כוחות הביטחון של ניגריה מנהלים מצוד אחר יותר מ-1,800 אסירים שברחו מבית כלא בדרום-מזרח המדינה, אחרי שחמושים תקפו את מתקן הכליאה תוך שימוש במטעני נפץ ורקטות RPG ושחררו אותם. משטרת ניגריה מעריכה כי למעשה אחראי ארגון המורדים "העם הילידי של ביאפרה (IPOB)", אבל דובר מטעם הארגון הכחיש. זהו אחד ממבצעי הבריחה מהכלא הגדולים בתולדות ניגריה.
המתקפה על בית הכלא אירעה בעיר אוורי שבמדינת המחוז אימו, אזור שבו מתנהלת זה שנים פעילות ערה של ארגונים בדלניים, ושמעת לעת גוברת בו המתיחות בין הממשלה הפדרלית של ניגריה לבין אוכלוסיית האיגבו הילידית. במדינת אימו שוכנים חלק משטחי אזור ביאפרה שה-IPOB דורש עצמאות עבורו. כמיליון בני אדם נהרגו במלחמת אזרחים שהתחוללה באזור ביאפרה בשנים 1970-1967 בין ממשלת ניגריה לבין הבדלנים שדרשו עצמאות לאזור.
המתקפה על בית הכלא באוורי החלה בסביבות השעה 2:15 בלילה שבין ראשון לשני ונמשכה כשעתיים. לדברי המשטרה התוקפים השתמשו בחומר נפץ כדי למוטט מחסום בכניסה ופרצו לתוך חצר הכלא, תוך שהם מנהלים קרב יריות עם השומרים. לפי הרשויות, התוקפים הסתערו גם על כמה בנייני משטרה וצבא. ככל הידוע מספרם המדויק של האסירים הנמלטים הוא 1,884. 35 אסירים נשארו בכלא.
נשיא ניגריה, מוחמדו בוחארי, אמר כי מדובר במעשה טרור שבוצע על-ידי אנרכיסטים, וקרא לכוחות הביטחון לתפוס את התוקפים ואת האסירים הנמלטים.
בחודשים האחרונים גברה המתיחות באזור שעליו נלחמים אנשיו IPOB: לפחות 12 מאנשי כוחות הביטחון הניגריים נהרגו בארבע מתקפות על תחנות משטרה, עמדות צבא וכלי רכב של שירות בתי הסוהר בשבועות האחרונים באזור, ובהתקפות על תחנות משטרה שם נגנבו מאז ינואר כמה מצבורי תחמושת גדולים. לפחות בחלק מההתקפות על כוחות הביטחון הואשמה "רשת הביטחון המזרחית", זרוע צבאית של ה-IPOB. נוסף על כך ה-IPOB פרסם לאחרונה ברשתות החברתיות סרטונים של עשרות אנשי מיליציה שלו מתאמנים, צעד שנתפס כאיום על הכוחות הפדרליים של ניגריה.
המלחמה ב-IPOB היא רק אתגר אחד משורה של אתגרים ביטחוניים קשים שאיתם מתמודדים שלטונות ניגריה בראשות הנשיא בוחארי. בשנים האחרונות עולה ניגריה שוב ושוב לכותרות בגלל פיגועי טרור שמבצעים מחבלי הארגון האיסלאמיסטי בוקו חראם בצפון המדינה, ובגין מבצעי חטיפה המוניים של תלמידים ותלמידות מבתי ספר, הן על-ידי בוקו חראם והן על-ידי ארגוני פשיעה הדורשים תמורתם דמי כופר. נוסף על כך מתמודדת ניגריה עם פעילות ערה של פיראטים במפרץ גינאה.
ניגריה היא המדינה עם מספר התושבים הגדול ביותר באפריקה, ורבים מבתי הכלא שלה סובלים מצפיפות יתר. עד 70% מהאסירים הכלואים בהם הם למעשה עצירים הממתינים למשפט, וההמתנה הזו יכולה להימשך שנים.