בימים בהם עבודת משרד החוץ קשה מאי-פעם, יותר מרבע מהדיפלומטים הישראלים לעתיד הגיעו לקורס הצוערים של המשרד היישר משירות מילואים. שבעה מתוך 27 צוערים שהחלו את דרכם השבוע בקורס חזרו משירות מילואים פעיל ישר להכשרה - ושישה מהם עם בני ובנות זוג בשירות מילואים פעיל כרגע גם כן.
3 צפייה בגלריה
קורס הצוערים של משרד החוץ 2024
קורס הצוערים של משרד החוץ 2024
דור העתיד של יחסי החוץ הישראלים. קורס הצוערים של משרד החוץ 2024
(צילום: שלומי אמסלם לע"מ)
3 צפייה בגלריה
נתאי בן חיים, צוער במשרד החוץ ששירת מילואים
נתאי בן חיים, צוער במשרד החוץ ששירת מילואים
"הגנה על מדינת ישראל היא המקום שבו אני צריך להיות", הצוער נתאי בן חיים
(צילום: שלומי אמסלם לע"מ)
"ב-7 באוקטובר, חודש אחרי שהתחתנתי, ירדתי יחד עם הגדוד שלי, 6261 של חטיבת בה"ד 1, לקיבוצי העוטף ובילינו כמה חודשים בהגנה עליהם", סיפר נתאי בן חיים (29), שסיים שירות מילואים כדי להצטרף לקורס הצוערים. "השנה האחרונה, בה שירתתי במילואים בדרום, הבהירה לי שההגנה על מדינת ישראל היא המקום שבו אני צריך להיות. באופן טבעי, המסקנה השנייה הייתה שאני רוצה להתגייס לקורס הצוערים של משרד החוץ - ולהגן על ישראל ברחבי העולם ובזירה הבינלאומית", סיכם.
הגיל הממוצע של הצוערים החדשים הוא 35 וישנו רוב נשי מובהק של 18 צוערות, שני שליש מכלל הצוערים, מול תשעה גברים. הצוערים מגיעים מכל קצוות הארץ, ממושב בגבול לבנון ועד יבנה ואשדוד. הם יוכשרו בשני מסלולים, מסלול מדיני (לתפקידים מדיניים בשגרירויות ישראל) ומסלול חוץ מנהלי (לתפקידי ניהול כקציני מנהלה וקונסולים ברחבי העולם).
הצוערים החדשים צפויים לתרום רבות מכישוריהם ויכולותיהם לשירות החוץ הישראלי, והם מביאים עימם גיוון תעסוקתי רב. רובם ככולם השאירו מאחוריהם קריירה מצליחה בשוק הפרטי או במגזר הציבורי לטובת המשימה החשובה של חיזוק מעמדה של מדינת ישראל בעולם. בין הצוערים החדשים: בכירה בחממת הסטארט-אפ של אוניברסיטת תל אביב, מנכ"ל חברה פרטית, מנכ"לית עמותה לקידום אוכלוסיות מעוטות הזדמנויות, מתנדבת בפורום נשות מילואים ויושבת ראש ועד מקומי בצפון.
אולגה יפרח, שמתגוררת עם משפחתה ב-13 השנים האחרונות במושב עבדון בגליל המערבי, עד לתחילת הקורס כיהנה כיו"ר ועד מקומי וצוות חירום יישובי במושב. יפרח נשואה לתומר ואמא לשלושה בנים, והשאירה את המשפחה בעבדון כשהיא שוכרת חדר בירושלים לטובת הקורס. יפרח אף מתנדבת באיחוד הצלה כחובשת רפואת חירום ומתנדבת במשטרת התנועה הארצית. "המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר פגעה - וממשיכה לפגוע - בכולנו", אמרה יפרח.
3 צפייה בגלריה
אולגה יפרח בקורס הצוערים של משרד החוץ 2024
אולגה יפרח בקורס הצוערים של משרד החוץ 2024
"כיפת הברזל המדינית של ישראל", הצוערת אולגה יפרח
(צילום: שלומי אמסלם לע"מ)
היא הוסיפה: "המשפחה הגרעינית שלי ואני עומדים בחזית הלחימה במשך יותר משנה ונאלצים להגן על הבית שלנו. ההחלטה להצטרף לקורס הצוערים הייתה אינטואיטיבית וברורה כמי שלוחמת ומתנדבת למען תושבי קו העימות הצפוני. אני גאה להצטרף למשרד החוץ, שמשמש ככיפת הברזל המדינית של ישראל, ולהילחם למען ישראל בזירה המדינית בחו"ל".
שר החוץ גדעון סער, שזה הקורס הראשון שהוא חונך, בירך את הצוערים: "לכל הצוערים שבחרו ללכת לשירות הדיפלומטי, ושרואים בזה דרך חיים וייעוד, אני מברך אתכם. העתיד תלוי בכם לשירות חוץ מקצועי שמסוגל לעבוד ולעבוד קשה כדי לייצג את מדינת ישראל בעולם. תרשו לי להעריך, גם עוד 10 ו-20 שנים זה עדיין יהיה קשה. אז בהצלחה לכם, בהצלחה לכולכם".
ראש חטיבת הדרכה במשרד החוץ דנה קורש שיתפה כי "זו הפעם השנייה במהלך המלחמה שאנו פותחים קורסי צוערים, מתוך ההכרה בחשיבות הכשרתם של הדור הבא של דיפלומטים ודיפלומטיות למשרד החוץ. לקורס התקבלו פחות משני אחוזים מהמועמדים - נשים וגברים מוכשרים, חדורי תחושת שליחות ואמונה בצדקת הדרך. במשרד החוץ נעשה כל שביכולתנו להפוך אותם לדיפלומטים אפקטיביים, שישרתו בחזית העשייה בנציגויות ישראל ברחבי העולם, ויפעלו לקידום האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל".