הפוליטיקה הפנימית בתוך ישראל, ובעיקר המתיחות הפנימית, מעסיקה את העולם הערבי לאורך כל חודשי המלחמה. העולם הערבי עוקב אחר מה שקורה אצלנו כדי לנסות להבין או להעריך מה עתיד המלחמה בחזיתות השונות. לכן, גם המהומות בשדה תימן ובבית ליד שלשום - וההתפתחויות - עוררו התעניינות נרחבת גם בלבנון.
המהומות בישראל הביאו חלק מהלבנונים לחשוב כי התקיפה נגדם תיאלץ להמתין, מה שלבסוף לא קרה, עד ש"הישראלים ישלימו זה עם זה". כך כתבה הפעילה הלבנונית ג'נא עלול, תומכת חיזבאללה, בחשבון ה-X שלה. אחד הגולשים ענה לה: "את מתכוונת עד שמלחמת האזרחים תסתיים שם", וגולש אחר הוסיף: "ישראל הולכת ונעלמת. (היא מנהלת) מאבק פנימי ומאבק מול ציר הג'האד וההתנגדות". "שישרפו האחד את השני", כתב גולש אחר.
פעילי ותומכי חיזבאללה מרוצים מהמתחים הפנימיים בישראל. ניתן ללמוד זאת גם מנאומיו האחרונים של מזכ"ל ארגון הטרור חסן נסראללה, שציין כי "תדמיתה הצבאית, הביטחונית וההרתעה של ישראל קורסת", והוסיף כי "ישראל נמצאת במצב הגרוע ביותר שהייתה בו אי-פעם".
ערוצי התקשורת הערביים סיקרו במהלך הימים האחרונים את האירועים בשדה תימן ופרסמו את הסרטונים והתמונות שהופצו מהמקום. ברשת "אל-ג'זירה" הקטארית נכתב כי "מאות ישראלים מזרם הימין הקיצוני פרצו למחנה המעצר בשדה תימן, שבו מחזיקים הצבא ושירותי הביטחון, מתחילת המלחמה, אסירים מרצועת עזה". עוד נכתב כי המשטרה הצבאית עצרה חיילי מילואים כדי לחקור אותם בחשד לתקיפה מינית, עינויים והתעללות בכמה אסירים, וכי למרות המהומות הצליחה להעביר אותם לבסיס הצבאי בית ליד להשלמת חקירות, כשגם שם פרצו מהומות.
בהמשך הכתבה נמסרו פרטים על מחנה שדה תימן, מתי נפתח ומי מגיע אליו. נטען כי המקום זכה לכינוי "גואנטנמו הישראלי" - כמו מתקן המעצר בבסיס הצי האמריקני שהוקם לאחר פיגועי 11 בספטמבר. עוד טענו בדיווח כי בחודשים האחרונים הצטברו עדויות שהראו הפרות חמורות של זכויות העצורים במקום. האירועים אתמול העלו את העיסוק בתקשורת הערבית במחנה ומה באמת קורה בו.
בערוץ "אל-ערבי" הקטארי פורסמה שלשום, על רקע האירועים, כתבה על המקום ועל "ההפרות המתרחשות בתוכו המגיעות לכדי פשעי מלחמה". הערוץ עסק גם במהומות בישראל, כשאחת מהמרואיינות הגדירה את האווירה בה כ"תחילתה של מלחמה אזרחים".
בעיתון "אל-יום א-סאבע" המצרי נכתב אתמול כי "הצבא הישראלי הודיע על ביטול התייעצויות חשובות על המצב בחזית הצפונית, על רקע מצב של אובדן שליטה במדינה ותקיפות מפקדות של המשטרה הצבאית", צוטטו גם דבריו של שר הביטחון יואב גלנט כי מדובר ב"אירוע חמור שפוגע קשות בדמוקרטיה הישראלית ומשחק לידי אויבינו בעת מלחמה".
בעיתון "א-שרק אל-אווסט" הסעודי פורסמה כתבה תחת הכותרת "זעם בישראל על מעצרם של 9 חיילים באשמת התעללות בעציר פלסטיני". נמסר כי "פוליטיקאים מהימין הקיצוני דחפו את תומכיהם להגיע ולהפגין בבית המעצר שאליו נלקחו החיילים". בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הקטארי כתבו על "קריאות להתערבות לעצירת פשעים נגד אסירים, אחרי פרשת האונס בשדה תימן". בכתבה נמסר כי גורמים פלסטינים קוראים לקהילה הבינלאומית להתערב.
כלי תקשורת ערביים מגוונים עסקו באירוע, מתחילתו, ובהם רשת "אל-ערביה" הסעודית, ערוץ "אל-מיאדין" הלבנוני וערוץ "אל-מסירה" התימני המזוהה עם המורדים החות'ים.