הרשויות בצרפת הביעו הבוקר (יום ב') חשש שאלפי בני אדם נהרגו בסופת הציקלון שפקדה בסוף השבוע את הטריטוריה הצרפתית מאיוט, השוכנת לחופיה המזרחיים של אפריקה. הסופה, שהביאה איתה רוחות במהירות של יותר מ-225 קמ"ש, פגעה קשות בשכונות עוני בטריטוריה, והמושל פרנסואה-קזאביה בייוויל אמר היום כי מספר ההרוגים עשוי להגיע לאלף "ואפילו לכמה אלפים".
טריטוריית מאיוט שוכנת באוקיינוס ההודי, בין מדגסקר למוזמביק, ומורכבת משני איים מרכזיים. בניגוד לאיים אחרים באזור, היא לא יצאה לעצמאות מצרפת בסוף העידן הקולוניאלי. לפי נתונים רשמיים חיים במאיוט כ-320 אלף איש, אבל הטריטוריה היא יעד מועדף על מסתננים הרוצים להגיע לצרפת, ולפי הערכות כ-100 אלף איש נוספים חיים שם בניגוד לחוק. עובדה זו מקשה את הניסיון להעריך כמה בני אדם נפגעו באמת בציקלון.
"ההרגשה היא כמו אחרי מלחמה גרעינית", אמר מוחמד ישמעאל, תושב הבירה, לסוכנות הידיעות רויטרס. "ראיתי שכונה שלמה נעלמת". תושב אחר, איברהים, סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP על "מראות אפוקליפטיים", כלשונו, באי המרכזי של הטריטוריה.
לפי הדיווחים המגיעים ממאיוט, סופת הציקלון גרמה נזק כבד לנמל התעופה של הטריטוריה, ניתקה את הספקת החשמל והמים וקטעה גם דרכי תקשורת. בין השאר נפגעו בית חולים ובתי ספר, ובתי מגורים נחרבו לגמרי. מאיוט היא הטריטוריה הענייה ביותר של צרפת, וכשליש מתושביה חיים בשכונות עוני. לפי דיווחים, הסופה גרמה בהן לקריסת בתים שגגותיהם עשויים ממתכת ומבד.
"כבר שלושה ימים אין לנו מים", סיפר תושב מאיוט ל-BBC. "אנחנו מנסים להשיג כמות מינימלית כדי לשרוד, אבל לא יודעים מתי המים יחזרו". בלילה האחרון, עם שוך הסופה, נחתו במאיוט מטוסי סיוע ראשונים מטעם הממשלה בפריז, והיום צפויים להגיע לשם עוד 160 חיילים וכבאים, נוסף על 110 אנשי סיוע שכבר נשלחו לשם. גם שר הפנים של צרפת יגיע כדי להתרשם מקרוב מהמצב. האי ראוניון, טריטוריה צרפתית נוספת, ששוכנת כ-1,400 קילומטרים משם, משמש כבסיס לוגיסטיקה למבצע ההצלה והסיוע.