חודש הגאווה בתל אביב נפתח הערב (רביעי) באירוע השקת קליפ הגאווה השנתי לשיר "שימי פס", בהשתתפות הזמרים עדן חסון ואלה לי להב. באירוע שהתקיים ברחבת המרכז הגאה העירוני בגן מאיר, נאמו ראש העיר רון חולדאי, מחזיק תיק הגאווה בעיר איתי פנקס ארד, הזמרת דנה אינטרנשיונל ומשתתפים נוספים.
חולדאי אמר בפתח החגיגות כי "השנה החולפת הייתה קשה ומאתגרת, אבל לא הייתה לחינם. למדנו ממנה לא מעט דברים על החיים ועל עצמנו. בין היתר שבעתות חירום - והתקופה הזו סיפקה לנו לא מעט כאלה - אנחנו חייבים להיות מסוגלים לסמוך אחד על השנייה. גורלנו מצוי בידינו, וכשאנחנו פועלים בתיאום - החוסן שלנו משתפר. זה בטח נכון ביחס לקהילה הגאה. כשלהט"בים מגלים מעורבות ודוחפים יחד - מתחולל שינוי".
"הדרך עוד ארוכה. יש לנו שר להט"בי (שני כבר!), אבל בממשלה שסיכמה להימנע מחקיקת חוקים בנושאי להט"ב; יש לנו הכרעה של בג"ץ בנושא חוק הפונדקאות - אבל בפועל היא עדיין אסורה בישראל; יש עדיין אינספור מאבקים, על נישואין, על הכרה ורישום הורות, נגד להט"בופוביה וטיפולי המרה ועוד. דבר אחד בטוח - עיריית תל אביב יפו כאן אתכם. במשאבים, בשוויון בשירותים העירוניים ובעיקר ברוח".
מחר ברמת גן יפתח רשמית החודש באירוע חגיגי לא פחות, במעמד ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, עם הופעות של רן דנקר, אלה לי, שירי מימון, די׳גיי ואמנים נוספים. האירוע ייערך בכיכר שניצר בבורסת רמת גן החל מהשעה 20:30.
מחוץ לבועת תל אביב וסביבתה – בערים אחרות בארץ לא כולם קיבלו את חודש הגאווה בזרועות פתוחות. אתמול בלילה הושחת שלט הכניסה לעיר יהוד-מונוסון שעוטר לרגל החודש, כשאלמונים ריססו עם ספריי שחור על הלב הצבוע בצבעי הגאווה וכתבו ״מוות להומואים״.
בעירייה הורו במהרה להסיר את הכיתוב ולהשיב את השלט למצבו הקודם, ומסרו כי "עיריית יהוד-מונוסון מגנה כל פעילות אלימה ופוגענית, במיוחד כזו המתרחשת בחודש המסמל סובלנות. לרגל חודש הגאווה יצאנו בקמפיין שכותרתו 'שיוויון, זה כל הסיפור' ואנו נמשיך לפעול למען מטרה זו. מדובר במקרה חריג של קיצוניים שאינם משקפים את קהילת העיר".
בעיריית קריית אונו לעומת זאת, לא מיהרו להביע תמיכה בתושבים מקהילת הלהט״ב. מיכה סלע, תושב העיר, פרסם בעמוד הפייסבוק שלו כי עיריית קריית אונו ביקשו ממנו להוריד את דגל הגאווה בכניסה לביתו בטענה כי מדובר בפגיעה ברגשות הציבור או באופן ספציפי בשכניו.
"עצוב לי שעדיין ב-2021 נותנים יד לאנשים חשוכים ובכך מונעים מאיתנו לחגוג את חודש הגאווה. עצוב לי שבזמן שעייריות אחרות מקדמות את צרכי הקהילה הגאה ואף תולות דגלים בשטחן, העירייה שלי לא", כתב מיכה וציין כי למרות הבקשה - יתלה חזרה את הדגל.
עיריית קריית אונו התנצלה בפני התושב ומסרה כי מדובר בטעות של פקח. מטעם העירייה נמסר: "הדגל נתלה בחזרה ואירועי הגאווה יתקיימו ב-2 ליולי, בהשתתפות מאות רבות מתושבי העיר, בשלל האירועים שיזמה עיריית קריית אונו".