שר הביטחון יואב גלנט הפליג היום (ראשון) לחופי עזה, כדי לבחון את ההכנות להקמת הרציף הימי שמקודם כדי להעביר סיוע הומניטרי לרצועה. גלנט אמר כי הוא מאמין שהרציף יסייע במיטוט שלטון חמאס בעזה - מאחר שהוא יביא סיוע ישירות לתושבים, בלי צורך בהסתמכות על ארגון הטרור. "אנחנו נגרום לכך שתהיה פה אספקה שתגיע למי שצריך ולא למי שלא צריך", הוסיף גלנט במהלך ההפלגה.
על הקמת הרציף הימי הודיע נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בנאום מצב האומה שנשא בלילה שבין חמישי לשישי. שלשום חשף הפנטגון כי בניית הרציף עשויה להסתיים רק בעוד כמה שבועות. המטרה האמריקנית היא לספק מדי יום 2 מיליון ארוחות לפלסטינים ברצועה.
"אנחנו נביא את הסיוע דרך נתיב ימי שמתואם עם ארה"ב בצד הביטחוני וההומניטרי, בסיוע של האמירתים בצד האזרחי ובידוק מתאים בקפריסין, נגיע עם סחורות שיובאו על ידי ארגונים בינלאומיים בסיוע אמריקאי", אמר השר גלנט במהלך ההפלגה לחופי עזה. "אני מודה לצה"ל, לרמטכ"ל, למפקד חיל הים ולמתאם הפעולות בשטחים על העבודה המסורה שהם עושים״.
במהלך ההפלגה, קיבל גלנט סקירה על העבודות הצפויות ליצירת הרציף, ועל נתיבי האספקה שיאפשרו את חלוקת הסיוע שיגיע לאזרחים. יחד איתו הפליגו מפקד חיל הים האלוף דוד סער סלמה, מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף רסאן עליאן, המזכיר הצבאי לשר הביטחון תת-אלוף גיא מרקיזנו ומפקד זירת אשדוד בחיל הים אלוף-משנה איתן פז.
הלילה יצאה ספינה אמריקנית לכיוון המזרח התיכון לקראת הקמת הרציף. פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) מסר כי הספינה "גנרל פרנק ס. בסון" של צבא ארה"ב (LSV-1), ספינת תמיכה לוגיסטית, עזבה את הבסיס "לנגלי-אוסטיס" כשהיא "נושאת את הציוד הראשוני להקמת הרציף הזמני שיספק אספקה הומניטרית חיונית".
יחד עם זאת, התוכנית להקים רציף עומדת בפני אתגרים לוגיסטיים משמעותיים - ולהערכת הפנטגון צפויים עוד שבועות ארוכים עד שהרציף אכן יתפקד. שני דיפלומטים מערביים שתודרכו על הפרויקט אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי נאמר להם שהעלות המלאה עשויה להגיע עשרות מיליוני דולרים ולקחת שישה חודשים, אם כי לא ברור אם הדבר מתייחס רק לרציף עצמו, או כולל גם את העלות של משלוחי האספקה המיועדים.
אותם גורמים קראו לישראל לפתוח נקודות מעבר חדשות בצפון הרצועה, ולהקל על מגבלות הכנסת הסיוע. גורמים אמריקנים הודו שייקחו שבועות להקים מסדרון ימי, אך אומרים שהדבר יאפשר להם להגדיל משמעותית את כמות הסיוע שתיכנס.
את היוזמה למסדרון הימי להעברת סיוע לעזה דרך קפריסין, מוביל בין השאר מוחמד דחלאן, איש הפתח שהוגלה לאיחוד האמירויות לאחר שאבו מאזן גילה כי הוא זומם להחליפו. מקורות סיפרו ל-ynet כי ישראל אפשרה לאיחוד האמירויות להתחיל מיד בהעברת סיוע הומניטרי דרך קפריסין.
דחלאן, שהוגלה לאיחוד האמירויות, משמש יועצו המיוחד של מוחמד בן זאיד, יורש העצר באבו דאבי. דחלאן תיאם עם חמאס את כל המהלכים, בישיבה שנערכה בקטאר לפני כחודש. איחוד האמירויות ביקשה את שיתוף הפעולה של ארה"ב וחמש מדינות אירופיות נוספות. למעשה, במהלך הזה איחוד האמירויות דוחקת את רגלי קטאר מהרצועה כגורם המסייע לעזתים. קטאר לא שותפה להצנחות הסיוע ברצועה, והיא נתפסת כגורם שמסייע להנהגת חמאס בלבד, שמנותק מהעם במלחמה.