים 1988 ו-1989), דבר שהוביל למותם של מספר אמריקאים, בין היתר, בניגוד לסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2339B.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2339B(a)(1), (d)(1)(C), (d)(1)(E), ו-(d)(1)(F), ו-3238.)

אישום שני
(קשירת קשר למתן תמיכה חומרית למעשי טרור שהובילו למוות)

3. החל מסביבות 2001 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמכוון חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים לספק "תמיכה או משאבים חומריים", כהגדרתם בסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2339A(b)(1), כולל שירותים, רכוש וכוח אדם, בידיעה ובכוונה שהם ישמשו בהכנה ובביצוע של אחת או יותר מההפרות הבאות של סעיף 18 לקוד ארצות הברית: (א) קשירת קשר לרצח אזרחים של ארצות הברית, בניגוד לסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2332(b); (ב) קשירת קשר להפציץ מקום ציבורי, בניגוד לסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2332f; ו-(ג) קשירת קשר להשתמש בנשק להשמדה המונית נגד אזרח של ארצות הברית, בניגוד לסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 2332a, דבר שהוביל למותם של מספר אמריקאים, בין היתר.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2339A ו-3238.)

אישום שלישי
(קשירת קשר לרצח אזרחי ארה"ב)

4. החל מסביבות 1997 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמכוון חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים להרוג אזרחים של ארצות הברית.
5. היה חלק ומטרה של הקשר שאיסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם היה מחוץ לארצות הברית, יהרגו ואכן הרגו אזרחים של ארצות הברית, הריגה שהיא רצח כהגדרתו בסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 1111(a).

מעשים גלויים
6. לקידום הקשר ולביצוע המטרה הבלתי חוקית שלו, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ושותפיהם לקשר, ביצעו וגרמו לביצוע, בין היתר, המעשים הגלויים הנטענים בסעיפים 18 עד 29 להלן.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2332(b) ו-3238.)

אישום רביעי
(קשירת קשר להפצצת מקום ציבורי שהובילה למוות)

7. החל מסביבות 2002 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמכוון חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים לספק, להניח, לשחרר ולפוצץ באופן בלתי חוקי חומר נפץ ומתקן קטלני אחר בתוך, לתוך ונגד מקום ציבורי, מערכת תחבורה ציבורית ומתקן תשתית, בכוונה לגרום למוות ולפציעה גופנית חמורה, ובכוונה לגרום להרס נרחב של מקום, מתקן ומערכת כאלה, כאשר הרס כזה הוביל או היה עלול להוביל להפסד כלכלי משמעותי, דבר שהוביל למותם של מספר אמריקאים, בין היתר, וכאשר העבירה התרחשה מחוץ לארצות הברית ו-(i) קורבן של העבירה היה אזרח של ארצות הברית, ו-(ii) העבירה בוצעה בניסיון לכפות על ארצות הברית לעשות או להימנע מלעשות מעשה כלשהו.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2332f(a), (b)(2)(B) ו-(D), ו-3238.)

אישום חמישי
(קשירת קשר להשתמש בנשק להשמדה המונית שהובילה למוות)

8. החל מסביבות 1997 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמכוון חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים, ללא סמכות חוקית, להשתמש בנשק להשמדה המונית, דהיינו, מתקן הרסני, כהגדרתו בסעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 921, נגד אזרחים של ארצות הברית בעוד אזרחים אלה היו מחוץ לארצות הברית, דבר שהוביל למותם של מספר אמריקאים, בין היתר.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2332a(a)(1) ו-3238.)

אישום שישי
(קשירת קשר למימון טרור)

9. החל מסביבות 2002 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמזיד חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים לספק ולאסוף כספים, במישרין ובעקיפין, בכוונה ובידיעה שהם ישמשו, במלואם או בחלקם, לביצוע מעשה טרור, דהיינו, מעשה שנועד לגרום למוות ולפציעה גופנית חמורה לאזרח, שמטרתו, מטבעו והקשרו, הייתה להפחיד אוכלוסייה ולכפות על ממשלה לעשות או להימנע מלעשות מעשה כלשהו, וכאשר מטרת עבירה זו הייתה מכוונת לקראת וגרמה לביצוע של פיגוע טרור נגד אזרחים של ארצות הברית.
(סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיפים 2339C(a)(1)(B), (a)(2), ו-(b)(2)(C)(iii), ו-3238.)

אישום שביעי
(קשירת קשר להפרת חוק סמכויות הכלכלה הבינלאומית לשעת חירום)

חוק סמכויות הכלכלה הבינלאומית לשעת חירום
10. חוק סמכויות הכלכלה הבינלאומית לשעת חירום ("IEEPA"), המקודד בסעיף 50 לקוד ארצות הברית, סעיפים 1701 עד 1708, מעניק לנשיא סמכות להתמודד עם איומים חריגים ויוצאי דופן לביטחון הלאומי ומדיניות החוץ של ארצות הברית. סעיף 1705 קובע, בין היתר, כי "יהיה זה בלתי חוקי לאדם להפר, לנסות להפר, לקשור קשר להפר, או לגרום להפרה של כל רישיון, צו, תקנה או איסור שהוצאו על פי כותרת זו." 50 U.S.C. § 1705(a).

תקנות הסנקציות נגד טרור גלובלי
11. ב-23 בספטמבר 2001, הנשיא הוציא את הצו הנשיאותי 13224, הקובע כי כל הרכוש והאינטרסים ברכוש בארצות הברית של אנשים שנקבע כי ביצעו או מהווים סיכון משמעותי לביצוע מעשי טרור המאיימים על אזרחי ארצות הברית או על הביטחון הלאומי, מדיניות החוץ או הכלכלה של ארצות הברית, או שנקבע כי הם פועלים בשם אנשים כאלה או מסייעים, מממנים או מספקים תמיכה פיננסית, חומרית או טכנולוגית, או שירותים פיננסיים או אחרים לתמיכה במעשי טרור כאלה או באנשים כאלה - המוגדרים כטרוריסטים גלובליים מיועדים במיוחד ("SDGTs") - מוקפאים. הצו הנשיאותי 13224 הסמיך את מזכיר האוצר של ארצות הברית לפרסם כללים ותקנות הנחוצים לביצוע הצו הנשיאותי. בהתאם לסמכות זו, מזכיר האוצר פרסם את תקנות הסנקציות נגד טרור גלובלי ("GTSR"), המיישמות את הסנקציות שהוטלו על ידי הצו הנשיאותי.
12. סעיף 31 לקוד התקנות הפדרליות, סעיף 594.201(a) של ה-GTSR קובע, בין היתר:
רכוש ואינטרסים ברכוש של [SDGTs] הנמצאים בארצות הברית, שיגיעו לאחר מכן לארצות הברית, או שיגיעו לאחר מכן לרשותם או לשליטתם של אנשים אמריקאים, כולל הסניפים שלהם מעבר לים, מוקפאים ואין להעבירם, לשלמם, לייצאם, למשוך אותם או לעסוק בהם בדרך אחרת ללא רישיון ממשרד האוצר של ארצות הברית, המשרד לבקרת נכסים זרים ("OFAC").
13. סעיף 594.204 של ה-GTSR אוסר עוד על כל אדם אמריקאי לעסוק בכל עסקה או התעסקות ברכוש או באינטרסים ברכוש של אנשים שרכושם או האינטרסים ברכושם מוקפאים בהתאם ל-GTSR. בפרט, ה-GTSR אוסר במפורש על מתן כל תרומה או אספקת כספים לטובת SDGTs מוגדרים.
א. ב-31 באוקטובר 2001, מחלקת המדינה הגדירה את חמאס כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ב. ב-31 באוקטובר 2001, מחלקת המדינה הגדירה את חיזבאללה כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ג. ב-22 באוגוסט 2003, ה-OFAC הגדיר את חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד", הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ד. ב-25 באוקטובר 2007, ה-OFAC הגדיר את כוח הקודס של משמרות המהפכה האיראנית כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ה. ב-11 באוקטובר 2011, ה-OFAC הגדיר את קאסם סולימאני כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ו. ב-27 במרץ 2012, ה-OFAC הגדיר את איסמעיל קאאני כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ז. ב-8 בספטמבר 2015, מחלקת המדינה הגדירה את יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים", הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ח. ב-8 בספטמבר 2015, מחלקת המדינה הגדירה את מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף", המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
ט. ב-10 בספטמבר 2015, ה-OFAC הגדיר את צאלח אל-ערורי כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
י. ב-17 באוקטובר 2017, ה-OFAC הגדיר את משמרות המהפכה האיראנית כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
יא. ב-31 בינואר 2018, מחלקת המדינה הגדירה את איסמעיל הנייה, הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
יב. ב-10 בספטמבר 2019, מחלקת המדינה הגדירה את מרוואן עיסא, המכונה גם "אבו בראא", הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
יג. בסביבות 13 בדצמבר 2023, ה-OFAC הגדיר את עלי ברכה, הנאשם, כ-SDGT על פי הצו הנשיאותי 13224.
14. סעיף 594.205 של ה-GTSR אוסר עוד על ניסיונות וקשירת קשר להפר או להתחמק מהאיסורים של ה-GTSR.

טענות סטטוטוריות
15. החל מסביבות 2001 ועד ליום הגשת כתב אישום זה, בעבירה שהחלה ובוצעה מחוץ לתחום השיפוט של כל מדינה או מחוז מסוים של ארצות הברית, איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, כאשר לפחות אחד מהם צפוי להיות מובא ראשון ולהיעצר במחוז הדרומי של ניו יורק, ביודעין ובמזיד חברו, קשרו קשר, התאגדו והסכימו יחד ועם אחרים להפר, ולגרום להפרה של, רישיונות, צווים, תקנות ואיסורים שהוצאו תחת ה-IEEPA.
16. היה חלק ומטרה של הקשר שאיסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, ואחרים ידועים ולא ידועים, יגרמו ואכן גרמו לאנשים אמריקאים לעסוק בעסקאות והתעסקויות ברכוש ובאינטרסים ברכוש של אנשים שרכושם והאינטרסים ברכושם מוקפאים בהתאם ל-GTSR, כולל חמאס, מבלי לקבל תחילה את האישור הנדרש מ-OFAC; ולהתחמק מדרישות החוק האמריקאי ביחס לעסקאות והתעסקויות ברכוש ובאינטרסים ברכוש של חמאס, בניגוד לצו הנשיאותי 13224 וסעיף 31 לקוד התקנות הפדרליות, סעיפים 594.201, 594.204, ו-594.205.
(סעיף 50 לקוד ארצות הברית, סעיף 1705; צו נשיאותי 13224; סעיף 31 לקוד התקנות הפדרליות, סעיפים 594.201, 594.204, ו-594.205; סעיף 18 לקוד ארצות הברית, סעיף 3238.)

הבסיס לידיעתי ולאישומים הנ"ל הוא, בחלקו, כדלקמן:
17. אני סוכנת מיוחדת של ה-FBI, שהוקצתה לחקור עניינים הקשורים לטרור, כולל חקירות טרור הכוללות פשעים נגד ארצות הברית ואזרחים אמריקאים המתרחשים מחוץ לארצות הברית. בהתבסס על ההכשרה והניסיון שלי, צברתי ידע על פעילות פלילית, בפרט הפרות של חוקי הטרור הפדרליים. הייתי מעורבת באופן אישי בחקירת עניין זה. תצהיר זה מבוסס על שיחותיי עם קציני אכיפת חוק אחרים ואנשים אחרים, ועל בדיקתי של דוחות ורשומות שונים. מכיוון שתצהיר זה מוגש למטרה המוגבלת של קביעת סיבה סבירה לעבירות המצוינות לעיל, הוא אינו כולל את כל העובדות שלמדתי במהלך החקירה. כאשר תוכן של שיחות עם אחרים והצהרות של אחרים מדווחים כאן, הם מדווחים במהות ובחלק, למעט מקרים בהם צוין אחרת. חלק מהמידע המסופר להלן מבוסס על טיוטות תרגום של הצהרות שנכתבו בערבית או בפרסית, הכפופות לתיקון, ובמקרים מסוימים ציינתי את הפרשנות שלי למילים או ביטויים מסוימים בסוגריים מרובעים, פרשנויות המבוססות על ההקשר שבו הן מופיעות וכן, בין היתר, על ההכשרה והניסיון שלי. לבסוף, במידה שיש שגיאות דקדוקיות, הקלדה או איות בציטוטים כלשהם בתצהיר זה, שגיאות אלה מופיעות בחומר המצוטט המקורי.

סקירה כללית

18. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו, שיחותיי עם קציני אכיפת חוק ואחרים, סקירתי של הקלטות וידאו, מסמכים ומידע זמין לציבור, וההכשרה והניסיון שלי, למדתי, בין היתר, כי:
א. חרכת אל-מקאומה אל-איסלאמיה, הידועה בשם חמאס, נוסדה בשנת 1987 כהתפתחות של הסניף הפלסטיני של האחים המוסלמים. מאז הקמתה, מטרתה המוצהרת של חמאס הייתה ליצור מדינה פלסטינית אסלאמית בכל רחבי ישראל על ידי חיסול מדינת ישראל באמצעות מלחמת קודש אלימה, או ג'יהאד. חמאס לא רק הפנתה את האלימות והטרור שלה כלפי מטרות ישראליות לקידום מטרה זו; מנהיגי חמאס גם תקפו את ארצות הברית ואזרחים אמריקאים, כתגמול ובמאמץ להחליש את התמיכה האמריקאית בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על זכות זו. חמאס רצחה ופצעה עשרות אמריקאים כחלק ממסע האלימות והטרור שלה, ומאז 1997, חמאס מוגדרת כארגון טרור זר ("FTO") על ידי ממשלת ארצות הברית.
ב. לאורך כל קיומה של חמאס, ממשלת איראן, בפרט משמרות המהפכה האיראנית ("IRGC") וכוח הקודס שלהם ("IRGC-QF") - האלמנט של ה-IRGC האחראי לביצוע פעולות טרור חיצוניות ומתן תמיכה לקבוצות טרור, ששמו עצמו מתורגם מפרסית כ"כוח ירושלים" - תמכה, סיפקה ואימנה את חמאס. באמצעות מערכת יחסים זו, חמאס שיחקה תפקיד משמעותי במסע האזורי והגלובלי של ממשלת איראן לתמיכה בטרור כדי לקדם את מטרותיה של איראן, כולל פגיעה, החלשה והרס סופי של ארצות הברית וישראל כאחד.
ג. חמאס מגייסת כספים למימון פעילויותיה הטרוריסטיות באמצעות מגוון שיטות, כולל בקשת וקבלת תשלומי מטבע קריפטוגרפי, תוך פרסום האנונימיות כביכול של עסקאות אלה. מאז 2019, הזרוע הצבאית של חמאס השתמשה ברשתות חברתיות ופלטפורמות אחרות כדי לקרוא לתרומות מטבע קריפטוגרפי מתומכים בחו"ל, כולל בארצות הברית, לארנקים וירטואליים בשליטת חמאס, תוך הכרה מפורשת בכך שתשלומים אלה ישמשו למימון מסע האלימות של חמאס. באמצעות מנגנונים אלה, חמאס קיבלה עשרות מיליוני דולרים בתשלומי מטבע קריפטוגרפי למימון פעילויותיה.
ד. חמאס פעלה להשגת מטרותיה באמצעות פיגועי טרור ומעשי אלימות ברוטליים אחרים, כולל שיגור אלפי רקטות המכוונות במיוחד לאוכלוסיות אזרחיות; פיגועי התאבדות במסעדות, שווקים, מערכות תחבורה ציבורית ומקומות ציבוריים אחרים; התקפות בסגנון צבאי על ערים וקהילות מגורים; ושימוש נרחב במגינים אנושיים, בפרט אוכלוסיות אזרחיות פלסטיניות, כדי להרתיע ולהגביל תגובות צבאיות לטרור שלה. מסע הטרור של חמאס הרג ופצע אזרחים מישראל, ארצות הברית ומדינות רבות אחרות.
ה. ב-7 באוקטובר 2023, חמאס ביצעה את ההתקפה הטרוריסטית האלימה והמקיפה ביותר שלה עד כה (להלן "טבח ה-7 באוקטובר של חמאס"). בשעות הבוקר המוקדמות של ה-7 באוקטובר 2023, חמאס שלחה יותר מ-2,000 לוחמים חמושים לחוות וערים בדרום ישראל, שם הם ביצעו טבח של למעלה מאלף אנשים וחטיפות של יותר מ-200 אחרים. מחבלי חמאס תקפו אזרחים, יורים באקדחים, רובי סער ומשגרי רקטות נישאים ביד, בקהילות מגורים קטנות בכפר עזה, בארי, ניר עוז, נחל עוז, רעים, חולית, זיקים, כרם שלום, סופה ואחרות; בעיר הישראלית שדרות; ובפסטיבל מוזיקה שנערך ליד רעים; בין מקומות אחרים. במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, מחבלי חמאס השתמשו באלימות מינית כנשק נגד נשים ישראליות, כולל אונס והשחתת איברי מין. חמאס גם כיוונה לאוכלוסיות אזרחיות עם מטח של רקטות, וטענה שלוחמיה ירו יותר מ-5,000 רקטות כאלה על ערים ועיירות בדרום ישראל במהלך ההתקפות. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, לפחות 43 אזרחים אמריקאים היו בין אלה שנרצחו, ולפחות עשרה אזרחים אמריקאים נלקחו כבני ערובה או נעדרים.
ו. ההנהגה הבכירה של חמאס, שרבים מהם פועלים מחוץ לרצועת עזה ושטחי הגדה המערבית הפלסטינית בעלי הממשל העצמי, תכננה, תמכה ושיבחה את טבח ה-7 באוקטובר של חמאס. איסמעיל הנייה, יחיא סינוואר המכונה גם "אבו איברהים", מוחמד אל-מסרי המכונה גם "מוחמד דף" המכונה גם "אל-חאלד אל-דף", מרוואן עיסא המכונה גם "אבו בראא", חאלד משעל המכונה גם "אבו אל-וליד", ועלי ברכה, הנאשמים, הם חברים בכירים בהנהגת חמאס. בשנים ובשבועות שקדמו להתקפות ב-7 באוקטובר, הנאשמים פרסמו הצהרות פומביות מפורשות הקוראות - ומאוחר יותר חוגגות - התקפות טרור המוניות, כולל מה שבסופו של דבר התגלם כטבח ה-7 באוקטובר של חמאס.
ז. הנהגת חמאס הכירה בתפקיד המכריע שמילאה התמיכה מממשלת איראן ומחיזבאללה, ארגון טרור אסלאמי שיעי מבוסס לבנון שנוסד בתחילת שנות ה-80 בתמיכת איראן, ביכולתה של חמאס לבצע את טבח ה-7 באוקטובר של חמאס. ה-IRGC סיפק לחמאס, בין היתר, רקטות וסיוע טכני הנחוץ לבניית רקטות ועשרות מיליוני דולרים במימון שנתי לזרוע הטרור של חמאס, כולל באמצעות תשלומי מטבע קריפטוגרפי. מנהיגי המשטר האיראני וה-IRGC שיבחו פומבית ותמכו בטבח ה-7 באוקטובר של חמאס ובהמשך החזקת חמאס ביותר מ-100 בני ערובה נכון למועד הגשת כתב אישום זה, איימו לנקוט פעולות קטלניות נוספות נגד מדינת ישראל וארצות הברית בתמיכה בהתקפות חמאס, ואיימו לגייס את שלוחי הטרור והצבא האחרים של ממשלת איראן באזור לנקיטת פעולה קטלנית.
ח. חמאס קיבלה גם תמיכה מחיזבאללה בעקבות טבח ה-7 באוקטובר של חמאס. בפרט, בעקבות טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, חיזבאללה ביצע התקפות על ישראל, כולל ירי רקטות על יעדים אזרחיים בישראל. ההתקפות האחרונות של חיזבאללה על ישראל התרחשו ליד הגבול הצפוני של ישראל, אותו היא חולקת עם לבנון, בעוד שהתקפות חמאס בוצעו מרצועת עזה, בגבול המערבי של ישראל. התקפות חמאס ב-7 באוקטובר והתקפות חיזבאללה שבאו בעקבותיהן הן התוצאה הנראית לעין של האסטרטגיה ארוכת השנים של ממשלת איראן להקיף את ישראל בקבוצות חמושות שלוחות, לעורר מהומה, ולקדם מעשי טרור.

