הבוקר (יום רביעי), סמוך למתחם המלונות בים המלח, נפתח בית הספר הראשון לתלמידים שפונו מבתיהם בעקבות הטבח ב-7 באוקטובר למען תלמידי המועצה האזורית אשכול.
29 אלף תלמידים מיישובי העוטף פונו למרכזי פינוי מאז פרוץ המלחמה והם לומדים בקרוב ל-350 מרכזים חינוכיים. בית הספר הראשון שנפתח בים המלח הוא אחד מתוך ארבעה בתי ספר חדשים, שיוקמו לתלמידים המפונים, בין היתר באילת ובערבה התיכונה.
בית הספר נפתח היום בטקס רשמי בהשתתפות שר החינוך יואב קיש, מנהל אגף החינוך במועצה האזורית אשכול, עמיחי הס, מ"מ מנכ"ל משרד החינוך, מאיר שמעוני וחברי הנהלת משרד החינוך.
מתחם בית הספר החדש מורכב ממבנים ניידים חדשים, שהוצבו במקום, והוא מיועד ל-400 תלמידים. בבית הספר 15 כיתות לימוד חדשות: שש מהן מיועדות לתלמידי כיתות א'-ו' ותשע לתלמידי כיתות ז'-י"ב. בית הספר ממוקם במתחם סגור, סמוך למלונות ומתקני הארחה בים המלח, שאליהם פונו תושבי המועצה האזורית אשכול, כמו גם תושבי קיבוץ בארי.
תלמידי ותלמידות בית הספר הם שיחליטו יחד עם צוות בית הספר מה יהיו שמו.
"אנחנו פותחים בית ספר חדש לילדי האשכול. סערת רגשות מצד אחד, המון תקווה, תקומה ושמחה. מצד שני, הכאב מאוד גדול. באשכול שילמו מחיר נורא באותה שבת ארורה", אמר שר החינוך יואב קיש. "יש לנו חוב מוסרי שכל מה שהילדים רוצים, אנחנו צריכים לדאוג שיהיה להם".
"המועצה האזורית אשכול ציינה אתמול עם כל עם ישראל שלושים יום לאסון", אמר עמיחי הס. "אנחנו משתתפים בצער המשפחות ואנחנו דורשים את החזרת החטופים. היום הוא יום משמח עבורנו עם פתיחת המרחב החינוכי ים המלח של אשכול. ההתרגשות פה גדולה, הצבע חוזר לפנים של התלמידים. ההנהגה החינוכית של אשכול היא זו שתבנה את אשכול. מנהלי בתי הספר שלנו הם מקימי בתי הספר בהווה ומקימי בתי הספר בעתיד, והם יבנו את אשכול יחד עם אוכלוסיית אשכול".
במהלך הטקס השר קיש הודיע כי הוא יוזם הקמת רשות ממלכתית, שתוסמך להציג את "מעשי הטבח והרצח הנתעבים שביצעו אנשי חמאס-דאעש ב-7 באוקטובר ולתעד את מעשי הגבורה הישראליים לצורך הנחלת המורשת והחינוך לדורות הבאים".
פעילות המרכז תכלול בין השאר הקמת והפעלת מוזיאון, אתר הנצחה, מרכז מידע ואתר אינטרנט. חומרים מרשויות המדינה ותקציבים יועברו למטרות אלה לרשות. בראש המרכז יעמדו אנשי מקצוע בעלי שם והוא יפעל באופן מקצועי להנחלת המורשת והחינוך לדורות הבאים.