המיליארדר אילון מאסק וחברת החלל שלו SpaceX לא עמדו בכללי הדיווח הפדרליים שנועדו לשמור על סודות מדינה. כך עולה מדיווח ב"ניו יורק טיימס". מאסק, בין השאר לפי הדיווח, לא מסר פרטים על פגישות שערך עם מנהיגים זרים. בעקבות חששות כאלה, לפי העיתון האמריקני, נפתחו שלוש בדיקות פדרליות מקבילות בארה"ב: אחת של משרד ההגנה האמריקני; אחת של חיל האוויר ואחת של תת-מזכיר ההגנה לענייני ביטחון ומודיעין.
בדיווח נכתב שחיל האוויר האמריקני סירב לאשר למאסק סיווג ביטחוני בדרגה גבוהה, בעקבות "סיכונים ביטחוניים" אפשריים הנוגעים למיליארדר. גם כמה בעלות ברית של ארה"ב, בהן ישראל, לפי הדיווח, הביעו חשש שמאסק עלול לשתף מידע רגיש עם אחרים.
ב"ניו יורק טיימס" נכתב בין השאר שעובדים ב-SpaceX החלו לחשוש מהיכולת של מאסק להתנהל עם מידע מסווג, בין השאר בעקבות הפוסטים שהוא מפרסם ברשת X - ועוסקים במשחקים ועד פגישות דיפלומטיות. החששות הללו, נכתב, החריפו מאחר שלמאסק יש סיווג ביטחוני בדרגה גבוהה מאוד ב-SpaceX, מה שחושף אותו למידע מסווג כמו טכנולוגיות צבאיות אמריקניות מתקדמות.
מאסק, לפי הכללים, חייב לדווח על מידע הנוגע לחייו האישיים ולטיסותיו לחו"ל, במסגרת תהליך שמכונה "בדיקה מתמשכת". זה מאפשר לממשל להעריך אם הוא יכול להמשיך להיחשף למידע רגיש. מאסק, נזכיר, לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", פגש בין השאר את השגריר האיראני לאו"ם.
על-פי הדיווח, תשע מדינות בסך הכול - מאירופה ועד המזרח התיכון - העלו את חששותיהן לגבי מאסק בפגישות שערכו עם קצינים במשרד ההגנה האמריקני בשלוש השנים האחרונות. לפי הדיווח, בפגישה שנערכה בין אנשי משרד ההגנה לקצינים בצה"ל בתחילת 2023, כונה מאסק "קלף לא-צפוי". הגורמים בישראל, כך נכתב, הביעו חשש שהוא עלול להעביר מידע רגיש על ישראל לאחרים. כך או כך, יש לציין, ישראל אישרה לבסוף את כניסת מערכת Starlink של מאסק לארץ, הנושא שבו עסקה הפגישה שבה הובעו החששות.
מאסק הוא גם הבעלים של חברת טסלה. לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב, הודיע הנשיא הנבחר דונלד טראמפ כי ימנה אותו לאדם שיוביל הליך לייעול הממשל העתידי שלו ולקיצוצים גדולים במטרה למנוע בזבוז של כספי משלם המיסים.