סבסטיאן (28), בנו של אדריאן מרסלו פודסמסר (57) שנרצח הבוקר (ראשון) בפיגוע בבקעת הירדן, עדיין לא מאמין שאביו נורה למוות במעבר אלנבי – שם עבד בתור מלגזן במשך שנים רבות. "התעוררתי מההודעות", סיפר ל-ynet. אחותי אמרה לי לנסוע לבית החולים כי פינו את אבא במסוק. מיד כששמעתי 'מסוק' הבנתי שהמצב קשה. ואז אמרו לי שכבר אין טעם לנסוע לבית החולים אלא להגיע ישר הביתה ולחכות. שם כבר הבנתי את הבשורה".
סבסטיאן הוא ניצול ממסיבת הנובה, והיה חברו של אלמוג סרוסי, שגופתו הושבה מרפיח לאחר שנרצח על ידי שוביו. "אבא ליווה אותי בכל החודשים שאחרי המתקפה ב-7 באוקטובר. תמיד היה שם לידי ועזר, הוא באמת איש מדהים. הכאב הוא גדול, אני עדיין לא מאמין למה שקרה", אמר סבסטיאן. "כולם הכירו אותו במעבר, הוא היה עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, אדם חרוץ".
פודסמסר, תושב אריאל, היה נשוי ואב לארבעה ילדים. "אבא, פאפיטו, היה בחור עם לב ענק. למדתי ממנו איך להיות אדם עם כוונות טובות. לחיות את החיים בלי להתחשבן. לחיות את החיים שלך בלי חשבון. אבא אהב מאוד את הילדים ודאג להם, היה מצחיק אותנו ומרים את כולם". ראש העיר אריאל יאיר שטבון ספד: "אנו משתתפים בצער המשפחה, מרסלו תמיד ייזכר כאדם אדיב וחייכן".
יוחנן שחורי (61), הנרצח השני בפיגוע, היה נשוי ואב לשישה ילדים. הוא היה תושב מעלה אפרים כמעט 30 שנים, ואף היה חבר מליאת המועצה משנת 2013. שחורי עבד בהעברת המטענים במסוף כמנהל עבודה. שחורי, שהתנדב במשך שנים ארוכות במשמר האזרחי, גויס מיד עם פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר לכיתת הכוננות, ובמועצה המקומית סיפרו כי "ביצע כל משימה שנדרש מתוך שליחות ומחויבות לביטחון התושבים".
רס"מ דורון דהן, מפקד שיטור וקהילה של מעלה אפרים ובקעת הירדן ומפקדו של שחורי, סיפר ל-ynet כי הכיר את יוחנן שנים רבות. "קראו לו כאן 'הגנרל', הוא הכי ותיק בגיל. איש מאוד יקר לקהילה, הוא יותר מ-20 שנים מתנדב במשטרה. מאוד מחובר לארץ, ורוצה לתרום כמה שהוא יכול יחד עם ילדיו", סיפר דהן. "הוא הכיר פה את כל השוטרים וגידל פה דורות של שוטרים בבקעת הירדן. הוא הכיר להם את הגזרה ועם שורשים מאוד עמוקים בשטח. כולם בהלם מוחלט וקשה לנו לעכל את מה שקרה".
דהן הוסיף: "בבוקר התחלנו לקבל הודעות על הפיגוע, ואני יודע שיוחנן עובד שם במעבר. ניסיתי להרים אליו טלפון ולא היה מענה. התקשרתי למתנדבת נוספת שעבדה שם - והיא פרצה בבכי, מיד הבנתי שיוחנן נפגע בפיגוע. יש כאן אווירה של משפחה, זו אבדה קשה בשבילנו. ביום שישי האחרון דיברנו כי הייתי צריך לתת לו את תעודת המתנדב החדשה שלו שעדיין אצלי. הוא היה צריך לקבל אותה השבוע. עכשיו אין למי לתת. הכאב עצום".
יורי בירנבאום (65), תושב נעמ"ה, עבד גם הוא במסוף במעבר אלנבי – ונרצח בפיגוע. בירנבאום עלה לארץ בשנות ה-90, הוא היה אב לשלושה ילדים, ואשתו נפטרה מסרטן לפני כעשור.
ראש מועצת בקעת הירדן דויד אלחייני ספד: "אנחנו מכירים את יורי זה שנים רבות וגם את ילדיו, הם למדו באותן מסגרות חינוכיות שבהן מרבית מתושבי בקעת הירדן התחנכו. המשפחה של יורי איבדה אדם נפלא וכולנו נמצאים בעצב ובצער, ומחבקים את המשפחה והילדים. מושב נעמה הוא מושב חזק ויש לו קהילה חזקה ואוהבת - היא תדע לחבק את הילדים שללא אב וללא משפחה בארץ. בשעה זאת צר לנו שעוד משפחה הצטרפה למשפחת השכול - אלה ימים קשים לכולנו".
השלושה נרצחו בירי של נהג משאית שהגיע מירדן, ירד מכלי הרכב במסוף המטענים במעבר הגבול – ופתח באש מטווח קרוב. באמצעות אקדח שהסליק. המחבל חוסל על ידי המאבטחים במעבר הגבול עם ירדן. גורמי ביטחון ישראלים ציינו כי המחבל הוא נהג משאית בעל אזרחות ירדנית בשם מאהר ג'אזי. רשת הטלוויזיה הסעודית "אל-ערביה" דיווחה מפי גורם ביטחוני כי המחבל הודח משירות צבאי בירדן.
הפיגוע התרחש בצל המתיחות הרבה עם ירדן, ובממלכה השכנה כבר הופצו בצהריים תמונות של אנשים מחלקים ממתקים אחרי הפיגוע. בפתק על אחד המגשים נכתב: "ממתקים למבצע הגבורה".
מרשות שדות התעופה נמסר כי מחר בבוקר ייפתחו מחדש מעברי הגבול היבשתיים המחברים בין ישראל לירדן, אחרי שאלה נסגרו בעקבות הפיגוע. מעבר יצחק רבין, הסמוך לאילת, ומעבר נהר הירדן, הסמוך לבית שאן, ייפתחו למעבר נוסעים בלבד. מעבר אלנבי ייפתח גם הוא למעבר נוסעים בלבד, בשעה 10:00.