אם תושבע ממשלת האחדות בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד, זו תהיה הפעם הראשונה שבה בראשות הממשלה יעמוד אדם חובש כיפה. אך זו לא תהיה ההיסטוריה היחידה שהממשלה המסתמנת צפויה לעשות: זו תהיה גם הממשלה עם מספר השרות הגבוה ביותר עד כה, ואחת הקואליציות עם מספר הקצינים הבכירים הגבוה ביותר.
ראש הממשלה הנוכחי בנימין נתניהו ואנשי הליכוד מכנים את ממשלת בנט-לפיד המסתמנת "ממשלת שמאל מסוכנת" - אולם בממשלה הזו יהיו למעשה יותר אנשי ימין מאשר אנשי שמאל. הקואליציה המסתמנת תורכב מ-19 אנשי ימין מהמפלגות ימינה, תקווה חדשה וישראל ביתנו - ללא ח"כ עמיחי שיקלי (ימינה) שהבהיר שלא יתמוך בממשלה. לעומתם, יהיו בקואליציה 13 אנשי שמאל מהמפלגות העבודה ומרצ, ועוד ארבעת חברי מפלגת רע"מ הערבית. רוב חברי הקואליציה (25) מגיעים ממפלגות שמזהות עצמן כמפלגות מרכז - יש עתיד וכחול לבן.
זאת ועוד, הקואליציה המסתמנת צפויה להיות גם אחת הביטחוניסטיות ביותר: שר הביטחון יהיה הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף (במיל') בני גנץ, יו"ר כחול לבן - ויחד עימו צפויים לשבת סביב שולחן הממשלה גם ראש אגף כוח אדם לשעבר בצה"ל, האלופה (במיל') אורנה ברביבאי, שמיועדת לתפקיד שרת הכלכלה מטעם יש עתיד; מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, אלוף-משנה (במיל') עמר בר לב, שמיועד לתפקיד השר לביטחון פנים מטעם העבודה; מפקד טייסת F-16 לשעבר, אלוף-משנה (במיל') מתן כהנא, שמיועד לתפקיד שר הדתות מטעם ימינה; ודובר צה"ל לשעבר, תת-אלוף (במיל') נחמן שי, שמיועד לתפקיד שר התפוצות מטעם העבודה - אם חבר מפלגתו, הרב גלעד קריב, לא יתמנה לתפקיד.
ראש הממשלה המיועד, רב-סרן (במיל') בנט, היה בשירותו הצבאי לוחם בסיירת מטכ"ל. יו"ר הכנסת המיועד מטעם יש עתיד הוא מפקד מחוז ירושלים במשטרה לשעבר, ניצב (בדימוס) מיקי לוי.
זאת לעומת ארבעה קצינים בכירים לשעבר סביב שולחן הממשלה הנוכחית, שאולי תסיים את תפקידה בימים הקרובים.
חברי קואליציה נוספים בעלי עבר ביטחוני מפואר, שבשלב זה אינם צפויים להתמנות כשרים, הם סגן הרמטכ"ל לשעבר, אלוף (במיל') יאיר גולן (מרצ); ראש אגף כוח אדם לשעבר בצה"ל, אלוף (במיל') אלעזר שטרן (יש עתיד); ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה לשעבר ומייסד יחידת להב 433, ניצב (בדימוס) יואב סגלוביץ (יש עתיד); המשנה לראש המוסד לשעבר, רם בן ברק (יש עתיד); וראש ענף ההכשרות של זרוע היבשה בצה"ל לשעבר, אלוף-משנה (במיל') נירה שפק (יש עתיד).
סביב שולחן הממשלה ה-36, אם תושבע על פי התכנון, יישבו לפחות שמונה נשים שיקבלו תפקיד שרה - מספר חסר תקדים בהיסטוריה של ממשלות ישראל. נכון לעכשיו, מלבד שרת הכלכלה המיועדת אורנה ברביבאי שכבר צוינה, מדובר ביו"ר העבודה מרב מיכאלי שמיועדת לתפקיד שרת התחבורה, איילת שקד (ימינה) שמיועדת לתפקיד שרת הפנים, יפעת שאשא ביטון (תקווה חדשה) שמיועדת לתפקיד שרת החינוך, תמר זנדברג (מרצ) שמיועדת לתפקיד השרה להגנת הסביבה, פנינה תמנו שטה (כחול לבן) שמיועדת לתפקיד שרת העלייה והקליטה, קארין אלהרר (יש עתיד) שמיועדת לתפקיד שרת האנרגיה, ומירב כהן (יש עתיד) שמיועדת לתפקיד השרה לשוויון חברתי. בנוסף ייתכן שאורית פרקש הכהן (כחול לבן) תכהן כשרת המדע - אך גם שמו של חבר מפלגתה אלון שוסטר הוזכר כמועמד אפשרי לתפקיד.
פחות ייצוג לקהילה הגאה
הממשלה ה-35 שאולי תסיים את תפקידה בקרוב עשתה היסטוריה כאשר כיהנו בה שלושה שרים מקהילת הלהט"ב: השר לביטחון פנים אמיר אוחנה, שר הרווחה איציק שמולי ושר התקשורת איתן גינזבורג. בממשלה המסתמנת, לעומת זאת, צפוי לכהן רק שר אחד מהקהילה הגאה - יו"ר מרצ ניצן הורוביץ, שמיועד לתפקיד שר הבריאות.
היסטוריה בממשלה המסתמנת גם מבחינת הייצוג למגזר הערבי - רע"מ של מנסור עבאס היא המפלגה הערבית הראשונה שאינה מפלגת לוויין שחותמת על הסכם קואליציוני עם מפלגה ציונית. המפלגות הערביות הקודמות שהיו חברות בקואליציה היו מפלגות לוויין של מפא"י, בשנים הראשונות של המדינה.
עבאס עצמו לא צפוי לכהן כשר, אבל שר מוסלמי יהיה בממשלה - אם זו תוקם כמובן. מדובר בעיסאווי פריג' ממרצ, שמיועד לתפקיד השר לשיתוף פעולה אזורי. הוא יהיה השר המוסלמי השני בתולדות המדינה, לאחר ראלב מג'אדלה ממפלגת העבודה.