רקע על חמאס

א. ייסוד, מבנה ומטרות

19. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו, שיחותיי עם קציני אכיפת חוק ואחרים, סקירתי של הקלטות וידאו, מסמכים ומידע זמין לציבור, וההכשרה והניסיון שלי, למדתי, בין היתר, כי:
א. חרכת אל-מקאומה אל-איסלאמיה הוא בערבית "תנועת ההתנגדות האסלאמית" וידועה בראשי התיבות חמאס. חמאס, שלעתים מכונה על ידי תומכיה "התנועה", היא ארגון טרור שבסיסו העיקרי ברצועת עזה ובשטחי הגדה המערבית הפלסטינית בעלי הממשל העצמי.
ב. חמאס נוסדה בשנת 1987 על ידי השייח' אחמד יאסין כהתפתחות של הסניף הפלסטיני של האחים המוסלמים. האחים המוסלמים הוא ארגון אסלאמי בינלאומי שנוסד במצרים בשנת 1928 ומחויב להפצת האסלאם בעולם באמצעות הנדסה חברתית וג'יהאד אלים. הקמת חמאס התרחשה זמן קצר לאחר פרוץ האלימות בדצמבר 1987 באינתיפאדה הפלסטינית הראשונה, או "התקוממות", ברחבי ישראל, רצועת עזה והגדה המערבית.
ג. בשנת 1988, חמאס פרסמה אמנה, הידועה רשמית באנגלית כ"אמנת תנועת ההתנגדות האסלאמית", אשר זיהתה את חמאס כאחים המוסלמים בפלסטין והצהירה שמטרת חמאס היא ליצור מדינה פלסטינית אסלאמית בכל רחבי ישראל על ידי חיסול מדינת ישראל באמצעות ג'יהאד אלים. אמנת חמאס המקורית החלה במילים, "ישראל תתקיים ותמשיך להתקיים עד שהאסלאם ימחה אותה, כפי שמחה אחרים לפניה." האמנה הורתה על הריגת יהודים, תוך הסתמכות על חדית' (אמרה "נבואית" באסלאם): "יום הדין לא יבוא עד שמוסלמים ילחמו ביהודים ויהרגו אותם. אז, היהודים יסתתרו מאחורי סלעים ועצים, והסלעים והעצים יזעקו: 'הוי מוסלמי, יש יהודי מסתתר מאחוריי, בוא והרוג אותו.'"
ד. בשנת 2017, חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד", הנאשם, שהיה באותה עת יושב ראש הגוף המנהיגותי הבכיר ביותר של חמאס, שחמאס מתייחסת אליו כ"לשכה המדינית" שלה, ראה להלן 19(ה), הוציא אמנה מתוקנת, שכותרתה באנגלית "מסמך עקרונות ומדיניות כלליים". האמנה המתוקנת טוענת כי "פלסטין היא ארץ שנתפסה על ידי פרויקט ציוני גזעני, אנטי-אנושי וקולוניאלי שהוקם על הבטחה שקרית." האמנה גם מעגנת את מחויבותה של חמאס לאלימות, שחמאס מכנה "התנגדות חמושה", ומסבירה כי "התנגדות לכיבוש היא זכות לגיטימית המובטחת על ידי חוקים אלוהיים ועל ידי נורמות וחוקים בינלאומיים," וכי "בלב אלה נמצאת ההתנגדות החמושה[.]" זמן קצר לאחר שחמאס פרסמה את האמנה המתוקנת שלה, איסמעיל הנייה, הנאשם, שהחליף רשמית את משעל כיושב ראש הלשכה המדינית של חמאס כשבוע לאחר פרסום האמנה המתוקנת, הצהיר כי "המסמך החדש לא יערער לא את עקרונותינו ולא את האסטרטגיה שלנו."
ה. חמאס מתייחסת לגוף המנהיגותי הבכיר ביותר שלה כלשכה המדינית או "פוליטבורו". הלשכה המדינית אחראית על קביעת מדיניות והנחיות לפעילויות חמאס, כולל הכוונה ותיאום של מעשי טרור. במתכוון, חברים בכירים בלשכה המדינית חיו בדרך כלל מחוץ לרצועת עזה והגדה המערבית, בסוריה, קטאר, טורקיה ובמקומות אחרים.
ו. חמאס מבצעת פיגועי טרור ועימות מזוין באמצעות גדודי עז א-דין אל-קסאם ("גדודי אל-קסאם"), הזרוע הצבאית שלה. גדודי אל-קסאם מבצעים פיגועי התאבדות ופיגועי טרור אחרים בתוך ישראל, עזה והגדה המערבית, ועשו זאת במשך עשרות שנים. התקפות אלה כללו פיצוצים בקנה מידה גדול נגד יעדים אזרחיים ישראליים, התקפות בנשק קל, מטעני צד מאולתרים, והתקפות רקטות. גדודי אל-קסאם מכוונים לעתים קרובות לאוכלוסיות אזרחיות והרגו ופצעו אלפי אנשים, כולל אזרחים אמריקאים.
ז. חמאס יוצרת נאמנות ותמיכה בארגון, במטרותיו הכלליות, ובפעולות של גדודי אל-קסאם באמצעים שונים, כולל באמצעות אגף חברתי. בפרט, חמאס תומכת במוסדות דתיים ואקדמיים המקדמים את תורותיה הקיצוניות של חמאס ומציגים את האידיאולוגיה הרדיקלית והאלימה שלה לילדים ומבוגרים בשלבים המוקדמים ביותר של התפתחותם הרוחנית והחינוכית. אסטרטגיה זו גם משפרת את יכולתה של חמאס לגייס תומכים לזרוע הצבאית שלה. חמאס מתגמלת מעשי טרור, ומספקת תמריצים לביצוע מעשים כאלה, כולל תשלום לבני משפחה של פעילי חמאס שנהרגו, נפצעו או נכלאו, והבטחה שמשפחות הפעילים יזכו להערצה בקהילה.
ח. חמאס מפיצה תעמולה באמצעים שונים, בעיקר באמצעות ערוץ טלוויזיה לוויינית בשם "אל-אקצא טיוי", הממוקם ברצועת עזה. "אל-אקצא" הוא השם הערבי למתחם המבנים הדתיים האסלאמיים בירושלים הכולל את מסגד כיפת הסלע, שנבנה בערך בשנת 691 לספירה על אתר הר הבית.
ט. עד היום, חמאס ומנהיגיה המשיכו להביע את השמדת ישראל כמטרה הליבה של חמאס, ואת השימוש ברצח ומעשי טרור אלימים אחרים נגד ישראלים ואלה התומכים בישראל, כולל אמריקאים, כאמצעי העיקרי להשגת מטרה זו. כמרכיב מרכזי במשימה זו, מנהיגי חמאס קראו במיוחד לתגמול נגד ארצות הברית בתגובה לתמיכה האמריקאית בקיומה של ישראל. לדוגמה:
i. בסביבות 22 בדצמבר 2017, דובר חמאס עבד אל-קאדר אל-חואג'ירי נאם בעצרת של חמאס ששודרה באמצעי תקשורת של חמאס. בנאומו, אל-חואג'ירי גינה את התמיכה האמריקאית בישראל, והכריז כי "הישות הזו [כלומר, ישראל] תחדל להתקיים, כמו גם אמריקה."
ii. בסביבות 21 במאי 2020, ראיון עם מנהיג בכיר בחמאס דאז צאלח אל-ערורי ("אל-ערורי") שודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. בראיון, אל-ערורי הצהיר כי חמאס "עומדת על סף" ביצוע התקפות נוספות על ישראל שהוא תיאר כ"התפוצצות של אינתיפאדה מסיבית". אל-ערורי ציין במיוחד צעדים דיפלומטיים אמריקאיים כסיבה לאלימות של חמאס, בהתייחסו ל"הצהרה האמריקאית שארה"ב מכירה בירושלים כבירת הישות [כלומר, ישראל], וכן להכרה של אמריקה בחוקיות ההתנחלויות."
iii. בסביבות 12 במאי 2021, ראיון עם אל-ערורי שודר באל-אקצא טיוי. בראיון, אל-ערורי תיאר התקפות אוויר ישראליות אחרונות נגד חמאס בתגובה להתקפות חמאס על אזרחים ישראלים כאילו בוצעו לכאורה עם תחמושת שסופקה על ידי ארצות הברית, וטען כי "זה רק כדי שכולם ידעו שאמריקה נלחמת בנו ישירות, על הקרקע." אל-ערורי המשיך לתאר את מאמצי חמאס לרכוש נשק מתקדם, ואמר כי חמאס "נפטרת מעודפי הרקטות הישנות שלה. הייתה לנו בעיה עם הרקטות הישנות שהכנו אבל יש לנו הרבה יותר טובות עכשיו... אנחנו יכולים עכשיו לרוקן את משגרי הרקטות, כדי לפנות מקום לטילים המודרניים החזקים והמדויקים. לכן, ככל שהזמן עובר, עוצמת ההתנגדות נגד הכיבוש תגבר." אל-ערורי גם תיאר את מטרות חמאס "לפגוע עמוק בשטח האויב עצמו, ולשבור את המורל של האויב והמורל של עמו." אל-ערורי המשיך לתאר את תפקידיהם של מנהיגי חמאס אחרים, ואמר, "ההתנגדות תוכננה להימשך זמן רב. מפקדי ההתנגדות בעזה אמרו - האח אבו איברהים [כלומר, יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים," הנאשם] אמר זאת בבירור יותר מפעם אחת, ו'אבו חאלד' דף [כלומר, מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," הנאשם] גם דיבר על זה... הם אמרו שאנחנו מוכנים למלחמה שתימשך חודשים."
iv. לאחרונה יותר, בעקבות טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, בסביבות 28 באוקטובר 2023, חמאס שחררה הקלטה של חלק מהודעה לעיתונות שנערכה בלבנון על ידי מנהיג בכיר בחמאס ע'אזי חמד. חמד התייחס במיוחד לתמיכה האמריקאית בישראל, ואמר, "הממשל האמריקאי והמדינות המערביות התומכות בתוקפנות הם שותפים מלאים עם הכיבוש במלחמת ההשמדה ובמפל הדם הזורם מאזרחים חסרי הגנה. דם זה יהיה קללה והר געש של זעם מהמוני האומה שלנו [כלומר, הקהילה המוסלמית] והאנשים החופשיים בעולם נגד הרוצחים האלה."
v. באופן דומה, בראיון ששודר באינטרנט על ידי אמצעי תקשורת לבנוני בסביבות 2 בנובמבר 2023, עלי ברכה, הנאשם, שיבח הצעות תמיכה בחמאס ממנהיג הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה ("צפון קוריאה"), כי לצפון קוריאה "יש את היכולת לתקוף את אמריקה. היום עשוי לבוא, כשצפון קוריאה תתערב, כי היא, אחרי הכל, חלק מה[ברית] שלנו." ברכה המשיך לטעון, "כל אויבי אמריקה באזור [כולל חמאס, איראן, צפון קוריאה, סין ורוסיה] מתייעצים ומתקרבים, והיום עשוי לבוא כשהם יצטרפו למלחמה יחד, ויהפכו את אמריקה לדבר של העבר."
vi. בראיון ששודר באמצעי תקשורת של חמאס בסביבות 2 בדצמבר 2023, מנהיג בכיר בחמאס מרוואן מוחמד אבו ראס גינה את התמיכה האמריקאית בישראל, וטען כי "[אין] פשע אחד שארה"ב לא ביצעה נגד עזה. מי ייתן ואללה יסגור חשבון עם אמריקה, ומי ייתן והוא ינקום באותה מדינה נאצית פושעת."
vii. בסביבות 5 בדצמבר 2023, בראיון ששודר באל-אקצא טיוי, מנהיג בכיר בחמאס סאמי אבו זוהרי קרא לתגמול נגד התמיכה האמריקאית בפעולות צבאיות ישראליות בתגובה לטבח ה-7 באוקטובר של חמאס, וטען שאמריקה היא "האויב" ו"חייבת לשלם את המחיר," ואמר, "גדודי אל-קסאם עושים את מה שהם חייבים לעשות, ואנשי עזה איתנים כפי שהם חייבים להיות... עכשיו הגיע תורה של האומה שלנו ללחוץ על האמריקאים להפסיק את המלחמה הזאת. אנחנו זקוקים למעשים אלימים נגד אינטרסים אמריקאיים ובריטיים בכל מקום, וכן נגד האינטרסים של כל המדינות שתומכות בכיבוש."

ב. הגדרת חמאס כארגון טרור מאז 1997

20. ב-8 באוקטובר 1997, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את חמאס כארגון טרור זר (FTO) תחת סעיף 219 לחוק ההגירה והאזרחות. מזכיר המדינה גם רשם את הכינויים הבאים לחמאס: התנועה האסלאמית להתנגדות, חרכת אל-מקאומה אל-איסלאמיה, תלמידי עיאש, תלמידי המהנדס, יחידות יחיא עיאש, חטיבות עז א-דין אל-קסאם, כוחות עז א-דין אל-קסאם, גדודי עז א-דין אל-קסאם, חטיבות עז א-דין אל-קסאם, כוחות עז א-דין אל-קסאם, וגדודי עז א-דין אל-קסאם. חמאס הייתה אחת מארגוני הטרור הזרים המקוריים שהוגדרו כחלק מהפעלת הסמכות הראשונה של מזכיר המדינה תחת חוק ההגירה והאזרחות, ועד היום, חמאס נשארת ארגון טרור זר מוגדר.
21. ב-31 באוקטובר 2001, מזכיר המדינה של ארצות הברית גם הגדיר את חמאס כטרוריסט גלובלי מיועד במיוחד (SDGT) תחת הצו הנשיאותי 13224.
22. ב-18 במרץ 2010, המשרד לבקרת נכסים זרים (OFAC) הגדיר את אל-אקצא טיוי כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224, ותיאר אותו כ"אמצעי תקשורת עיקרי של חמאס" ש"משדר תוכניות וקליפים מוזיקליים המיועדים לגייס ילדים להפוך ללוחמים חמושים ומחבלים מתאבדים של חמאס בהגיעם לבגרות."

ג. תפקידי הנאשמים בהנהגת חמאס

23. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו, סקירתי של מידע שסופק על ידי מחלקות המדינה והאוצר של ארצות הברית, וסקירתי של הצהרות פומביות שנעשו על ידי הנאשמים, למדתי כי הנאשמים מילאו תפקידי מפתח בפיקוח על ארכיטקטורת הטרור של חמאס. הלשכה המדינית, גדודי אל-קסאם, והאגף החברתי של חמאס פועלים בצורה מתואמת, כאשר כל רכיב עובד להשגת המטרות הכוללות והאלימות באכזריות של חמאס. למעשה, רבים ממנהיגי הלשכה המדינית הנוכחיים של חמאס ודמויות פוליטיות אחרות עלו דרך השורות של מחבלי חמאס, כולל גדודי אל-קסאם, כפי שמתואר בהמשך. מבנה זה הוסבר בסביבות 3 ביולי 2023, במהלך ראיון עם אל-ערורי ששודר באל-אקצא טיוי, שבו אל-ערורי קרא ל"כל מי שיכול לקחת נשק צריך לעשות זאת." אל-ערורי אמר, "אנחנו, המנהיגים הנוכחיים, היינו באותם חפירות שבהם הלוחמים והמוג'אהדין נלחמים עכשיו. אנחנו משנים את תפקידינו בהתאם לצרכי ההתנגדות."

איסמעיל הנייה

א. איסמעיל הנייה, הנאשם, הוא יושב ראש הלשכה המדינית של חמאס מאז 2017. לפני כן, הנייה היה סגן יושב ראש הלשכה המדינית ומנהיג חמאס ברצועת עזה. הנייה ממוקם בעיקר בטורקיה ובקטאר. ב-31 בינואר 2018, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את הנייה כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224. בהודעה על ההגדרה, מחלקת המדינה ציינה כי להנייה "יש קשרים הדוקים עם הזרוע הצבאית של חמאס והוא היה תומך של מאבק מזוין, כולל נגד אזרחים" וכי הוא "היה מעורב בהתקפות טרור," והדגישה כי "חמאס הייתה אחראית להערכה של 17 חיי אמריקאים שנהרגו."
ב. מאז שהנייה הפך למנהיג הלשכה המדינית, הוא השמיע הצהרות פומביות רבות בתמיכה בהתקפות חמאס וקרא להתקפות נוספות על אינטרסים ישראליים ואמריקאיים. לדוגמה:
i. בסביבות 7 בדצמבר 2017, הנייה נשא נאום ששודר בשידור חי ברשת טלוויזיה קטארית. במהלך הנאום, הנייה הכריז כי "העדיפות הראשונה שלנו... היא להכריז, אחת ולתמיד, שתהליך השלום המכונה [ישראלי-פלסטיני] מת וקבור." הנייה גם המשיך לאיים על ארצות הברית בתגמול על הודעת ארצות הברית ב-6 בדצמבר 2017, שארצות הברית תעביר את השגרירות האמריקאית מתל אביב לירושלים, ואמר, "ההחלטה האמריקאית היא מעשה תוקפנות נגד עמנו. זוהי הכרזת מלחמה נגד העם הפלסטיני שלנו."
ii. בסביבות 6 בינואר 2020, הנייה נשא נאום בטהרן, איראן, ששודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. בנאום, הנייה אמר, "אני מאשר שפרויקט ההתנגדות בפלסטין להתמודדות עם הפרויקט הציוני ולהתנגד לפרויקט השליטה האמריקאי לא יישבר, לא ייחלש ולא יהסס... הוא ימשיך בדרכו האיתנה, דרך ההתנגדות, עד שיגרש את הכובשים מאדמתנו ומירושלים."
iii. בסביבות 16 במרץ 2023, הנייה נשא נאום באלג'יריה ששודר באל-אקצא טיוי. במהלך הנאום, הנייה שיבח התקפות בודדים בהשראת חמאס על אזרחים ישראלים, כולל התקפות שבוצעו על ידי ילדים. באופן ספציפי, הנייה אמר, "גור אריות בן שלוש-עשרה, שעדיין לא הגיע לבגרות, לוקח אקדח, מסתנן לגבול, מבצע התקפה, והורג... הגיבורים האלה לקחו נשק, ונלחמו באויב ברחובות תל אביב... הוא הרג, ואז הוא הפך לשהיד." הנייה טען כי "ההתנגדות - בהובלת גדודי אל-קסאם בעזה - הכפילה את יכולותיה הצבאיות פי כמה וכמה."

יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים"

ג. יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים," הנאשם, הוא מנהיג חמאס ברצועת עזה מאז בערך 2017. סינוואר הוא אחד ממייסדי גדודי אל-קסאם. בשנת 1989, סינוואר הורשע בבית משפט ישראלי בתכנון חטיפה ורצח של שני חיילים ישראלים וארבעה פלסטינים שסינוואר חשד שהם משתפים פעולה עם הרשויות הישראליות, וסינוואר נידון לארבעה מאסרי עולם. עם זאת, סינוואר שוחרר ב-2011 כחלק משחרור אסירים מסוימים על ידי ישראל כדמי כופר עבור שחרורו של חייל ישראלי שהוחזק כבן ערובה על ידי חמאס. ראה להלן 23(ח)(ii). ב-8 בספטמבר 2015, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את סינוואר כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224. בהודעה על ההגדרה, מחלקת המדינה ציינה כי, בעקבות שחרורו של סינוואר, הוא "קרא ללוחמים לתפוס עוד חיילים ישראלים" כדי לסחוט אותם עבור אסירי חמאס ופלסטינים.
ד. סינוואר השמיע הצהרות פומביות רבות שבהן חזר על המטרות הכוללות של חמאס למחוק את ישראל ולכוון לכל התומכים בישראל, כולל ארצות הברית. לדוגמה:
i. בסביבות 16 בנובמבר 2018, אל-אקצא טיוי שידר הקלטה של נאום שסינוואר נשא ברצועת עזה זמן קצר לפני תאריך זה. סינוואר הוצג על ידי קריין כ"אריה אמיץ ומוג'אהד אמיתי מגדודי אל-קסאם." במהלך נאומו, סינוואר ביקר מנהיגים ערבים שנפגשו עם מנהיגים ישראלים ושקלו לנרמל יחסים עם ישראל, ואמר כי "מאיתנו כאן בעזה, הם לעולם לא יקבלו דבר מלבד רובים, אש, שהידים, מוות והרג."
ii. בסביבות 2 באפריל 2020, ראיון עם סינוואר שודר באל-אקצא טיוי. במהלך הראיון, סינוואר איים על ארצות הברית בתגמול על מדיניות דיפלומטית אמריקאית התומכת בישראל, ואמר כי "האמריקאים ישלמו את המחיר על החלטה לא צודקת ופושעת זו."
iii. בסביבות 26 במאי 2021, סינוואר נשא נאום ששודר בשידור חי ברשת טלוויזיה קטארית. בנאום זה, סינוואר אמר כי מטרת חמאס היא "מחיקת ישראל באמצעות ג'יהאד וסכסוך מזוין. זוהי הדוקטרינה שלנו."
ה. סינוואר מעורב גם ישירות בכוונון ובהרג של אזרחים על ידי חמאס. לדוגמה:
i. בסביבות 2021, חמאס פרסמה סרטון תעמולה באתר האינטרנט של גדודי אל-קסאם המציג את ייצור ושיגור הטילים של חמאס שנראים דומים לטילים ששימשו בהתקפות על אזרחים ישראלים במאי 2021, ראה להלן 23(ז)(ii), ובהתקפות מאוחרות יותר, כולל טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, ראה להלן 27(א). הסרטון מראה מחבלי חמאס חופרים מה שנראה כמו צינורות מים מתחת לאדמה, מעמיסים את הצינורות על משאיות באמצעות מנופים, משתמשים במגוון כלי מכונות לבניית רקטות תוך שימוש בצינורות כגוף הרקטות, ממלאים אותן במה שנראה כחומרי נפץ, מעמיסים את הרקטות הבנויות למשגרים מכולתיים הקבורים באדמה, ויורים את הרקטות.
ii. כשנתיים לפני שחרור סרטון זה, סינוואר תיאר את אותו תהליך לבניית רקטות חמאס. בסביבות 4 בנובמבר 2019, סינוואר נשא נאום ששודר באל-אקצא טיוי. במהלך הנאום, סינוואר תיאר: "יום אחד, כמה מפקדים של [גדודי] אל-קסאם באו [לדבר עם סינוואר]. הם היו [אחראים] לייצור [טילים]. הם אמרו: 'אין צינורות שבהם נוכל לייצר טילים. נגמרו לנו הצינורות. יש איסור על הבאת ברזל מבחוץ, ואנחנו לא יכולים להביא אותם דרך המנהרות - אלה צינורות ארוכים. נפסיק את הייצור תוך חודש.' אמרתי שאללה יעזור לנו למצוא דרך." סינוואר המשיך לתאר כיצד מחבלי חמאס חיפשו במה שהוא כינה "התנחלויות משוחררות" (כלומר, בתים שהיו מאוכלסים בעבר על ידי אזרחים ישראלים) וכיצד "האחים התחילו לחפור והוציאו מהאדמה את הצינורות שהכובש [כלומר, ישראל] השאיר מאחור כשעזב את רצועת עזה. אלה יספיקו לגדודי אל-קסאם לייצר טילים למשך עשר השנים הבאות."

מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף"

ו. מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," הנאשם, הוא המפקד העליון של גדודי אל-קסאם, תפקיד אותו הוא ממלא מאז בערך 2002. אל-מסרי ממוקם בעיקר ברצועת עזה. ב-8 בספטמבר 2015, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את אל-מסרי כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224. בהודעה על ההגדרה, מחלקת המדינה ציינה כי אל-מסרי "ידוע בשליחת מחבלים מתאבדים ובהכוונת החטיפה של חיילים ישראלים," וכן כ"מוח המתכנן של אסטרטגיית ההתקפה של חמאס" במהלך גל ההתקפות הטרוריסטיות האחרון של חמאס ב-2014.
ז. אל-מסרי שומר על פרופיל ציבורי נמוך והוא אחראי לכמה ממעשי הטרור המשמעותיים והמחרידים ביותר של חמאס. מנהיגים ולוחמים אחרים של חמאס התייחסו וכיבדו את חשיבותו של אל-מסרי לסדר היום הטרוריסטי הקטלני של הארגון. לדוגמה:
i. בסביבות 26 ביוני 2021, תחנת טלוויזיה לבנונית שידרה וידאו המתאר ילדים פלסטינים המקבלים אימונים בסגנון צבאי מגדודי אל-קסאם במהלך מחנות קיץ שחמאס ארגנה בעזה. במהלך הסרטון, הילדים מבצעים תרגילים צבאיים עם מה שנראה כמו רובי AK-47 מדומים ומגוון ציוד צבאי אחר. בשלב מסוים, הילדים שרים "שים חרב מול חרב. אנחנו האנשים של מוחמד דף," בהתייחסם לאל-מסרי.
ii. בסביבות 27 במאי 2022, רשת טלוויזיה קטארית שידרה סרט תיעודי על התקפות חמאס במאי 2021 על ישראל, שבהן חמאס ירתה יותר מ-4,000 רקטות ופגזי ארטילריה. הסרטון מציג לוחמי חמאס מעבירים פגזי ארטילריה גדולים ורקטות על עגלות דרך מנהרות, מכינים רקטות לשיגור ממכולות הקבורות חלקית באדמה, ומשגרים מה שנראה ככלי טיס בלתי מאוישים. מפקד צבאי של חמאס, העומד מול משגר רקטות מכולתי עם רקטות נוספות על מדפים מול המשגר, ושפניו מכוסות, הסביר כי "ביום שני, 10 במאי [2021], היינו בכוננות מלאה מהשחר, בחיל הארטילריה. כל חיילי הארטילריה חיכו להוראות מפקדיהם. ראש המטה, האח 'אבו חאלד' דף [כלומר, אל-מסרי] היה בקשר ישיר איתנו, מפקדי הארטילריה. 'אבו חאלד' [כלומר, אל-מסרי] הורה לנו להכין מטח רקטות המכוון נגד ההתנחלויות של ירושלים הכבושה."

מרוואן עיסא, המכונה גם "אבו בראא"

ח. מרוואן עיסא, המכונה גם "אבו בראא," הנאשם, הוא סגן מפקד גדודי אל-קסאם, תפקיד אותו הוא ממלא מאז בערך 2007. עיסא ממוקם בעיקר ברצועת עזה. ב-10 בספטמבר 2019, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את עיסא כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224.
i. בסביבות 2005, חמאס פרסמה עלון בשם "שחר הניצחון," שתיאר את עיסא כ"אחראי על פעולות בהתנחלויות." בהצהרות פומביות סביב אותה תקופה, עיסא הסביר כי חמאס "החליטה להביא את הקרב לבתי המתנחלים," בהתייחסו להתקפות על אזרחים ישראלים החיים בקהילות שהוקמו בתוך רצועת עזה, אשר פונו בסביבות 2005.
ii. בסביבות 14 ביולי 2021, תחנת טלוויזיה קטארית שידרה סרט תיעודי על שחרורם ב-2011 של יותר מ-1,000 פלסטינים שהורשעו בפשעים בבתי משפט ישראליים, כולל סינוואר, ראה לעיל 23(ג), כדמי כופר עבור גלעד שליט, חייל ישראלי שנחטף על ידי חמאס בסביבות 2006. בהצהרות המוצגות בסרט התיעודי, עיסא שיבח את חטיפתו של שליט בשם חמאס, ואמר כי "היה לנו [כלומר, לחמאס] מבצע לכידה מוצלח בשלב הראשון," ותיאר את תפקידו במאמץ לקיחת בני הערובה של חמאס: "באותם ימים, היינו במועצה הצבאית של אל-קסאם, מתכנסים כמו כוורת דבורים, עוקבים אחר האירועים, מנהלים את המצב ביותר מרמה אחת, מסתירים את החייל, מתמודדים עם התוקפנות, ומנהלים משא ומתן דרך מתווכים." עיסא המשיך לתאר את מעורבותו האישית בדרישות הכופר של חמאס לשחרורו של שליט, וטען גם כי חמאס "תפתיע את האויב והחבר בעזרת האל."
iii. בסביבות 15 במרץ 2023, ראיון עם עיסא שודר באל-אקצא טיוי. בראיון, עיסא שיבח התקפות התאבדות פוטנציאליות של מחבלי חמאס בגדה המערבית, וטען כי "רוח השהאדה של עמנו בגדה המערבית היא חסרת תקדים." עיסא הוסיף כי "ההתנגדות ממשיכה לצבור את כוחה," ובאופן מבשר רעות - לאור טבח ה-7 באוקטובר של חמאס פחות משבעה חודשים מאוחר יותר - הזהיר כי "הימים הבאים יהיו מלאים באירועים."

חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד"

ט. חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד," הנאשם, היה יושב ראש הלשכה המדינית של חמאס מבערך 2004 עד 2017, וכעת הוא ראש משרד התפוצות של חמאס - למעשה אחראי על הנוכחות הרשמית של חמאס מחוץ לרצועת עזה והגדה המערבית. משעל ממוקם בעיקר בקטאר. בסביבות 22 באוגוסט 2003, OFAC הגדיר את משעל כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224. בהודעה על ההגדרה, OFAC ציין כי "תאים בזרוע הצבאית המבוססים בגדה המערבית שנמצאים תחת שליטתו [של משעל] היו מעורבים במאמצים של חמאס לתכנן התקפות גדולות שיחבלו בתכנית מפת הדרכים לשלום. [משעל] היה אחראי על פיקוח על מבצעי התנקשות, פיצוצים והריגת מתנחלים ישראלים. ... הוא גם מספק הוראות לחלקים אחרים של הזרוע הצבאית של חמאס." בנוסף, OFAC הדגיש כי "כספים שהועברו מתרומות צדקה לחמאס לחלוקה למשפחות של שהידים פלסטינים הועברו לחשבון הבנק של [משעל] ושימשו לתמיכה במבצעים צבאיים של חמאס בישראל."
י. כמו מנהיגי חמאס אחרים, משעל השמיע הצהרות פומביות המשבחות את התקפות הטרור של ארגונו. לדוגמה:
i. בסביבות 15 בדצמבר 2009, משעל נשא נאום במסגד בטהראן, ששודר בתחנת טלוויזיה קטארית. במהלך הנאום, משעל הכריז כי הזרוע הצבאית של חמאס ממשיכה "לייצר נשק, לפתח את אמצעי ההתנגדות, והמציאה את מבצעי השהידים הגיבורים." משעל המשיך לתאר את מטרת חמאס "לגרש את הציונים האלה מאדמתנו... באמצעות ג'יהאד והתנגדות."
ii. בסביבות 7 בדצמבר 2012, משעל נשא נאום ששודר באל-אקצא טיוי. במהלך הנאום, משעל טען כי "ג'יהאד והתנגדות חמושה הם הדרך הנכונה והאמיתית," והכריז כי "המדינאי האמיתי נולד מרחם הרובה והטיל... כל מי שרוצה ללכת בדרך הדיפלומטיה חייב לקחת טיל איתו." משעל שיבח את "המפקדים הגדולים" של המנגנון הצבאי של חמאס, ואמר, "כמה נפלאה הייתה ההפגזה שלכם על תל אביב."
iii. בסביבות 1 ביולי 2020, ראיון עם משעל שודר באינטרנט. במהלך הראיון, משעל עודד התקפות במה שהוא כינה "הגדה המערבית של עז א-דין אל-קסאם," בהתייחסו לשמו של גדודי אל-קסאם, והפציר בפלסטינים "לקום ולהתפרץ תחת רגלי הפולשים, באמצעות עימות ישיר, בכל נשק שיש לנו - התקפות דריסה, וסכינים - באמצעות כל אותם אמצעים חדשניים."

עלי ברכה

יא. עלי ברכה, הנאשם, הוא ראש היחסים הלאומיים של חמאס בחו"ל - למעשה אחראי על יחסי החוץ של חמאס. משנת 2011 עד 2019, ברכה היה נציג חמאס בלבנון. ברכה ממוקם בעיקר בלבנון. בסביבות 13 בדצמבר 2023, OFAC הגדיר את ברכה כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224. בהודעה על ההגדרה, OFAC ציין כי, כאשר החזיק בתפקיד נציג חמאס בלבנון, ברכה "נפגש עם דיפלומטים בינלאומיים המבוססים בלבנון בשם חמאס ודיבר בתמיכה במסעות אלימים" וכי "לפי הצהרותיו הפומביות של [] ברכה, חמאס הסתמכה מזה זמן רב על כסף ואימונים מאיראן ומשלוחיה האיראניים כמו חיזבאללה תוך חיזוק הכוחות בעזה."
יב. ברכה גם השמיע הצהרות פומביות בשם חמאס, המתארות את יכולותיה וכוונותיה של חמאס לבצע התקפות קטלניות על אזרחים. לדוגמה, בסביבות 23 בנובמבר 2018, במהלך ראיון עם ברכה ששודר בתחנת טלוויזיה עיראקית, ברכה לקח אחריות על התקפות חמאס על אזרחים ישראלים בתל אביב ב-2012 ובחיפה, ישראל ב-2014, ואמר כי כעת "אנחנו מסוגלים להפגיז רחוק יותר מחיפה. ... הטילים של ההתנגדות בעזה יכולים להגיע לכל נקודה בפלסטין."

