האבסורד של חוק הקורונה: ועדת הכלכלה ביטלה היום (ראשון) את תקנות שושן פורים שמנעו כניסה של התחבורה הציבורית לירושלים. המשמעות: שבוע אחרי החג, הוועדה לא אישרה את הנוסח של הממשלה - ו-13 קנסות שנרשמו להסעות הפרטיות שניסו להיכנס לעיר בוטלו. ח"כ יצחק פינדרוס מיהדות התורה האשים את הוועדה שלא התכנסה עוד בחג עצמו ודאגה למנוע אותן לפני שהמשטרה פעלה לפיהן.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב מרגי מש"ס טען כי הממשלה אישרה את התקנות בכניסת השבת והן נכנסו לתוקף במוצאי שבת. כך לדבריו, "אתה לא יכול לומר שהיה מענה לכל תושבי ירושלים שנותרו מחוץ לעיר כשאין רכבות ותחבורה ציבורית. לאור הכאוס שהיה בשושן פורים אנחנו לא נאשר את התקנות גם אם יגרור שתבטלו 13 דוחות שנתתם לאוטובוסים".
כמו כן, ח"כ מרגי טען בדיון, שהחל בוועדה עוד ביום שני שעבר, כי המשטרה חסמה את כניסתם של תושבי ירושלים לעירם וכי שוטרים בדקו גם מכוניות פרטיות מבלי שהייתה להם סמכות לכך בתקנות. "המחזות של שימוש שלא על פי סמכות לחסום מכוניות, מרגע שזה התברר להם זה הוסר, זו התשובה שקיבלתי", אמר מרגי.
נציגי הייעוץ המשפטי של המשטרה אמרו בדיון שהמשמעות היא שהחלטת הוועדה תגרור את ביטול הקנסות שניתנו. עוד עלה מהדיון שהמשטרה רשמה רק 13 קנסות במחסומים בכניסה לבירה להסעות מאורגנות.
"עשינו בדיקה והייתה כנראה תקלה נקודתית במחסום ופיקוד המחוז נתן הוראה לעבוד לפי התקנות לאחר ששוטר אחד כנראה לא קיבל את הפקודות כמו שצריך ותיקנו את התקלה הזו", אמר נציג המשטרה בדיון, "כפי שידוע לכולם, המשטרה פועלת בצורה אובייקטיבית למען הציבור ושנה לא קלה עברה עלינו ביישום התקנות האלה", הוא אמר.
כמו כן, התפתח עימות בין ח"כ פינדרוס ליו"ר מרגי. פינדרוס הטיח ביו"ר כי הוועדה הייתה צריכה להתכנס במהלך חג הפורים ולמנוע את אישורן של התקנות לפני שהמשטרה פעלה לפיהן. בתגובה ח"כ מרגי כיוון אצבע מאשימה באופן מרומז לממשלה ולסגן שרת התחבורה ח"כ אורי מקלב ממפלגתו של פינדרוס ואמר: "תרשה לי לא להתייחס, אני לא רוצה להוריד את הרמה של הדיון. אני יכול להגיד לך מי אשם בכלל שהיה כאוס בשושן פורים בירושלים, אבל לא אעשה את המעשה שלך כי יש לי אינטגריטי ויושרה".
לפני שבוע ויומיים, אישרו שרי הממשלה רגע לפני כניסת השבת את ההגבלות על התחבורה הציבורית אל ירושלים ממוצאי השבת ועד יום ראשון בלילה - בניסיון לסתום את הפרצה שיצרה ההחלטה שלא להמשיך את הסגר הלילי בלילה שבין ראשון לשני, אז חוגגים בבירה את שושן פורים.
במסגרת ההגבלות שאושרו, נאסרה תנועת הסעות מאורגנות לירושלים וממנה. כמו כן תנועת התחבורה הציבורית הבינעירונית לירושלים וממנה הופסקה לחלוטין בפרק זמן זה. כמו כן, לא פעל קו הרכבת לירושלים.
הקנס למפעיל הסעה בניגוד לתקנות עמד על 5,000 שקלים. במשרד התחבורה מסרו כי מטרת הצעדים היא "למנוע התקהלויות צפויות סביב אירועי החג בירושלים והחשש כי אירועים אלה עלולים להוות מקור הדבקה המוני".
עם זאת, בשושן פורים הבירה הפכה למוקד הפרות נרחבות של הגבלות הקורונה - מצידם של כל המגזרים. כמו כן, המונים עקפו את המחסומים ועלו לעיר ברגל תוך שהם צעדו על כבישים ראשיים.