"גם אם יהיה צו שמונה, אני כבר לא אלך": כך אמר בצהריים (שלישי) אדוארד ויינשטוק, שחזר לפני שבועיים ממילואים - ולפנות בוקר נפצע באורח בינוני מפגיעה ישירה בביתו באשקלון. "היו אזעקות כל הלילה, ובחמש בבוקר כשהייתה אזעקה נכנסתי לחדר של הילד. מזל שלא ישנתי", סיפר ממיטת האשפוז בבית החולים סורוקה. "כנראה שלא הספקתי, אני לא כל כך זוכר איפה זה נפל - אבל מצאתי את עצמי על הרצפה מכוסה ברסיסים".
ויינשטוק אמר כי אשתו ושני ילדיו פונו לבית החולים ברזילי במצב קל, וכעת הראייה שלו מטושטשת והוא ככל הנראה סובל משבר בכתפו. "אני מצפה שייכנסו בהם. מהאוויר, בארטילריה, מה שצריך. שלא יחשבו לירות. צריך שהם יפחדו וידעו שאנחנו נגיב בעוצמה". פרופסור מוטי קליין, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ, אמר כי בית החולים נערך כבר מאמש לקליטת נפגעים, וכי ויינשטוק יישאר להשגחה בינתיים.
השכנים של אדאורד סיפרו על התחושות הקשות והייאוש מהמצב המתמשך בשנים האחרונות. "האירוע היה נוראי", סיפרה מעיין קוסטצ'נקו צוקר, תושבת העיר שגרה מול המשפחה שנפגעה שגם היא לא הספיקה להגיע למרחב המוגן, בריאיון למשדר המיוחד באולפן ynet. "מה שהפריד בינינו זה המדרגות. אני אומרת תודה לאלוהים שאני עומדת פה. המטבח שלי כולו רסיסים, אבל ברוך השם לא נפגעתי כי התרחקתי מהחלון. ראיתי שהגברת הייתה רגועה בהתחלה, אבל הבנתי שהאבא נפצע והיו כוחות שחילצו אותו משם. זה מפחיד. אין מילים לתאר כמה שזה מפחיד. במצב כזה אנחנו לא מוגנים".
ההסלמה בדרום - כתבות נוספות
מעיין סיפרה כי בשלוש השנים האחרונות אפילו אין חשמל בחדר המדרגות שמשמש כמרחב מוגן. אמה של מעיין, שנמצאת בשיקום אחרי ניתוח להחלפת ברך ובעיות לב, מתקשה להגיע במצב הנוכחי בזמן שמוגדר לתושבים לצורך התמגנות. "שלוש קומות של מקלט במדרגות בלי חשמל. היא לא תוכל להגיע בשום דרך ולהגן על עצמה. פעם המדרגות היו קצת יותר בטוחות, היום כבר לא כי הכל סדוק".
אלכסנדרה, שפונתה לבית החולים ברזילי לאחר שלקתה בחרדה, אמרה כי הלילה היה שקט יחסית מלבד הדי היירוטים. "לקראת 05:30 היו רקטות ורק אז האזעקה, כשהתחילו לרדת למטה. האזעקה פשוט נעצרה באמצע", שחזרה אלכסנדרה. "אחרי כמה דקות שמענו את השריקה והבנו שזה הולך להיות ממש קרוב. סגרנו את הכל והיה פיצוץ שהרעיד את כל הממד השכונתי ולפתוח את החלונות שלו, שהיו סגורים בכלל. זה גרם להפסקת חשמל ולפאניקה. פחדנו לצאת כי כולנו פוסט טראומטיים, כמוני וכמו החברות שלי. כבר באזעקה אני נכנסת להתקף חרדה, אני מסוגלת להתעלף אם אני לא במרחב מוגן, אני מגיעה למצבים שקשה לתאר".
סרגיי, שכן נוסף של המשפחה שנפגעה, התקשה להסתיר את תחושותיו הקשות לאור הלילה הקשה. "יצאתי לעבודה ואחרי עשר דקות קיבלתי טלפון מאשתי שנכנס קסאם לדירה מולנו", אמר ל-ynet. "היא הייתה בשוק, לא הצליחה לדבר. היה פה בלגן, הוציאו פצועים. הגיעו לפה אמבולנסים ומהצבא. בלגן גדול".
סרגיי סיפר כי הוא מתגורר בשכונה פחות משנה, אך ב-26 השנים האחרונות הוא תושב הדרום. "בהתחלה הייתי צוחק, עכשיו לא בא לי כבר לצחוק. האנשים בוכים", אמר סרגיי ופנה לראש הממשלה בנימין נתניהו: "12 שנה מה הוא עשה? כלום. הנה, תראו מה עשה", הצביע על הבית שניזוק. "בכל פעם הוא אומר שהוא עושה משהו. מה אתה מחרטט? בוא לפה, שב מולי ותדבר איתי. אני אראה לך מה עשית. לך הביתה, תעוף. תן לנו לחיות, תן למי שיודע לעשות משהו. נמאס ממך.
"אין לי מילים", הוסיף סרגיי בזעם. "אם היה לי כוח הייתי מכניס אותו למאסר עולם בבית סוהר. לפני יומיים הוא העביר להם 10 מיליון דולר, לפני שנתיים ליברמן עזב את הממשלה כשביבי הסכים לתת להם מיליון שאיתם הם מייצרים קסאמים. ביבי, את הכסף שאתה נותן להם, קיבלנו היום באריזה של קסאם לתוך הבית. אתה מבין מה אתה עושה? אני בכלל לא מבין איך אתה ראש ממשלה. תעוף מהמדינה ולך לגור במקום אחר. תן לנו לחיות".
ויקטור ווזיאן, שגר בסמיכות לזירת פגיעת הרקטה, רץ מיד כששמע את הפיצוץ והבחין בעשן שיצא מחלון הדירה שנפגעה. "התחלתי לעצור אנשים ומכוניות כדי שלא יעברו. סידרתי את הדלת ועזרתי למי שהגיע לפה", שחזר את אירועי הבוקר. "היו הרבה אזעקות אתמול, הילדים התקשרו אליי מהצבא כדי להתעדכן ולבדוק שהכל בסדר".
מנהל בית החולים, יניב שרר, עדכן את שר הבריאות יולי אדלשטיין שביקר במקום כי הרופאים ערוכים להסלמה. "אנחנו ערוכים לתת מענה לפצועים מכל הסוגים, נקווה שלא יהיו כאלה", אמר. "לצערנו, אנחנו מתורגלים בכך ומקווים שהפצועים של הבוקר יהיו האחרונים. אנחנו עסקנו בזה גם אתמול וממשיכים גם עכשיו - דואגים שכל המאושפזים יהיו באזור ממוגן. אתמול העברנו את מחלקת הילדים, את הפגייה ועוד כמה מחלקות כדי שיהיה ביטחון מלא למטופלים". שרר ציין כי הוא היה רוצה לראות את ההתעניינות בבית החולים גם בימי שגרה, והשר השיב לו כי את הפגייה הממוגנת של בית החולים אישרו בתקופה רגועה מבחינה ביטחונית.
בינתיים, צה"ל ממשיך בתקיפות הנרחבות ברחבי רצועת עזה, שהאחרונות שבהן יועדו לפעילי חמאס וג'יהאד. משרד הביטחון אישר לגייס 5,000 אנשי מילואים והרמטכ"ל הנחה על תגבור כוחות נוספים לאוגדת עזה של חטיבות חי"ר ושריון לצד ההיערכות מוגברת של יחידות הגנה אווירית ומודיעין.