ד. התקפות טרור קודמות של חמאס

24. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו וסקירתי של רשומות, כולל תיקי חקירה ומידע זמין לציבור, הנוגעים להתקפות טרור של חמאס, למדתי, בין היתר, כי לפני טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, חמאס ביצעה התקפות טרור אלימות רבות אחרות, שרבות מהן הובילו למותם של אמריקאים. התקפות אלה כוללות:
א. בתחילת 1996, מחבלים מתאבדים של חמאס ביצעו שתי התקפות נפרדות על שני אוטובוסים בדרך יפו בירושלים. ראשית, בסביבות 25 בפברואר 1996, מחבל מתאבד של חמאס פוצץ את עצמו באוטובוס שנסע בדרך יפו ליד תחנת האוטובוסים המרכזית בירושלים. כשבוע לאחר מכן, בסביבות 3 במרץ 1996, מחבל מתאבד שני של חמאס עלה על אוטובוס אחר בירושלים ופוצץ חגורת נפץ. שלושה אזרחים אמריקאים נהרגו בהתקפות אלה. חמאס לקחה אחריות פומבית על שתי התקפות ההתאבדות. מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," הנאשם, היה מעורב בתכנון ההתקפות. בראיונות לאחר מעצרו, מחבל חמאס חסן סלאמה, שהועמד לדין והורשע בבית משפט ישראלי על תפקידו בבניית הפצצות ששימשו בהתקפות אלה, אמר כי אל-מסרי סיפק הוראות ומימון מפורשים להתקפות באמצעות שליח שתקשר ישירות עם סלאמה.
ב. בסביבות 30 ביולי 1997, שני מחבלים מתאבדים של חמאס פוצצו מטעני חבלה בשוק פתוח בירושלים. אזרח אמריקאי אחד נהרג ואזרח אמריקאי אחד נפצע בהתקפה.
ג. בסביבות 4 בספטמבר 1997, שלושה מחבלים מתאבדים של חמאס פוצצו מטעני חבלה במדרחוב בירושלים. אזרח אמריקאי אחד נהרג ועשרה אזרחים אמריקאים נפצעו בהתקפה.
ד. בסביבות 9 באוגוסט 2001, מחבל מתאבד של חמאס פוצץ מטען חבלה בפיצרייה במרכז ירושלים. שלושה אזרחים אמריקאים נהרגו ושלושה אזרחים אמריקאים נפצעו בהתקפה.
ה. בסביבות 27 במרץ 2002, מחבל מתאבד של חמאס פוצץ מטען חבלה במלון פארק בנתניה, ישראל, במהלך סדר פסח. התקפת טרור זו של חמאס נודעה כ"טבח ליל הסדר." המחבל, מחופש לאישה, התקרב למלון נושא מזוודה מלאה בחומרי נפץ, אותה פוצץ. רבים מהקורבנות היו בני יותר מ-70, וחלקם היו ניצולי שואה. דובר חמאס דאז, אוסאמה חמדאן, אמר לאחר מכן כי "זהו ניסיון [כלומר, התקפה מקדימה] לשלוח מכתב, לשלוח מסר, לומר לכל העולם שאנחנו מנסים להילחם למען החופש שלנו נגד ממשלה טרוריסטית בישראל," וכי הישראלים "צריכים לצפות להתקפות אלה מכל מקום, מכל קבוצה פלסטינית."
ו. בסביבות 31 ביולי 2002, מחבלי חמאס פוצצו פצצה בקפיטריה של קמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית בירושלים. חמישה אזרחים אמריקאים נהרגו וארבעה אזרחים אמריקאים נפצעו בהתקפה. חמאס לקחה אחריות על מתקפת הטרור במהלך חגיגות שהתקיימו לאחר מכן בעיר עזה ברצועת עזה. גם במהלך חגיגות אלה, איסמעיל הנייה, הנאשם, מסר הצהרה המזהירה כי אם ישראל תתקוף ילדים פלסטינים, ישראל "תצטרך לצפות לשתות מאותו הרעל."
ז. בסביבות 12 ביוני 2014, מחבלי חמאס חטפו שלושה בני נוער, כולל אזרח אמריקאי אחד, בגוש עציון בגדה המערבית בין ירושלים לחברון, ישראל. בסביבות 30 ביוני 2014, גופותיהם של שלושת בני הנוער נמצאו קבורות צפונית לחברון; כולם נורו ונהרגו. בסביבות 19 באוגוסט 2014, אל-ערורי נשא נאום בכנס באיסטנבול, טורקיה, ששודר בתחנת טלוויזיה קטארית, שבו דן בחטיפות. בתחילת הנאום, מנחה הכנס הסביר כי "נאומו של המוג'אהד הגדול אבו אל-וליד, חאלד משעל [כלומר, חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד," הנאשם], המוביל את ההתנגדות הזו יחד עם אחיו בארץ העמידה האיתנה, יימסר בשמו על ידי המוג'אהד צאלח אל-ערורי." בנאום, אל-ערורי לקח אחריות על הרצח של שלושת בני הנוער בשם חמאס, מתייחס להתקפה כ"מבצע גבורה, שבוצע על ידי גדודי אל-קסאם, שבו נלכדו שלושה מתנחלים בחברון." אל-ערורי הפריך טענות שחמאס לא ביצעה את ההתקפה, ואמר: "זה לא נכון. אחיכם בגדודי אל-קסאם ביצעו את המבצע הזה כדי לתמוך באחיהם האסירים, שהיו בשביתת רעב. הכובש רצה שנצפה בהם מתים ושלא נעשה דבר. המוג'אהדין לכדו את המתנחלים האלה כדי לבצע עסקת חילופין," מה שמצביע על כך שחמאס תכננה את ההתקפה במטרה להחזיק, בין היתר, אזרח אמריקאי כבן ערובה לדמי כופר.
ח. בסביבות 1 באוקטובר 2015, מחבלי חמאס רצחו אזרח אמריקאי ואת אשתו במכוניתם ליד הכפר הפלסטיני בית פוריכ בגדה המערבית. ארבעת בניהם הצעירים של המשפחה, כולל תינוק בן תשעה חודשים, היו במושב האחורי של המכונית במהלך הירי אך שרדו. בהצהרה פומבית, חמאס שיבחה את "ההתקפה הגיבורה" וקראה ל"עוד התקפות איכותיות."

ה. התמיכה של ממשלת איראן ושלוחיה בחמאס

25. בהתבסס על הכשרתי וניסיוני, השתתפותי בחקירה זו ובאחרות, שיחותיי עם קציני אכיפת חוק ואחרים, סקירתי של רשומות אכיפת חוק ומידע ממחלקות המדינה והאוצר של ארצות הברית, וסקירתי של הצהרות פומביות שנעשו על ידי הנאשמים, למדתי, בין היתר, כי:

1. משמרות המהפכה האיראנית וכוח קודס

א. ממשלת איראן ומשמרות המהפכה האיראנית שלה הם בין התומכים העיקריים של חמאס, ומספקים מימון משמעותי, אימונים צבאיים, אספקה ונשק צבאי, ותמיכה דיפלומטית לחמאס. משמרות המהפכה האיראנית הם סוכנות צבאית ונגד מודיעין איראנית תחת סמכותו של המנהיג העליון של איראן, איאתוללה עלי חמינאי, והיא מורכבת מכוחות יבשה, ים ואוויר, וכן מרכיבים אחרים - כולל כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית.
i. כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית הוא כוח הפעולות החיצוניות של משמרות המהפכה האיראנית והוא הזרוע העיקרית של ממשלת איראן לביצוע מדיניותה של תמיכה בקבוצות טרור ומורדים, כולל חמאס. כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית מספק חומרים, סיוע לוגיסטי, אימונים ותמיכה כספית למיליציות ומחבלים ברחבי המזרח התיכון ודרום אסיה. משמרות המהפכה האיראנית, באמצעות כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית, תמכו בפעילויות הקטלניות של חמאס, חיזבאללה וקבוצות טרור אחרות.
ii. ב-13 באוקטובר 2017, OFAC הגדיר את משמרות המהפכה האיראנית כ-SDGT תחת הצו הנשיאותי 13224, בשל תפקידו המרכזי של משמרות המהפכה האיראנית בתמיכה במעורבותה של איראן בטרור בינלאומי ובמיוחד בפעילויות הטרוריסטיות של כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית. לפי OFAC, בין בערך 2015 ל-2019, כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית סיפק יותר מ-200 מיליון דולר לגדודי אל-קסאם.
iii. אחד ממנהיגי כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית העיקריים שתמכו בחמאס היה קאסם סולימאני, קצין בכיר במשמרות המהפכה האיראנית שנהרג כעת במבצע צבאי אמריקאי בסביבות 3 בינואר 2020. לפני מותו, סולימאני שימש כמפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית.
iv. בסביבות 19 במאי 2020, אמצעי תקשורת לבנוני פרסם עותק של מכתב שנכתב על ידי סולימאני לפני מותו למוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," הנאשם. במכתב, סולימאני, שזיהה את עצמו כ"מפקד כוח קודס," פנה לאל-מסרי כ"אחי היקר אבו-חאלד אל-דף, המוג'אהד הגדול, השהיד החי, לוחם ההתנגדות האמיץ, המפקד העליון של גדודי עז א-דין אל-קסאם." סולימאני גם אמר: "שלום על הנייה, לוחם ההתנגדות," כלומר איסמעיל הנייה, הנאשם. סולימאני הציע תמיכה מתמשכת להתקפות האלימות של חמאס, ואמר כי "פעמוני המוות של הפולשים הציונים מצלצלים" וכי הוא "מקווה ליום שבו אלוהים יאפשר לנו לבוא לצדכם וייתן לנו את תקוותנו הנצחית לשהאדה למען פלסטין."
ב. מנהיגי חמאס הכירו פומבית בתמיכה המתמשכת של המשטר האיראני בארגון, והנאשמים מילאו תפקידים אישיים משמעותיים במערכת היחסים של חמאס עם ממשלת איראן וכוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית. לדוגמה:
i. בסביבות 25 בדצמבר 2017, תחנת טלוויזיה לבנונית שידרה הקלטה של נאום שנשא יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים," הנאשם, ברצועת עזה זמן קצר לפני תאריך זה. במהלך הנאום, סינוואר אמר:
קאסם סולימאני יצר קשר עם מפקדי [גדודי] אל-קסאם ועם מפקדי גדודי אל-קודס, כפי שפורסם בחדשות. ... האיש יצר קשר [איתנו] והדגיש שאיראן, משמרות המהפכה האיראנית, וכוח אל-קודס עומדים, עם כל יכולותיהם, לצד עמנו, בהגנה על ירושלים, וכדי לשמור על ירושלים כבירת מדינת פלסטין. ... הוא אמר בבירור: אנחנו מעמידים את כל יכולותינו לרשותכם בקרב על ההגנה על ירושלים. הוא לא ביקש, הציב תנאים, או עודד אותנו להשתמש בסוג ספציפי כלשהו של התנגדות. תן לי לומר לך משהו. ישבתי עם האיש כשביקרתי בטהראן ב-2012. ראיתי אדם שאוהב את פלסטין, אוהב את ירושלים, ואוהב כל דבר שיכול לחזק את העמידה האיתנה של עמנו.
ii. בסביבות 21 במאי 2020, ראיון עם אל-ערורי שודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. אל-ערורי תיאר את מערכת היחסים של חמאס עם איראן, וציין כי "גם בזמנים שבהם היחסים התקררו, התמיכה של הרפובליקה האסלאמית בהתנגדות מעולם לא השתנתה." אל-ערורי תיאר את מערכת היחסים האישית שלו עם סולימאני, שהחלה ב-2010 או 2011 כאשר אל-ערורי "פגש את חאג' קאסם [סולימאני] בפעם הראשונה בדמשק. זה היה בנוכחות אבו וליד [כלומר, חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד," הנאשם], ראש התנועה באותה עת." אל-ערורי אמר כי, עם הזמן "היחסים התחזקו והיו פגישות מרובות עם חאג' קאסם." אל-ערורי תיאר את סולימאני כ"אדם אמיץ ואמיץ שהיה אמין בכל מה שקשור לתמיכה בהתנגדות. הניסיון שלנו איתו, בכל מה שקשור לפלסטין, היה תמיד חיובי באופן מבריק. במלחמת 2006, הוא היה בחדר המבצעים כל הזמן, כפי שהתגלה בשנה שעברה. במלחמת 2008-2009, הוא היה עם האחים בדמשק. היו שם נציגים של המנגנון הצבאי והם היו נפגשים כל הזמן כדי לדון במפות, במספרים ובמה שקורה בשטח." אל-ערורי גם תיאר כי השתתף בפגישות מרובות בטהראן עם הנהגה איראנית בכירה. אל-ערורי אמר:
בביקורנו האחרון בטהראן, כשנפגשנו עם המנהיג העליון [כלומר, חמינאי], הסברנו את המצב ... הוא עוקב מקרוב אחר מה שקורה בפלסטין. דיברנו עם המנהיג העליון על צרכי ההתנגדות, כדי שנוכל ליצור עימות גדול ומוצלח יותר עם הישות הציונית. חאג' קאסם [סולימאני] היה נוכח. המנהיג העליון אמר לחאג' קאסם: 'זוהי חובתנו לספק כל דבר שההתנגדות בפלסטין וחמאס זקוקים לו.' חאג' קאסם ענה לו: 'אני אטפל בזה.' אז הייתה לנו פגישה פרטית. כפי שאמרתי לך, הוא היה מעלה רעיונות כיצד לתמוך בהתנגדות בכל מה שהיא צריכה.
iii. בסביבות 6 בינואר 2020, ארבעה ימים לאחר שסולימאני נהרג, הנייה השתתף בהלוויתו של סולימאני בטהראן ונשא הספד למנהיג כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית ששודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. בנאום, הנייה אמר כי הוא נסע לטהראן בשם חמאס "כדי להביע את תנחומינו למנהיג עלי חמינאי, ולרפובליקה האסלאמית של איראן - מנהיגיה, ממשלתה ועמה - על שהאדתו של המפקד קאסם סולימאני." הנייה אמר כי "סולימאני ... בילה את חייו בתמיכה בהתנגדות [כלומר, חמאס] כראש כוח קודס במשמרות המהפכה האיראנית" וכי המשאבים ש"סולימאני סיפק לפלסטין ולהתנגדות הביאו אותם למעמד שבו הם נמצאים היום מבחינת כוח ועמידה איתנה."
iv. בסביבות 10 באוגוסט 2021, ראיון עם הנייה שודר בתחנת טלוויזיה איראנית. במהלך הראיון, הנייה תיאר את "מערכת היחסים האסטרטגית שלנו עם אחינו ברפובליקה האסלאמית של איראן, עם אחינו בחיזבאללה", כלומר חיזבאללה. הנייה אמר כי "איראן ממלאת תפקיד חשוב מאוד בבניית הכוח" שחמאס השתמשה בו לביצוע התקפות נגד ישראל מוקדם יותר באותה שנה, והסביר כי "חילופי המידע והמודיעין ... מילאו תפקיד חשוב בקרב הזה."
v. בסביבות 2 בינואר 2022, ראיון עם הנייה שודר בתחנת טלוויזיה קטארית. במהלך הראיון, הנייה אמר כי מערכת היחסים של חמאס עם איראן "אינה חדשה. היא קיימת כבר 30 שנה, מאז הימים שבהם חאלד משעל [כלומר, משעל] היה מנהיג חמאס, והיא נמשכה תחת מנהיגותי."
ג. בפרט, מנהיגי חמאס, כולל הנאשמים, הדגישו את תפקידו של כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית באספקת נשק ותחמושת לתמיכה בכוונון הקטלני של חמאס לעבר אזרחים. לדוגמה:
i. בסביבות 23 בנובמבר 2018, ראיון עם עלי ברכה, הנאשם, שודר בתחנת טלוויזיה עיראקית. במהלך הראיון, ברכה תיאר כיצד חמאס "קיבלה את טילי פג'ר-5 מאיראן," אשר, בנוסף לחימוש חמאס ישירות, גם אפשרו לחמאס את היכולת "לייצר את טילי M-75 הדומים בתוך רצועת עזה."
ii. בסביבות 30 במאי 2019, סינוואר נשא נאום ששודר באל-אקצא טיוי. במהלך הנאום, סינוואר אמר כי הסכסוך של חמאס עם ישראל לא יסתיים עד "הסרת הכיבוש מכל אדמותינו הכבושות," כלומר סוף מדינת ישראל. סינוואר תיאר כיצד חמאס תקפה את העיר הישראלית באר שבע ב-2008 עם "טילי גראד - שסופקו לנו על ידי הרפובליקה האסלאמית של איראן." סינוואר המשיך לתאר כיצד, ב-2012, חמאס "פגעה בתל אביב בפעם הראשונה, תוך שימוש בטילי פג'ר - שסופקו על ידי הרפובליקה האסלאמית של איראן - ועם טילים מתוצרת מקומית," וכיצד "ב-2014, פגענו בתל אביב עם 170 טילים, כולל טילי פג'ר שסופקו על ידי איראן." סינוואר הדגיש, "תן לי לחזור ולהדגיש - אלמלא תמיכתה של איראן בהתנגדות בפלסטין, לא היינו משיגים יכולות אלה."
iii. בסביבות 22 ביולי 2019, ראיון עם אל-ערורי שודר בתחנת טלוויזיה איראנית. בראיון, אל-ערורי ייחס את יכולתה של חמאס להשתמש ב"טילים מדויקים" לקידום מטרתה "למחוק את המשטר הציוני" כהישג שהושג "בתמיכה וסיוע [מ]כל אלה שאוהבים ותומכים בהתנגדות, ובראש ובראשונה הרפובליקה האסלאמית של איראן וחיזבאללה." אל-ערורי גם תיאר כי נפגש עם האייתוללה, המנהיג העליון של איראן, וטען כי חמינאי הבטיח כי תמיכתה של איראן בחמאס "תימשך עד לשחרור פלסטין," וכי איראן "מתנגדת למשטר הציוני ולתכנית האמריקאית."

