אולימפיאדת המתמטיקה האירופית לנערות התקיימה בשבוע האחרון בהונגריה, והנבחרת הישראלית הגיעה בה להישגים מרשימים: כל ארבע חברות הנבחרת זכו במדליות, ומדינת ישראל דורגה במקום התשיעי מכלל המדינות. נגה פרידמן, תלמידת כיתה י' מתיכון דה שליט שברחובות זכתה במדליית זהב, ודורגה במקום השלישי בעולם מבין כל המתחרות. שאר חברות הנבחרת, נגה לבין מתיכון עירוני ד' בתל אביב, ויערה שולמן ותמר פאר מתיכון ראשונים בהרצליה, זכו כולן במדליות ארד.
האולימפיאדה התקיימה השנה באופן פיזי, לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה, והשתתפו בה 222 מתמודדות מ-56 מדינות. התחרות התפרשה על פני שני ימי בחינה, שבכל אחד מהם המתחרות נדרשו לפתור מבחן באורך ארבע וחצי שעות. המבחנים כללו שאלות ברמת קושי גבוהה באלגברה, קומבינטוריקה, גאומטריה ותורת המספרים.
עבור נגה בת ה-15 זו מדליית הזהב השנייה והמדליה השלישית בסך הכול, לאחר שזכתה בזהב בשנה שעברה ובמדליית כסף בשנה שלפניה. "הפעם התרגשתי יותר מהזכייה כי התחרות התקיימה באופן פיזי", אמרה נגה, "אני עדיין נרגשת מההישג שלנו, ומההישג שלי - בשנה שעברה דורגתי במקום התשיעי בעולם, השנה דורגתי במקום השלישי". נגה סיפרה שהיא אוהבת מתמטיקה, וכי נחשפה לתחום דרך אחיה, שחר, שהתמודד גם הוא באליפות העולם וזכה במדליות זהב וכסף.
נגה פטורה מהשתתפות בשיעורי מתמטיקה בשל היותה חברת נבחרת ישראל, והזכייה במדליית זהב זיכתה אותה אוטומטית בציון 100 בבגרות ברמת חמש יחידות במתמטיקה. היא וחברות הנבחרת צפויות לשוב היום (רביעי) לארץ, אך נגה מתכננת להתחרות באולימפיאדת המתמטיקה גם בשנה הבאה. "התאמנו כל השנה במהלך השבוע וגם במחנות אימונים, אז הגעתי מוכנה ובתחושה שאזכה גם הפעם", סיפרה נגה, "אני גאה לייצג את מדינת ישראל".
בנוגע לדימוי של המתמטיקה כמקצוע קשה בקרב תלמידים רבים, וכן כמקצוע שבו יותר בנים נוטים להצליח, נגה טוענת שהכול עניין של רצון. "אני חושבת שלבנים ולבנות יש פוטנציאל זהה להצלחה, הכול תלוי כמה מוכנים להשקיע", אמרה נגה, "בנות לא תמיד רוצות ללמוד מתמטיקה ויכול להיות שזה קשור להבניה חברתית, אבל אני וחברות הנבחרת מהוות הוכחה שכולם יכולים כל עוד הם משקיעים את המאמץ הנדרש".
הכשרת הנבחרות הישראליות לאולימפיאדות הבינלאומיות במדעים מובלת על ידי משרד החינוך בשיתוף עם מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס. נבחרת התלמידות לאולימפיאדת המתמטיקה הוכשרה במכון ויצמן על ידי המנהל האקדמי פרופ' אברהם אייזבוד, והמאמן הראשי לב רדזיוילובסקי. ד"ר דן כרמון וד"ר מרים פרבר ליוו את הנבחרת במהלך התחרות בהונגריה.
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון בירכה את חברות הנבחרת: "אתן גאווה גדולה למערכת החינוך ולמדינה כולה. אני מקווה שההישג שלכן יעורר השראה בתלמידות ובתלמידים רבים, שירצו ללכת באותה הדרך". יו"ר מרכז מדעני העתיד, ד"ר שמשון שושני, מסר כי "אנו גאים להתברך בהישגים מעוררי ההתפעלות של התלמידות, ואני משוכנע שהן יזכו להגיע להישגים משמעותיים ופורצי דרך נוספים. הישגים אלו מדגישים את החשיבות של ההשקעה ושיתוף הפעולה בין משרד החינוך למרכז של קרן מיימונידיס".
נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' אלון חן, בירך גם הוא את חברות הנבחרת: "לאחר שהקורונה כפתה עלינו שנתיים של מפגשים וירטואליים, התווסף השנה לתחרות ממד נוסף של התרגשות עקב המפגש הפיזי, והתלמידות עמדו בו בהצלחה מרובה. אנו גאים לתמוך באימוני הנבחרות לתחרויות המתמטיקה הבינלאומיות השונות".