גרמניה הודיעה על ביטול היוזמה לקידום ביתן ישראלי-גרמני משותף ביריד הספרים הבינלאומי בפרנקפורט, בצל המלחמה, שתוכנן לציון 60 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. ההודעה הועברה לישראל על-ידי יואל פולק, מתאם שנת ה-60 מטעם משרד החוץ הגרמני, בצורה לקונית וללא הסבר נלווה.
גורמים מדיניים בכירים בישראל מביעים אכזבה וטוענים כי הם נתקלים ב"קשיים, עיכובים וגרירת רגליים" מצד משרד החוץ הגרמני בנוגע לקידום פרויקטים לציון שנת ה-60. לדבריהם, בניגוד לשנות היובל 50 ו-55, אין תקציב ייעודי שהוקצה על ידי גרמניה, מה שמעמיד בספק את קיומן של פעילויות משמעותיות לציון המאורע.
ישראל מייחסת חשיבות אסטרטגית ליחסים עם גרמניה, במיוחד לאור ההיסטוריה המשותפת והייחודית של המדינות. בשנים קודמות צוין המאורע בפרויקטים חגיגיים ומשותפים, אך כעת נראה כי המלחמה המתמשכת בישראל משפיעה על הירתמותה של גרמניה לנושא.
משרד החוץ הישראלי פועל מול מקביליו בגרמניה במטרה לקדם ולתקצב את הפעילויות המתוכננות, והעביר את מורת רוחו גם לשגרירות גרמניה בתל אביב.
בחודש ספטמבר דווח ב"בילד" הגרמני שהממשלה בגרמניה דחתה בקשות ישראליות לרכישת כלי נשק שונים, אבל אישרה מכירה של מערכות נשק כבד לקטאר, שאף מממנת את חמאס. מהכתבה עלה כי גרמניה מפעילה "אמברגו שקט" על ישראל. בשנה שעברה ביקשה הממשלה לרכוש אלפי פגזים עבור טנקים, לצד בקשות לחימושים נוספים - אבל ברלין עוד לא קיבלה החלטה לגבי המכירה.
מנגד, לפי ה"בילד", במחצית הראשונה של 2024 אישרה ממשלת גרמניה מכירת נשק בשווי של קצת יותר מ-100 מיליון אירו לקטאר. "למדינה היהודית, הנלחמת כיום בכמה חזיתות נגד ארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה, חשובה במיוחד רכישת ציוד צבאי מסוים מחו"ל", נכתב ב"בילד".