2. חיזבאללה

ד. חמאס מקבלת גם תמיכה משמעותית מחיזבאללה. חיזבאללה, לעתים מאוית "חזבאללה" או "חיזבאללה", הוא ארגון אסלאמי שיעי מבוסס לבנון עם מרכיבים פוליטיים, חברתיים וטרוריסטיים. חיזבאללה נוסד בתחילת שנות ה-80 בתמיכת איראן לאחר הפלישה הישראלית ללבנון ב-1982. בשנת 1997, מזכיר המדינה של ארצות הברית הגדיר את חיזבאללה כארגון טרור זר (FTO). בשנת 2001, בהתאם לצו הנשיאותי 13224, OFAC הגדיר את חיזבאללה כטרוריסט גלובלי מיועד במיוחד (SDGT). בשנת 2010, פקידי מחלקת המדינה של ארצות הברית תיארו את חיזבאללה כארגון הטרור בעל היכולות הטכניות הגבוהות ביותר בעולם ואיום ביטחוני מתמשך על ארצות הברית.
ה. מאז הקמתו של חיזבאללה, הארגון היה אחראי להתקפות טרור רבות שהרגו מאות, כולל הפיגוע במתקן חיל הנחתים האמריקאי בלבנון ב-1983, שהרג 241 חיילי מארינס; הפיגוע בשגרירות ארצות הברית בביירות ב-1983, שהרג 24 אנשים; חטיפת טיסת TWA 847 ב-1985, שהרגה אזרח אמריקאי אחד; הפיגוע בשגרירות ישראל בארגנטינה ב-1992, שהרג 29 אנשים; והפיגוע במרכז תרבות יהודי בבואנוס איירס ב-1994, שהרג 85 אנשים.
ו. מנהיגי חמאס, כולל הנאשמים, השמיעו הצהרות פומביות מפורשות על מערכת היחסים של חמאס עם חיזבאללה והתמיכה ממנו. לדוגמה:
i. בסביבות 30 בדצמבר 2017, ראיון עם אל-ערורי שודר בתחנת טלוויזיה איראנית. במהלך הראיון, אל-ערורי אמר כי "[זו] איראן וחיזבאללה שמתעמתים עם הישות," כלומר ישראל, "יחד איתנו."
ii. בסביבות 21 במאי 2018, ראיון עם סינוואר שודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. במהלך הראיון, סינוואר תיאר את התמיכה הצבאית של איראן וחיזבאללה לחמאס, ואמר:
ההתנגדות שלנו ברצועת עזה פיתחה מאוד את יכולותיה בראש ובראשונה הודות לאללה, אך גם בעזרת האנשים החופשיים הצדיקים של אומתנו - בראש ובראשונה הרפובליקה האסלאמית של איראן, שסיפקה לגדודי אל-קסאם ולפלגים האחרים של ההתנגדות הרבה כסף, ציוד ומומחיות, עוד לפני התוקפנות [הישראלית], אבל במיוחד אחריה. היא סיפקה לנו הרבה משאבים, מה שאפשר פיתוח גדול של יכולותינו ... יש לנו יחסים מצוינים עם אחינו בחיזבאללה. היחסים שלנו איתם מפותחים מאוד. אנחנו עובדים יחד ומתאמים ונמצאים בקשר כמעט יומיומי. היחסים הם בשלב הטוב ביותר אי פעם. באופן דומה, הקשרים שלנו עם הרפובליקה האסלאמית של איראן, עם האח קאסם סולימאני והאחים האחרים בהנהגת משמרות המהפכה האיראנית הם חזקים מאוד, עוצמתיים וחמים. היחסים שלנו עם הרפובליקה האסלאמית הם מצוינים.
iii. בסביבות 23 בנובמבר 2018, ראיון עם ברכה שודר בתחנת טלוויזיה עיראקית. בתגובה לאמירת המנחה, "מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר, 'היה לנו הכבוד לשלוח טילי קורנט לפלסטין'," ברכה ענה, "זה נכון," והמשיך לתאר ש"טילי הקורנט הגיעו לסיני, ומשם הם הובאו [לעזה] דרך הדרכים המיוחדות של ההתנגדות." במהלך הראיון, ברכה גם הסביר כי, באופן כללי, "[הרפובליקה האסלאמית של איראן מספקת סיוע כספי וצבאי. חיזבאללה מספק סיוע לוגיסטי ופוליטי ועוזר עם מומחיות."
iv. בסביבות 22 ביולי 2019, במהלך ראיון עם אל-ערורי, ששודר בתחנת טלוויזיה איראנית, אל-ערורי תיאר את "היחסים החזקים מאוד שלנו עם אחינו בחיזבאללה ואנחנו נפגשים עם חסן נסראללה."
v. בסביבות 7 בספטמבר 2020, ראיון עם אל-ערורי שודר בתחנת טלוויזיה לבנונית. במהלך הראיון, אל-ערורי אמר כי ישראל תתמודד עם "תוצאות חסרות תקדים" בעימות עם חמאס, כולל שחזית הבית של ישראל, "שהייתה בטוחה במהלך המלחמות הערביות הגדולות של '67, '73 ... תהיה חלק מהמלחמה." אל-ערורי הדגיש כי, "זה לא איום ריק כי אני יודע מה יש לנו בחנות לאויב." אל-ערורי גם תיאר את הברית של חמאס עם חיזבאללה, וטען כי חיזבאללה "תומך בהתנגדות, שהוא רואה בה את הדרך האסטרטגית להתמודד עם ישות זו [ישראל]." בפרט, אל-ערורי אמר כי "התמיכה בהתנגדות מצד האחים בחיזבאללה מעולם לא הפסיקה. זה לא היה רק חמאס שהם תמכו בו, אלא כל הפלגים." אל-ערורי המשיך להסביר, "באינתיפאדה השנייה," בהתייחסו למסע טרור פלסטיני ממושך נגד ישראל מבערך 2000 עד 2005, "הייתי עדיין בפלסטין. הייתי בכלא. בכלא, כל הקבוצות היו באות אלינו והיינו מתכננים התקפות, והיו קבוצות מהפתח שהיו מקבלות תמיכה מחיזבאללה, כדי להתעמת עם הכיבוש. זה היה בנוסף לג'יהאד האסלאמי ולחמאס."
ז. התמיכה של איראן ושלוחיה בחמאס נמשכה עד היום, דרך מה שהם מכנים "ציר ההתנגדות" - מונח המתייחס לממשלת איראן, חמאס, חיזבאללה ואחרים המאוחדים במסע האלימות והטרור נגד ישראל וארצות הברית. במאי 2023, אתרי אינטרנט המזוהים עם ציר ההתנגדות פרסמו מכתב שנכתב על ידי המפקד הנוכחי של כוח קודס של משמרות המהפכה האיראנית, אסמעיל קאאני, והופנה לעם הפלסטיני ולמחבלים בעזה ובגדה המערבית - כלומר ללוחמי חמאס, בין היתר. קאאני הציע ברכות בשם ממשלת איראן על שורת התקפות אחרונות נגד ישראל והתחייב שממשלת איראן תמשיך להשתמש בכל יכולותיה ומשאביה לחיזוק ציר ההתנגדות עד להסרת מדינת ישראל. הנייה, יושב הראש הנוכחי של הלשכה המדינית של חמאס, פרסם מכתב תשובה לקאאני, שבו הכיר בכך שממשלת איראן מתפקדת כבסיס איתן לחמאס ולציר ההתנגדות בסכסוך שלהם עם ישראל וארצות הברית, והודה לקאאני על התמיכה האסטרטגית שממשלת איראן מספקת לחמאס.

