נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התייחס הערב (שלישי) למתקפת הכטב"מים הנדירה שדווחה הבוקר במוסקבה, וגרמה לפי הרשויות שם לנזק קל לכמה בניינים. "הם מנסים להפחיד את רוסיה ולהתגרות בה, אבל מערכות ההגנה האווירית פעלו היטב ונחזק אותן במוסקבה. הכטב"מים נועדו לפגוע במטרות אזרחיות", טען פוטין - שהגדיר את המעשה פעולת טרור.
כתוצאה מהמתקפה שדווחה הבוקר לא היו נפגעים באורח קשה. ראש העיר מוסקבה סרגיי סוביאנין אמר כי שני בני אדם נזקקו לטיפול רפואי. גורמים רוסים אמרו כי יותר מ-10 כלי טיס יורטו באזור הבירה, ומשרד ההגנה הרוסי האשים את אוקראינה ב"מתקפת טרור". לטענת המשרד, שמונה כלי טיס היו מעורבים, וכולם הושמדו.
מיכאילו פודוליאק, יועצו הבכיר של נשיא אוקראינה זלנסקי, הכחיש מעורבות ישירה של קייב במתקפת הכטב"מים - אך אמר שאוקראינה נהנית לצפות באירועים כאלה, ומעריכה שעוד יתרחשו. "כמובן שאנחנו מרוצים וחוזים עלייה במספר ההתקפות, אבל אין לנו שום קשר ישיר לזה", אמר.
הנשיא פוטין טען מצידו כי מתקפת הכטב"מים האוקראינית היא למעשה תגובה מצד קייב על תקיפה רוסית של מפקדת מודיעין של הצבא האוקראיני. "הזכרנו אפשרות של תקיפת מרכזי קבלת החלטות. מפקדת המודיעין הצבאי שהותקפה לפני יומיים או שלושה הייתה אחד מהם", אמר פוטין, שטען כי התגובה האוקראינית הייתה פגיעה בתשתיות אזרחיות, ולא צבאיות. "המשטר בקייב בחר בדרך אחרת - של תקיפת מוסקבה".
משרד החוץ של מוסקבה מסר בעקבות המתקפה כי הוא שומר לעצמו את הזכות לנקוט את "הצעדים החריפים ביותר" בתגובה. בהודעה מטעם המשרד נאמר כי "ההבטחות של אנשי נאט"ו שהמשטר בקייב לא יתקוף בעומק השטח הרוסי מתבררות כצביעות לגמרי. רוסיה שומרת לעצמה את הזכות לנקוט את הצעדים החריפים ביותר בתגובה לפיגועי הטרור של המשטר בקייב". הבית הלבן מסר מצידו כי הוא אוסף מידע על מה שהתרחש במוסקבה, ומדגיש כי וושינגטון לא תומכת במתקפות בתוך רוסיה - אלא מתמקדת בסיוע לאוקראינה להחזיר לידיה את השטחים שנכבשו ממנה.
אחד הצעדים שעליהם הודיעה רוסיה אחר הצהריים הוא הכנסתו של הרמטכ"ל האוקראיני לרשימת המבוקשים של מוסקבה. בהודעה של משרד הפנים במוסקבה, שצוטטה בסוכנות הידיעות ריא, נטען כי ואלרי זלוז'ני נמצא ברשימה, אך לא נמסר מאיזו סיבה. גם מפקד כוחות היבשה של אוקראינה, קולונל-גנרל אולכסנדר סירסקי, התווסף לרשימה.
שגרה בבירה הרוסית
מתקפת הכטב"מים על הבירה הרוסית, שממוקמת במרחק של יותר מ-1,000 ק"מ מגבול אוקראינה, הייתה הגדולה ביותר בעיר מאז פרוץ המלחמה. לאחרונה האשימה רוסיה את אוקראינה בשורת תקיפות כטב"מים בשטחה, אבל בעיקר באזורים הסמוכים לגבול בין המדינות, או בשטחים שרוסיה כבשה מידי אוקראינה בעשור האחרון - כגון חצי האי קרים. בתחילת החודש דיווחה רוסיה על מתקפת כטב"מים אוקראינית בקרמלין - המתחם שבו שוכנת לשכתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
אוקראינה הכחישה כי ביצעה מתקפה שכזו, אבל "ניו יורק טיימס" חשף בשבוע שעבר כי בכירים אמריקנים מעריכים שכוחות הביטחון האוקראינים הם אלה שביצעו את המתקפה על הקרמלין. גורמים בוושינגטון אמרו לעיתון כי סביר להניח שאחת מיחידות הצבא או המודיעין המיוחדות של אוקראינה שיגרה את הרחפנים, שאחד מהם התפוצץ על גג בניין בקרמלין, וגרם שם לדלקה קטנה. פוטין לא היה במתחם בזמן המתקפה.
קולות הנפץ שנשמעו בבירה הרוסית הבוקר לא הבהילו את התושבים, שניצלו את היום האביבי והצטלמו מול תיאטרון הבולשוי, ישבו בבתי קפה או הסתובבו בחנויות במוסקבה. מעט מאוד אמרו שהם מודאגים, ורוב התושבים משכו בכתפיהם והביעו צער שהסכסוך הולך ומסלים.
"המשטר בקייב חוצה את כל הקווים. זה עצוב מאוד, במיוחד מאחר שהם מכוונים את הכטב"מים שלהם לבנייני מגורים בעיר, לעבר אזרחים - איפה שאין שום מתקנים צבאיים", אמרה לרויטרס נטליה, תושבת מוסקבה בת 59. כמה תושבים אחרים אמרו שציפו שהמלחמה תגיע גם למוסקבה, במוקדם או במאוחר. "זה הגיוני, למה עוד יכולנו לצפות?", תהתה אולגה, שמתגוררת ברחוב שבו אחד הבניינים נפגעו. "אני שמחה שזה לא נפל על הבית שלנו אלא בסמוך, וחושבת לעבור למקום בטוח יותר".
גם ביקורת נשמעה ברחובות מוסקבה, במיוחד על הנשיא פוטין, אבל בעילום שם - מחשש שייעצר. "צריך להבין את הסיבה והתוצאה - למה הכול קורה", אמר תושב מוסקבה בשנות ה-50 לחייו. "המתקפות האלה נובעת רק מדבר אחד - שהשליט שלנו החליט לפתוח מלחמה. כל זה בגללו, וזה לא מפתיע שזה חזר בחזרה לכאן".