בישראל מסמנים שורה של מדינות מוסלמיות שעשויות לעקוב אחר סעודיה ולנרמל את יחסיהן עם ירושלים, במקרה שהעסקה בתיווכה של ארה"ב תצא לפועל. על פי ההערכות בישראל, אחרי הסכם אפשרי עם סעודיה יהיה "שיטפון" של נרמול יחסים מצד העולם המוסלמי. בין השאר, מעריכים בישראל שאינדונזיה, מלזיה, בנגלדש, עומאן וכמה מדינות נוספות באפריקה יחליטו על נרמול היחסים.
אינדונזיה היא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, והדמוקרטיה הרביעית בגודלה. בישראל מנהלים מגעים חשאיים מול גורמים במדינה, שמקיימת קשרי סחר, תיירות ושיתופי פעולה ביטחוניים עם ירושלים. גם האמריקנים פועלים מאחורי הקלעים כדי לשכנע את האינדונזים. מוקדם יותר החודש העריך בכיר ישראלי כי האינדונזים חוששים מהפגנות ומחאות של קיצונים, ולכן הגיוני שימתינו לסעודיה.
מלזיה, מדינה מוסלמית גדולה אחרת באסיה, נחשבת עוינת למדי לישראל - ואוסרת על כניסת ישראלים באופן גורף. מלזיה אף נחשבה למוקד של הכשרות ואימונים עבור פעילי הזרוע הצבאית של חמאס, ושב"כ חשף בשנים האחרונות מספר רב של פרשיות שבהן מחבלי חמאס התאמנו במלזיה וזכו להכשרה צבאית סדורה - תחת הסכמה שבשתיקה מצד השלטונות המלזיים. רק לאחרונה שהו שם על מטוס שישה ישראלים, שטיסתם הוסטה בגלל סערה בסינגפור.
מדינה נוספת, שכאמור מסמנים בישראל, היא בנגלדש. 90% מתושבי המדינה הענייה הם מוסלמים. היא לא מכירה בישראל, אף שישראל דווקא הייתה מראשונות המכירות בה בשנת 1971 - אז זכתה לעצמאות. בבנגלדש דווח עוד לאחר החתימה על הסכמי אברהם כי מתקיימים שיתופי פעולה עם ישראל, ולכן אין סיבה לנרמול היחסים - אך מאז לא הגיעה בשורה מצד המדינה. לפני כשנתיים, היא אותתה על עוד התקרבות לכיוון ישראל - כשהחליפה את נוסח הדרכון שלה והסירה את האיסור על אזרחיה לבקר במדינת ישראל.
עומאן, שמוזכרת כבר שנים כאחת המדינות שעשויות לנרמל את יחסיה עם ישראל, זכורה בין השאר מביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שם ב-2018, אז פגש את הסולטן המנוח קאבוס בן סעיד. ראש ממשלה ישראלי אחר שביקר במדינה הקטנה שבה חיים כ-4.5 מיליון בני אדם היה יצחק רבין בשנות ה-90, ואחריו גם שמעון פרס. בעומאן ביקר רק לפני כשבוע חצי גם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, שמנהל את המגעים לנורמליזציה עם ישראל. העומאנים ניתקו את יחסיהם עם ישראל אחרי האינתיפאדה השנייה, אבל עשו צעד לקראת ישראל כשהתירו למטוסים ישראליים לעבור בשטחם האווירי בדרך למזרח.
בירושלים, כאמור, מסמנים גם כמה מדינות באפריקה. אחת מהן היא איי קומורו, שחברה בליגה הערבית ובוועידת מדינות האיסלאם. איי קומורו ממוקמת בין צפון מדגסקר לצפון מוזמביק, ומורכבת משלושה איים געשיים, שכל אחד מהווה מדינה פדרטיבית. כמעט כל תושבי קומורו הם מוסלמים סונים. בישראל כבר מנהלים בשנים האחרונות מגעים עם המדינה. ב-1994, אחרי חתימת הסכמי אוסלו, התנהלו מגעים לכינון יחסים תמורת סיוע ישראלי נדיב - אך בשל לחץ איראני ולובי בקומורו חזרו בהם מהכוונה.
גם מאוריטניה, שניתקה את יחסיה עם ישראל לפני 14 שנה אחרי 10 שנים של קשרים, עשויה לנרמל את יחסיה עם ירושלים אם אכן יושג הסכם עם סעודיה. המדינה שוכנת בצפון-מערב אפריקה, סמוך למרוקו. המאוריטנים הודיעו על ניתוק היחסים עם ישראל בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" בעזה ב-2009, אחרי עליות ומורדות ביחסים. במהלך המבצע, החזירה מאוריטניה את השגריר שלה מישראל להתייעצויות, וכמה ימים לאחר מכן הקפיאה את היחסים. שנה קודם לכן, ירו מחבלים לעבר מבנה השגרירות הישראלית במדינה.
מדינה נוספת שנמצאת על הפרק היא ג'יבוטי שממוקמת בקרן אפריקה - ולא מקיימת כיום יחסים רשמיים עם ישראל.
מגעים התקיימו גם עם מאלי, אולם היא ירדה מהפרק בשל קשריה לקבוצת וגנר; ועם ניז'ר, אולם גם המגעים איתה ירדו מהפרק, בשל ההפיכה הצבאית שחוותה בחודשים האחרונים.