ו. המימון החשאי של חמאס לפעילויותיה הטרוריסטיות

26. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו, סקירתי של רשומות פיננסיות, רשומות מחברות מדיה חברתית, מידע זמין לציבור ורשומות אכיפת חוק, ושיחותיי עם קציני אכיפת חוק ואחרים, למדתי, בין היתר, כי חמאס מממנת את פעולות הטרור שלה עם מימון שהתקבל באמצעות מגוון אמצעים, כולל תרומות, מטבעות קריפטוגרפיים והעברות מממשלת איראן. לדוגמה:
א. מנהיגי חמאס, כולל הנאשמים, מילאו תפקידים משמעותיים בגיוס תרומות מימון של ארגון הטרור בתמיכה במטרותיה האלימות של חמאס. לדוגמה:
i. בסביבות 7 בנובמבר 2020, איסמעיל הנייה, הנאשם, נשא נאום באירוע שכותרתו "הכנס האלקטרוני הראשון של החלוצים" ששודר באל-אקצא טיוי. הנייה קרא לתומכי חמאס לספק מימון ונשק לארגון:
אחיי ואחיותיי, אנחנו רוצים לעבור מאסטרטגיה של תמיכה לאסטרטגיה של שיתוף פעולה מלא כדי לשחרר את פלסטין וירושלים, וכדי להתמודד עם התוכניות שמטרתן לחסל את הסוגיה [הפלסטינית] ולחזק את ההגמוניה האמריקאית-ציונית על האזור הערבי והאסלאמי שלנו. אנחנו צריכים לשדרג את התמיכה, מתמיכה באמצעות כוח רך לתמיכה באמצעות כסף ונשק. כן, אני רוצה להבהיר זאת בצורה מושלמת: אני מדבר על תמיכה באמצעות כסף ונשק למוג'אהדין ...
ii. לאחרונה יותר, בעקבות טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, בסרטון נוסף ששוחרר על ידי חמאס בסביבות 10 באוקטובר 2023, חאלד משעל, המכונה גם "אבו אל-וליד," הנאשם, קרא למוסלמים "לעזור לעזה" עם "סיוע, כסף, כל מה שיש לכם. כל מי שיכול לתרום - דעו שזה רגע האמת. זהו ג'יהאד עם כסף. תרמו לעזה, להתנגדות שלה ולגיבוריה." משעל גם הזהיר את "אמריקה, המערב והציונים" ש"שיירות של מוג'אהדין נמצאות בדרכן לשפוך את דמם הטהור על אדמת פלסטין. שדה הקרב ישתנה, מאזן הכוחות ישתנה."
27. גדודי אל-קסאם, בהנהגתם של מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," ומרוואן עיסא, המכונה גם "אבו בראא," הנאשמים, גם גייסו וקיבלו מימון לקידום פעילויות הטרור של חמאס באמצעות מגוון אמצעים בלתי חוקיים, כולל תשלומי מטבעות קריפטוגרפיים, תוך פרסום האנונימיות לכאורה של עסקאות כאלה. לדוגמה:
א. החל מבערך 2019, גדודי אל-קסאם פרסמו קריאה בעמוד המדיה החברתית שלהם לתרומות ביטקוין כדי לעזור במימון מסע הטרור של חמאס. אתרי אינטרנט אלה הסבירו לתומכים כיצד לבצע תרומות ביטקוין באופן אנונימי והתפארו בכך שתרומות הביטקוין אינן ניתנות לאיתור וישמשו למטרות אלימות. גדודי אל-קסאם גייסו באופן פעיל מימון במטבעות קריפטוגרפיים באתרי האינטרנט הרשמיים שלהם.
ב. בעקבות הגיוס ב-2019, מאמצי גדודי אל-קסאם למימון מסע הטרור של חמאס באמצעות תרומות מטבעות קריפטוגרפיים נמשכו למרות פעולות שיבוש של ממשלות ארצות הברית וישראל. לדוגמה, בסביבות ספטמבר 2020, חודש לאחר תפיסת מאות חשבונות מטבעות קריפטוגרפיים ואתרי אינטרנט שנוצלו ונשלטו על ידי גדודי אל-קסאם בקשר לפעילויותיהם הטרוריסטיות על ידי ארצות הברית, גדודי אל-קסאם פרסמו קריאה גלובלית נוספת לתרומות, כולל באמצעות עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים. חמאס פרסמה קריאה זו לתרומות על ידי פנייה לאמונה דתית, והציגה סרטון מקוון של איש דת מוסלמי המדגיש את חשיבות התמיכה הכספית בג'יהאד, כולל באמצעות מטבעות וירטואליים.
ג. עד יולי 2021, בעקבות התקפות חמאס על ישראל מוקדם יותר באותה שנה, ראה לעיל ¶ 23(ז)(ii), ארנקי מטבעות קריפטוגרפיים המזוהים עם מסע גיוס כספים של חמאס שנתפסו על ידי רשויות ממשלת ישראל קיבלו יותר מ-7.7 מיליון דולר בתרומות, והחזיקו במגוון מטבעות קריפטוגרפיים, כולל ביטקוין, טת'ר, את'ר, טרון ודוג'קוין. אחת מכתובות הארנק שנתפסו שייכת לחברת Buy Cash Money and Money Transfer Company ("Buy Cash"), חברה מבוססת עזה המספקת שירותי העברת כספים וחילופי מטבעות וירטואליים למספר קבוצות טרור ושותפיהן, כולל חמאס. בסביבות 18 באוקטובר 2023, OFAC הגדיר את Buy Cash, וכן את מפעילה מבוסס עזה, אחמד מ. מ. אלאקאד, כ-SDGTs בהתאם לצו הנשיאותי 13224.
ד. בעוד שגדודי אל-קסאם הכריזו על הפסקה בגיוס כספים במטבעות קריפטוגרפיים בסביבות אפריל 2023, תומכים המשיכו לגייס ולממן את פעילויות הטרור של חמאס בעזה באמצעות מימון במטבעות קריפטוגרפיים. לדוגמה, לפני טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, מנהל של ישות המזוהה עם חמאס פרסם כתובת ארנק מטבעות קריפטוגרפיים ברשת חברתית בבקשה למימון עבור "אחים" ומלווה בתמונה של לוחם טרוריסט. לאורך התקופה מ-2019 ועד היום, ישות זו המזוהה עם חמאס ושותפיה גייסו מיליוני דולרים מאנשים ברחבי העולם, כולל על ידי קבלת כספים מאנשים באמצעות העברות דרך חברת טכנולוגיה פיננסית מבוססת בארצות הברית. חלק מהאנשים שלחו הודעות שליוו את הכספים שלהם. לדוגמה, בסביבות מאי 2023, אדם אחד כתב את ההודעה הבאה כדי ללוות את הכספים שנשלחו לשותף של הישות המזוהה עם חמאס: "הו אללה, העניק לאחינו בעזה ניצחון והעניק להם סבלנות וכוח!"
ה. ישות זו המזוהה עם חמאס המשיכה גם לגייס מטבעות קריפטוגרפיים ומימון אחר לאחר טבח ה-7 באוקטובר של חמאס בפלטפורמות מדיה חברתית אחרות, תוך הצעה ספציפית לעוקבים שיטות להימנע מחסימה על ידי רשויות ישראל, והמשיכה לקבל תרומות דרך לפחות חברת טכנולוגיה פיננסית אחת מבוססת בארצות הברית. לדוגמה, בקשר להעברה בסביבות 10 באוקטובר 2023, כלומר שלושה ימים לאחר טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, אדם אחר שלח כספים לשותף של הישות המזוהה עם חמאס עם ההודעה: "מי ייתן ואלוהים יעניק לכם ניצחון! והתפללו עבורנו שאללה יקבל זאת כג'יהאד עם כסף, ויעשה אותו טהור למען פניו המכובדים." בדוגמה זו, ההודעה התייחסה במפורש למושג של תמיכה בחמאס באמצעות "ג'יהאד עם כסף" שהובע על ידי משעל בקריאתו הפומבית לתרומות לחמאס ששוחררה באותו היום ממש. ראה לעיל ¶ 26(א)(ii).
ו. ממשלת איראן גם מילאה תפקיד קריטי ופעיל במאמצי גיוס הכספים של גדודי אל-קסאם - באמצעות חילופי מזומנים מסורתיים, מעבירי כספים ורשתות חוואלה בלתי פורמליות, ועסקאות מטבעות קריפטוגרפיים - לקידום מטרתם המשותפת של השמדת ישראל. החל מבערך 2019, איראן הסכימה להגדיל משמעותית את המימון החודשי לחמאס בתמורה למידע מודיעיני על יכולות הטילים של ישראל, בסכום של בערך עשרות מיליוני דולרים בחודש.
ז. מנהיגי חמאס, כולל הנאשמים, הכירו באופן ספציפי בתפקיד שמילאו העברות כספים מממשלת איראן בתמיכה במסע הטרור של חמאס. לדוגמה:
i. בסביבות 23 בנובמבר 2018, ראיון עם עלי ברכה, הנאשם, שודר בתחנת טלוויזיה עיראקית. במהלך הראיון, ברכה תיאר את התפקיד הקריטי של התמיכה הכספית של איראן בפעילויות הטרוריסטיות של חמאס, ואמר:
איראן ממלאת תפקיד משמעותי בתמיכה בהתנגדות הפלסטינית. לדוגמה, לאחר התוקפנות הציונית נגד רצועת עזה ב-2014, שנמשכה 51 ימים, ההתנגדות מיצתה את רוב מאגר הטילים שלה. זו הייתה מלחמה ארוכה. הרפובליקה האסלאמית של איראן הייתה המדינה היחידה שסיפקה תמיכה כספית להתנגדות כדי שתוכל לייצר עוד טילים ולהשיג נשק וציוד. היא פיצתה את ההתנגדות על אבדותיה במלחמת 2014. ההתנגדות מקדמת כעת את התעשייה הצבאית שלה, תוך שימוש בתמיכה הכספית האיראנית. היא קונה חומרי גלם בשוק השחור בקושי רב. חומרים אלה יקרים. אז התמיכה האיראנית היא הבסיס לעמידות האיתנה של ההתנגדות בעזה.
ii. בסביבות 21 במאי 2021, הנייה נשא נאום ששודר בחלקו בתחנת טלוויזיה איראנית. בנאום, הנייה "הודה לאלה שהביאו כסף ונשק להתנגדות האמיצה," והדגיש במיוחד את "הרפובליקה האסלאמית של איראן; שלא חסכה בכסף, נשק ותמיכה טכנית. תודה."
iii. בסביבות 5 ביוני 2021, יחיא סינוואר, המכונה גם "אבו איברהים," הנאשם, נשא נאום ברצועת עזה ששודר בשידור חי ברשת טלוויזיה קטארית. בנאום, סינוואר אמר כי "גדודי אל-קסאם קיבלו כסף" "שהאחים האיראנים נתנו לנו בימים האחרונים." סינוואר הוסיף כי התומכים האיראנים של חמאס לא היו מודאגים מכך שתמיכתם בחמאס פורסמה בפומבי, ושלמעשה "זה אפילו משמח אותם כשאנחנו מכריזים שהם תומכים בהתנגדות," וטען כי זה "כי הם פועלים בניגוד למה שמכונה 'הרצון הבינלאומי'."

טבח חמאס ב-7 באוקטובר 2023

28. בהתבסס על השתתפותי בחקירה זו, סקירתי של מידע זמין לציבור כולל מסמכים והקלטות וידאו שהועמדו לרשות הציבור ברשתות חברתיות, סקירתי של מידע שסופק על ידי קורבנות טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, וסקירתי של רשומות אכיפת חוק ומידע שסופק על ידי מחלקת המדינה של ארצות הברית, למדתי, בין היתר, את הדברים הבאים על טבח ה-7 באוקטובר של חמאס:

א. סקירה כללית של ההתקפות

א. בסביבות השעה 6:30 בבוקר שעון מקומי בישראל בסביבות 7 באוקטובר 2023, יום לאחר יום השנה החמישים לתחילת מלחמת יום הכיפורים ב-1973, חמאס פרצה את הגבול בין רצועת עזה לישראל, חדרה לישראל, ופתחה בגל של התקפות על אזרחים, ביבשה, בים ובאוויר. כחלק מהתקפותיה המתואמות, חמאס השתמשה ברחפנים להטיל רימונים על מגדלי התצפית של ישראל ובמקלעים המופעלים מרחוק כדי לנטרל חלקים מהתשתית של ישראל לניטור גבול עזה/ישראל ולתגובה לפריצות של גדר הביטחון סביב עזה. מקורות ישראליים דיווחו כי חמאס שיגרה לפחות 3,000 קליעים לתוך ישראל מעזה. לפחות חמישה אנשים נהרגו מאותן התקפות רקטות וארטילריה ראשוניות. כוח גדול של מחבלי חמאס חדר בו-זמנית לישראל מעזה באמצעות מגוון כלי רכב וכלי שיט, כולל משאיות, אופנועים, דחפורים, סירות מהירות ומצנחי רחיפה. מחבלי חמאס נכנסו לישראל דרך לפחות שבעה מקומות ופלשו למספר קהילות ישראליות, לעיר הגבול שדרות ולשני בסיסים צבאיים ישראליים. מחבלי חמאס חמושים תקפו וירו באזרחים, כולל במקלעים, לעתים מטווח אפס, וביצעו טבח באזורים בדרום ישראל, כולל בפסטיבל מוזיקה במדבר הנגב ובקהילות מגורים הידועות בעברית כ"קיבוצים". במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, מחבלי חמאס השתמשו באלימות מינית כנשק נגד נשים ישראליות, כולל אונס והשחתת איברי מין. מאות אזרחים, כולל אמריקאים, וחיילים ישראלים נהרגו ונפצעו; אחרים, כולל אמריקאים, נחטפו, נלקחו כבני ערובה והובאו לעזה על ידי חמאס.
ב. על פי מסמך של חמאס המסומן כ"סודי ביותר" שנמצא בזירת אחד האתרים שהותקפו במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, שהכיל מפות המראות את מיקומי קיבוץ כפר עזה, נחל עוז וקיבוצים אחרים, ותיאר את תכניתה של חמאס ל"ביצוע המשימה," מטרת ההתקפות הטרוריסטיות של חמאס הייתה "לגרום למספר הגבוה ביותר של נפגעים אנושיים ולקיחת בני ערובה (ושליחת חלקם למגזר עזה[)]."
ג. בקשר לתחילת טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, המפקד הצבאי העליון של גדודי אל-קסאם, מוחמד אל-מסרי, המכונה גם "מוחמד דף," המכונה גם "אל-חאלד אל-דף," הנאשם, הוציא הודעה מוקלטת שבה הוא "מכריז על מבצע 'מבול אל-אקצא'," וזיהה את עצמו כ"מפקד העליון של גדודי השהיד עז א-דין אל-קסאם."
ד. במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, מחבלי חמאס תקפו עשרות מקומות בדרום ישראל, רצחו וחטפו אזרחים תוך כדי כך. חלק מהמקומות שחמאס תקפה כחלק מטבח ה-7 באוקטובר של חמאס כוללים:

