היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה צפויה להמליץ לא למנות את עו"ד רואי כחלון לממלא מקום נציב שירות המדינה, בניגוד לרצונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הנושא אומנם מצוי עדיין בבדיקת הייעוץ המשפטי, אך ההערכה היא שכחלון ייפסל על רקע ניסיונו הדל בניהול. זה צפוי להיות העימות הבא עם היועמ"שית, לאחר שהערב היא ופרקליט המדינה עמית איסמן הורו למשטרה לפתוח בחקירה נגד שרה נתניהו - מה שהוביל למתקפה רבתי נגדה מצד שרים וחברי כנסת בקואליציה.
2 צפייה בגלריה
גלי בהרב מיארה בוועדת החוקה של הכנסת
גלי בהרב מיארה בוועדת החוקה של הכנסת
עימות חדש? היועמ"שית וראש הממשלה
(צילום: רפי קוץ, מארק ישראל סלם)
בשבוע שעבר שלח נתניהו מכתב ליועמ"שית, ובו הודיע לה על רצונו למנות את כחלון לתפקיד, על אף המלצתה למנות לתפקיד נציב במינוי קבוע או מ"מ זמני מתוך נציבות שירות המדינה. המכתב נשלח בהתאם לחובת ההיוועצות הקבוצה בחוק.
עו"ד כחלון (44) הוא בעל תואר ראשון ושני במשפטים, אותם סיים בהצטיינות, ובעל ניסיון רב בתחום הניהול הבכיר, כמו גם הישגים מרשימים בשירות המדינה. כך טענו בלשכת ראש הממשלה. הוא החל את שירותו הציבורי בפרקליטות המדינה ובמשך 15 שנה שימש שם במגוון תפקידים בכירים בתחום המשמעת בשירות המדינה, הפשיעה הכלכלית והמשפט המינהלי.
בנוסף, הוא טיפל בכמה מהתיקים הרגישים ביותר בפרקליטות, בהם זה של רה"מ לשעבר אהוד אולמרט ושל ח"כ חנין זועבי ומשט המרמרה. הוא נחשב מקורב ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה מהתקופה שבה היה שר המשפטים, ובתקופה שכיהן כפרויקטור למלחמה בפשיעה בחברה הערבית התקרב מאוד גם לנתניהו ואנשיו וזכה להערכתם.
על אף קורות החיים המרשימים שלו, בייעוץ המשפטי לממשלה לא השתכנעו, והם סבורים שניסיון הניהול שלו דל ואינו עובר את הרף הנדרש לתפקיד, שכן נציבות שירות המדינה היא גוף שמצריך ניהול של מאות עובדים. מבקריו של כחלון טוענים כי בניגוד לטענה שלו שניהל צוות של 50 עובדים – בפועל ניהל הרבה פחות באופן ישיר.
2 צפייה בגלריה
עו"ד רואי כחלון
עו"ד רואי כחלון
עו"ד רואי כחלון
(צילום: שלי פדן)
נתניהו ביקש בחודש יוני לשנות את הליך מינוי נציב שירות המדינה, כך שהוא יוכל למנותו באופן ישיר. היועמ"שית בהרב-מיארה התנגדה מיידית למהלך, והדגישה כי יש צורך בהקמת ועדת איתור לתפקיד, בראשות שופט בדימוס של בית המשפט העליון. הממשלה הציעה מנגד כי המינוי ייעשה באמצעות הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה - שרק תבחן את טוהר המידות של המועמד מטעם ראש הממשלה.
העניין התגלגל לפתחי בג"ץ, ולמרות שהממשלה והיועצת הגיעו להסכמות שלפיהן הנציב הבא ימונה באמצעות ועדת מינויים, באותו אופן שבו מונה הרשקוביץ, לפני כשבועיים הוציא בית המשפט העליון צו ביניים שמקפיא את ההליך. היועמ"שית סבורה שיש להאריך את כהונתו של הרשקוביץ עד אז, אך עתירות כבר הוגשו כאמור נגד פסיקת בג"ץ, והשופטים קבעו כי דיון נוסף ייערך בחודש הבא.