כ-1.4 מיליון מטיילים פקדו במהלך כל ימי חג הפסח וחול המועד את שמורות הטבע והגנים הלאומיים ברחבי הארץ. כך עולה מסיכום כולל של תנועת המטיילים בחג שפרסמה היום (שבת) רשות הטבע והגנים. מהסיכום עולה כי האתרים המבוקשים ביותר היו הגן הלאומי ירקון (תל אפק), קיסריה, תל אשקלון, שמורת עין גדי, מצדה, שמורת הבניאס, שמורת עיינות צוקים וגן השלושה (הסחנה).
עוד בלטו במהלך החג הגנים הלאומיים הבשור (פארק אשכול), מגדל צדק, בית גוברין, אפולוניה ומעיין חרוד ושמורות הטבע תל דן, עין אפק ונחל עיון. היום פקדו את האתרים השונים כ-130 אלף מטיילים.
מהסיכום עולה גם כי כ-40 אלף מטיילים לנו במהלך החג בחיק הטבע בחניוני הלילה בתשלום של רשות הטבע והגנים. חניוני הלילה המבוקשים ביותר היו מעיין חרוד, חוף אכזיב, חורשת טל, חאן בארות, ממשית, תל אשקלון, תל ערד והבשור. בנוסף, אלפים לנו בחניוני הלילה בשטחים הפתוחים.
כ-400 אלף מטיילים פקדו את עשרות תחנות המידע וההסברה שהציבה רשות הטבע והגנים בשיתוף המשרד להגנת הסביבה בעשרות מסלולי טיול מבוקשים בשמורות ובגנים הלאומיים שאינם בתשלום בכל רחבי הארץ. מתוכם כ-220 אלף פקדו את תחנות המידע וההסברה בדרום הארץ. בתחנות המידע, שאוישו על ידי עובדי ומדריכי רשות הטבע והגנים ובחלקן יחד עם מורי דרך בשיתוף משרד התיירות, קיבלו המטיילים מידע והכוונה על מסלול הטיול וכן הנחיות וכללים לטיול בטוח תוך שמירה על הבטיחות, הטבע והניקיון.
במהלך החג וימי חול המועד טיפלו פקחי רשות הטבע והגנים ב-51 אירועי חילוץ של מטיילים שנפגעו במהלך הטיול, בעיקר עקב חולשה והתייבשות, מחסור במים, איבוד דרך וכניסה לחשכה ופגיעות גפיים כתוצאה מהחלקה או נפילה. בין המקרים בלטו כמה אירועים של מטיילים שנזקקו לעזרה עקב הליכה במסלולי טיול שאינם מותאמים ליכולתם או כושרם הגופני.
בשמונה מהאירועים הנפגעים הלכו בשביל לא מסומן בניגוד להנחיות ובשניים מהם הנפגעים פונו באמצעות מסוק של צה"ל ולוחמי 669 של חיל האוויר. זאת בשל תנאי השטח ומצב הנפגעים. כמו כן פקחי רשות הטבע והגנים טיפלו במהלך ימי החג וחול המועד בארבעה אירועי שריפה שנגרמו מרשלנות מטיילים, כאשר הודות למאמצי הכיבוי המהירים ומצב הצומח שטרם התייבש, השריפות לא התפשטו באופן נרחב. בחלק מהאירועים השתתפו מתנדבי יחידות החילוץ, מד"א, לוחמי כיבוי אש, צה"ל ואנשי משטרה.
לדברי רעיה שורקי, מ"מ מנכ"לית רשות הטבע והגנים: "בתכנון החג לקחנו בחשבון את יציאת הישראלים לחו"ל השנה ואת המצב הביטחוני, אבל שמחנו לגלות שהקהל הישראלי אכן הגיע ובחר לטייל בארצנו היפה והמגוונת. כהמשך מגמה מאז תחילת הקורונה, גם השנה ראינו פיזור מרשים של מבקרים באתרים בכל רחבי הארץ מצפון ועד דרום וכן לאורך כל שעות היום, כולל שעות הערב שבהן הארכנו את שעות הפעילות של חלק גדול מהאתרים במיוחד למען המטיילים בימי החג וחול המועד. הדבר בא לידי ביטוי גם בכמות הביקורים הרבה באתרים יותר קטנים דוגמת יחיעם, חמת טבריה, תל ערד, תל באר שבע והר גריזים".
על פי נתוני הקרן הקיימת לישראל, יותר מ-1.5 מיליון מטיילים ורוכבי אופניים פקדו במהלך כל ימי החג את היערות והפארקים. כ-550 טונות של אשפה נאספה והוצאה מהאתרים במהלך החג. "הציבור אסף את רוב האשפה בשקיות, אך עדיין השאיר את שקיות האשפה המלאות ליד פחי האשפה, העמוסים גם כך", אומרים בקק"ל.
מקק"ל נמסר עוד כי האתרים הפופולריים ביותר שבהם הורגשו עומסים במהלך החג היו: בצפון – חניון חרובים ונחל השופט בפארק רמות מנשה, פארק התכלת, פארק אדמית, פארק גורן, יער בירייה, נחל פרוד ביער שפר ויער חוף הכרמל. במרכז – יער אילנות, בית הקשתות בפארק קנדה, יערות בן שמן, יער עמינדב, מעינות הסטף, פארק בריטניה ופארק עדולם. בדרום – יער המלאכים (שחרייה), יער להב, יער שרשרת, פארק נחל גרר ויער יתיר.