ההתקפה על פסטיבל המוזיקה ברעים

i. כנס סוכות סופרנובה היה פסטיבל מוזיקה בן מספר ימים שהחל בסביבות 6 באוקטובר 2023. הפסטיבל התקיים במדבר הנגב המערבי, ליד הגבול בין עזה לישראל, ליד קיבוץ רעים. יותר מ-3,000 אנשים, המורכבים מאזרחי מדינות רבות, כולל ארצות הברית, השתתפו בו.
ii. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, קבוצה של יותר מ-50 מחבלי חמאס תקפה את משתתפי הפסטיבל במקלעים ונשק אחר. כאשר משתתפים ניסו לברוח, מחבלי חמאס הוציאו להורג באופן שיטתי מספרים גדולים מהם. מספרים גדולים של משתתפי הפסטיבל נמלטו מגל ההתקפות הרקטות הראשוני למקלטים מגן הממוקמים לאורך כביש ראשי סמוך. מחבלי חמאס תקפו באופן שיטתי את המקלטים עם מקלעים ורימונים, והרגו גם את אלה שעדיין חיפשו מקלט וגם את אלה שכבר היו בפנים, כולל מספר אזרחים אמריקאים. בנוסף, מחבלי חמאס לקחו כבני ערובה מספר לא ידוע של קורבנות. סרטונים ותמונות של ההתקפות, כולל של אנשים שנלקחו כבני ערובה, פורסמו בזמן אמת ברשתות חברתיות דרך מה שנראה כחשבונות שבהם השתמשו מחבלי חמאס ודרך חשבונות השייכים לקורבנות חמאס עצמם, כאשר מחבלי חמאס גנבו את המכשירים האלקטרוניים של הקורבנות ו, באמצעות מכשירים אלה, השתלטו על חשבונות המדיה החברתית של הקורבנות. באחד הסרטונים כאלה שהופץ בצורה נרחבת, מחבלי חמאס הציגו לראווה אישה מחוסרת הכרה וכמעט ללא בגדים בחלק האחורי של משאית טנדר, בעוד מחבלי חמאס קראו "אללהו אכבר" ("אלוהים גדול").
iii. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-260 קורבנות זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס במהלך ההתקפה על פסטיבל המוזיקה ברעים, כולל מספר אזרחים אמריקאים.
iv. בעקבות ההתקפה על פסטיבל המוזיקה ברעים, מחבלי חמאס פרסמו סרטוני תעמולה לחשבונות מדיה חברתית המראים אנשים מהפסטיבל שנלקחו כבני ערובה ושחמאס החזיקה כשבויים בעזה.

ההתקפה על קיבוץ בארי

v. בארי הוא קהילת קיבוץ חילונית שהוקמה לראשונה ב-1946 במדבר הנגב הצפון-מערבי ליד הגבול המזרחי בין עזה לישראל.
vi. בבוקר ה-7 באוקטובר 2
023, חמאס כיוונה לקיבוץ עם התקפות רקטות בגל ההתקפות הראשון. זמן קצר לאחר מכן, מחבלי חמאס נכנסו לקיבוץ, הרגו אנשי ביטחון ואז עברו מבית לבית וירו בתושבים והשתמשו בחומרי נפץ כמו רימונים כדי להרוג תושבים שמצאו מקלט מהתקפות הרקטות במקלטים. מחבלי חמאס לקחו כבני ערובה מספר לא ידוע של תושבים ומאוחר יותר העבירו אותם לעזה בשליטת חמאס. לדוגמה, על פי עדות שסיפק קרוב משפחה של חלק מקורבנות ההתקפה על קיבוץ בארי, מחבלי חמאס חטפו משפחה שלמה, כולל סבתא, אם, אב ובת בת שלוש, מביתם בבארי. הסבתא וקרובת משפחה מבוגרת נוספת הופרדו מהאם, האב והבת, שאולצו להיכנס לרכב עם ארבעה מחבלי חמאס חמושים שניסו לנהוג עם שלושת הקורבנות לעזה. זמן קצר לפני שהרכב הגיע לגבול עזה, המשפחה הצליחה לקפוץ מהרכב. מחבלי חמאס רדפו אחריהם תוך ירי בנשק אוטומטי. האב והבת הצליחו להימלט מהתוקפים ובסופו של דבר חזרו בשלום, אך מקום הימצאה של האם עדיין לא ידוע. מחבלי חמאס הוציאו להורג את הסבתא, יחד עם נשים מבוגרות אחרות מהקיבוץ. אחד הקורבנות כאלה, אזרחית אמריקאית, הוצאה להורג לאחר שנחטפה מביתה ונכבלה על ידי מחבלי חמאס.
vii. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-108 קורבנות מבארי ובבארי זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס, כולל מספר אזרחים אמריקאים.

ההתקפה על קיבוץ כפר עזה

viii. כפר עזה הוא קיבוץ שהוקם לראשונה ב-1951 הממוקם כשני מייל מהגבול המזרחי בין עזה לישראל.
ix. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, מחבלי חמאס פרצו דרך חומה של הקהילה. מחבלים אלה אז הרגו חברים בכוח הביטחון המתנדב של הקיבוץ, והתפזרו לכל הכיוונים, הרגו תושבים ושרפו בתים תוך כדי תנועה. תמונות של קורבנות שנהרגו בהתקפת חמאס על כפר עזה הראו אנשים עם ידיהם כבולות, מה שנראה מצביע על כך שמחבלי חמאס כבלו ואז הוציאו אותם להורג, וכן הראו ילדים שמחבלי חמאס רצחו בקיבוץ.
x. מחבלי חמאס לקחו כבני ערובה מספר תושבים של הקיבוץ, כולל לפחות אמריקאי אחד. באחת התמונות שהופצו בצורה נרחבת, תושבת מבוגרת של כפר עזה נראית מועברת לעזה בכלי רכב דמוי עגלה המונהג על ידי מחבל חמאס, בעוד מחבל אחר מאחורי הקורבן מנופף במה שנראה כרובה מסוג AK-47 ומחבלים אחרים מתקבצים מאחורי הרכב.
xi. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-62 קורבנות מכפר עזה ובכפר עזה זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס, כולל מספר אזרחים אמריקאים.

ההתקפה על קיבוץ ניר עוז

xii. ניר עוז הוא קיבוץ במדבר הנגב בדרום ישראל שהוקם לראשונה ב-1955 ליד הגבול הדרומי בין ישראל לעזה.
xiii. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, כ-200 מחבלי חמאס חמושים כבדות נכנסו לקיבוץ והחלו לרצוח תושבים, לשרוף בתים ולחטוף אחרים. על פי דיווחים זמינים לציבור מקרובי משפחה של הקורבנות, מחבלי חמאס במקרים מסוימים רצחו משפחות שלמות, כולל ילדים בני ארבע ושש. כמו במקרים אחרים בטבח ה-7 באוקטובר של חמאס, במקרים מסוימים מחבלי חמאס פרסמו תמונות וסרטונים של התקפותיהם בחשבונות מדיה חברתית בזמן אמת. באחד הסרטונים כאלה, ניתן לראות מחבל חמאס מוציא להורג אישה מבוגרת. בסרטון אחר, קבוצת מחבלי חמאס המנופפים בנשק ומצוידים במה שנראה כשריון גוף בסגנון צבאי נראים לוקחים בשבי אם ואת בניה בני ארבע ותשעה חודשים.
xiv. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-35 קורבנות מניר עוז ובניר עוז זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס, כולל מספר אזרחים אמריקאים.

ההתקפה על קיבוץ חולית

xv. חוליות הוא קיבוץ הממוקם במדבר הנגב בדרום ישראל ליד הגבול הדרום-מערבי בין ישראל לעזה. הוא הוקם לראשונה ב-1977, ועבר למיקומו הנוכחי ב-1982.
xvi. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, מחבלי חמאס נכנסו לקיבוץ והחלו לעבור מבית לבית, תוך כיוון מכוון לתושבים האזרחים שחיו שם. מחבלי חמאס שרפו בתים, רצחו קורבנות, וחטפו אחרים.
xvii. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-13 קורבנות מחוליות ובחוליות זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס, כולל לפחות אזרח אמריקאי אחד.

ההתקפה על קיבוץ זיקים

xviii. זיקים הוא קיבוץ הממוקם ליד חוף הים התיכון בדרום ישראל ליד הגבול הצפוני בין ישראל לעזה. הוא הוקם לראשונה בסביבות 1949.
xix. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, מחבלי חמאס פתחו בהתקפה אמפיבית על חוף זיקים, הממוקם ליד הקיבוץ. מחבלי חמאס תקפו בסירה, וסרטון שפורסם על ידי חמאס מראה לפחות שני מיליטנטים טסים במצנחי רחיפה לעבר זיקים. לאחר שהגיעו לחוף, מחבלי חמאס טבחו באזרחים בחוף זיקים. מחבלי חמאס תקפו גם בסיס צבאי ישראלי סמוך. לאחר כשעות אחדות של לחימה עזה, מחבלי חמאס נהדפו מהקיבוץ על ידי צוות הביטחון של הקיבוץ.
xx. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כ-19 קורבנות זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס בחוף זיקים, כולל לפחות אזרח אמריקאי אחד.

ההתקפה על קיבוץ כרם שלום

xxi. כרם שלום הוא קיבוץ הממוקם במדבר הנגב בדרום ישראל ליד הגבול הדרום-מערבי בין ישראל לעזה, הממוקם כפחות מ-100 מטר מהקצה הדרומי של עזה. הוא הוקם בסביבות 1967.
xxii. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, מחבלי חמאס השתמשו בחומרי נפץ כדי לפרוץ את גדר הביטחון המגנה על הקיבוץ. צילומי מצלמת גוף שנמצאו על אחד ממחבלי חמאס שנהרגו במהלך ההתקפה מראים מחבלי חמאס רצים דרך הקיבוץ תוך כדי ירי ברובים מסוג AK-47. מחבלי חמאס ניסו לפרוץ לחדרים מוגנים בבתים בקיבוץ באמצעות רימונים. לאחר שעות של לחימה עזה, צוות הביטחון של הקיבוץ הצליח לחסל את מחבלי חמאס, אך שני חברי צוות הביטחון נהרגו על ידי התוקפים.
xxiii. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כשני קורבנות זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס בקיבוץ כרם שלום, כולל לפחות אזרח אמריקאי אחד.

ההתקפה על קיבוץ סופה

xxiv. סופה הוא קיבוץ הממוקם בדרום ישראל ליד הגבול בין מצרים, ישראל ועזה. הקיבוץ נוסד במקור במדבר סיני ב-1974, ועבר למיקומו הנוכחי בישראל ב-1982.
xxv. בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, לוחמי חמאס פרצו את גדרות הביטחון של הקיבוץ כשהם חמושים במקלעים ומשגרי רקטות נגד טנקים. צילומי מצלמת גוף שנמצאו על התוקפים מראים מחבלי חמאס יורים לתוך בתים בקיבוץ, משביתים אמבולנס, והורגים חיות מחמד. צוות הביטחון של הקיבוץ נלחם בחזרה נגד הפולשים של חמאס; הם הצטרפו מאוחר יותר לחיילי צה"ל שהגיבו לטבח ה-7 באוקטובר של חמאס, והצליחו להדוף את ההתקפה.
xxvi. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, כשלושה קורבנות זוהו כנרצחים על ידי מחבלי חמאס בקיבוץ סופה, כולל לפחות אזרח אמריקאי אחד.

ה. במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס, מחבלי חמאס רצחו לפחות 43 אזרחים אמריקאים. נכון למועד הגשת כתב אישום זה, לפחות שישה אזרחים אמריקאים שהיו בישראל בזמן ההתקפה עדיין נעדרים. ארבעה אזרחים אמריקאים נוספים שנלקחו בעבר כבני ערובה על ידי חמאס במהלך טבח ה-7 באוקטובר של חמאס שוחררו לאחר מכן באמצעות חילופים שנוהלו במשא ומתן.