בני משפחתה של מטופלת סיעודית שהותקפה מינית במרכז הרפואי הרצוג בירושלים דורשים מבית החולים פיצוי של 520 אלף שקל. המשפחה טוענת כי בית החולים לא מסר התייחסות עניינית לדרישה והפנה אותה לנהל את ההליך בבית המשפט, אך במרכז הרפואי מכחישים.
התקיפה התרחשה ביוני האחרון כאשר יגרמל אלמו, דר רחוב בן 38, נכנס בשעת לילה למחלקה של מונשמים במרכז הרפואי. הוא ניסה לאנוס חולה סיעודית תוך ניצול מצבה, וביצע מעשה מגונה בחולה סיעודית אחרת. כתב אישום הוגש נגד אלמו, ובמקביל משפחתה של אחת הנפגעות פנתה לבית החולים בדרישה לפיצוי בשל רשלנות.
בנה של האישה טוען כי בבית החולים "מתעלמים מאיתנו למרות שהכול מתועד. הייתה פה רשלנות מצד בית החולים. אותו אדם תמהוני שמסתובב במחלקה של מונשמים ב-01:00 בלילה בצורה מחשידה ומה שעושים, במקום להזמין קב"ט מקבלים אותו עם פרוסות אבטיח. כשאני מסתובב שם בשעות המקובלות אז יודעים בדיוק מי מגיע ומי נמצא בכל רגע. מה שיש להם להגיד לנו זה 'ניפגש בבית המשפט', זה על גבול ההכחשה, במקום לתמוך. המשפחה גם ככה המומה מהסיפור. זו סטירת לחי מבית החולים".
המשפחה הגישה את הדרישה לפיצוי בתחילת אוגוסט, אך לטענתה עד היום לא קיבלה מבית החולים התייחסות עניינית ואף נאמר כי יעדיפו להיפגש בבית המשפט. במכתב הדרישה לפיצוי נכתב כי "לאישה נגרמו נזקי גוף ונפש בעקבות רשלנותכם. לא מנעתם מאדם זר לחדור למחלקה שבה מאושפזת האישה, לתקוף מינית ופיזית תוך ניסיון אונס ולגרום לה לחבלות בגוף ובנפש. האחריות לשאת בתוצאות האירוע המזעזע הכולל תקיפה מינית אלימה וכן ניסיון בעילה, רובצת על כתפיכם, בין השאר, באשר לא שקדתם על אבטחת בית החולים, לא דאגתם לסיורים יזומים שהיו מונעים את האירוע, לא ייחסתם חשיבות לכך שאדם זר מסתובב בבית החולים".
עו"ד מוטי קריסטל המייצג את המשפחה אמר כי הוא דורש פיצוי על הפגיעה באוטונומיה של האישה, פגיעה בפרטיות ופיצוי ללא הוכחת נזק מכוח החוק למניעת הטרדה מינית. "פנינו לבית החולים, אך להפתעתנו בית החולים פטר את המשפחה בהינף יד ואמר לה 'אם תרצו ניפגש בבית המשפט'. עד כה המשפחה נמנעה מצעד כזה כדי לא להיחשף, לא לעמוד על דוכן העדים ולדבר על כל מה שאירע בכותלי בית החולים, אך נראה שעתה הגענו למבוי סתום ואין ברירה אלא לפעול למיצוי זכויות המטופלת דרך בית המשפט", אמר עו"ד קריסטל.
מהמרכז הרפואי הרצוג נמסר בתגובה: "מדובר באירוע קשה וחמור. בית החולים עמד בקשר ישיר עם המשפחה ועם האפוטרופוס מהרגע הראשון. מנהל הרצוג עצמו נפגש כמה פעמים עם נציגים מהמשפחה, כדי לסייע בכל בקשה, לרבות בעניינים אישיים ומשפחתיים ובנושאי החקירה והקשר עם המשטרה והפרקליטות. האחות הראשית וצוות נוסף מהנהלת הרצוג מלווה את המשפחה בתקופה הקשה. הרצוג מקפיד לשתף פעולה באופן הדוק עם המשטרה והפרקליטות, והעמיד לרשותן את מלוא המידע שהיה ברשותו.
"הנהלת הרצוג נוהגת ברגישות מרבית באירוע ופנתה למשטרה ולפרקליטות בבקשה להשאיר את שם החולה חסוי ועל דיסקרטיות כללית, כדי להגן על כבוד משפחתה ועל שמה הטוב. הנהלת הרצוג מקפידה בנושא ומפצירה בכלל כלי התקשורת לא לפרסם את שם החולה.
"כמקובל בעניינים משפטיים, בקשת עו"ד הגיעה להרצוג והועברה לבדיקה משפטית. בעניין הטענה על הפניית המשפחה לבית המשפט – לא היו דברים מעולם".