ארונה של המלכה אליזבת השנייה, שהלכה לעולמה ביום חמישי בגיל 96, עזב בצהריים (מעט אחרי 12:00 שעון ישראל) את טירת בלמורל בסקוטלנד. מהטירה, ששימשה כבית הקיץ של מלכת בריטניה, החל מסע ארוך שיסתיים בעוד שמונה ימים בהלוויית ענק במנזר ווסטמיניסטר בלונדון.
הארון, שעשוי עץ אלון, הוצב בימים האחרונים באולם של טירת בלמורל. שישה שומרים נשאו את הארון לרכב והשיירה יצאה לדרך. היא תעבור מסע של 280 ק"מ, שיימשך שש שעות, לעבר ארמון הולירודהאוס באידנבורו בירת סקוטלנד. הנסיעה האיטית של השיירה תעבור בכפרים וביישובים, כדי לאפשר לקהל להתאסף בצד הדרך ולחלוק כבוד אחרון למי שכיהנה כמלכת בריטניה במשך 70 שנה. לשיירה שעזבה את טירת בלמורל הצטרפה הנסיכה אן, בתה של המלכה אליזבת השנייה.
אליזבת השנייה הפכה למלכה בשנת 1952, כשהיא רק בת 25. טקס ההכתרה שלה נערך שנה לאחר מכן, ב-2 ביוני 1953. אליזבת אלכסנדר בת ה-69 נולדה באותו יום. בצהריים היא המתינה לארונה של המלכה בצד הכביש בכפר בלאטר, היישוב הראשון שבו עברה השיירה.
"אני חושבת שעבור כולם לומר לה שלום זה מאוד אמוציונאלי", אמרה אלכסנדר. היא סיפרה שהיא לא יכולה להעריך כיצד תגיב כשתראה את ארונה של המלכה חולף בסמוך אליה. "היא כמו בת משפחה, העצב שהיא לא תהיה איתנו יותר מציף אותנו".
מחר, יום שני, יועבר ארונה של המלכה מארמון הולירודהאוס לקתדרלת סיינט גיילס באדינבורו. המלך צ'רלס השלישי ובני משפחת המלוכה יצטרפו לשיירה שתצא מהארמון לקתדרלה. בהמשך ישוב המלך לארמון הולירודהאוס וייפגש עם ניקולה סטרג'ן, השרה הראשונה של סקוטלנד. המלך ורעייתו, המלכה-רעיה קמילה, יגיעו לאחר מכן לפרלמנט הסקוטי.
ארונה של המלכה אליזבת יישאר בקתדרלה באדינבורו יממה אחת, כדי לאפשר לציבור להיפרד מהמלכה. ביום שלישי הארון יוטס ללונדון, ויועבר במכונית לארמון בקינגהאם.
למחרת, יום רביעי, יועבר ארון המלכה בתהלוכה שגם בה ישתתפו המלך צ'רלס ובני משפחתו אל ארמון ווסטמינסטר, הפרלמנט הבריטי. בתהלוכה הזו יירו תותחים מטחי כבוד, והפעמון במגדל הביג-בן יצלצל. בווסטמינסטר יוצב הארון על גבי במה מוגבהת, ובמשך ארבעה ימים יוכלו המוני בריטים לחלוף לידו ולחלוק למלכה כבוד אחרון. במקביל לשלל הטקסים הללו, המלך עצמו ייצא למסע בשלוש האומות האחרות המרכיבות לצד אנגליה את הממלכה המאוחדת: וויילס, סקוטלנד וצפון אירלנד. ראש הממשלה ליז טראס צפויה להצטרף אליו בנסיעות הללו.
אתמול הכריזה "מועצת העלייה" הבריטית באופן רשמי על צ'רלס השלישי כמלך החדש. ההצהרה הייתה בארמון סנט ג'יימס שבלונדון. כשעה בדיוק לאחר מכן, ב-13:00, נמסרה ההצהרה הרשמית על המלך החדש ממרפסת הארמון, שנחשב למעונו הרשמי של הריבון. בזמן זה התותחים רעמו, ונורו עבור המלך החדש מטחי כבוד בהייד פארק, במצודת לונדון ובאתרים צבאיים ברחבי בריטניה.
זו הפעם הראשונה שהטקס נערך מאז שנת 1952, אז המלכתה אליזבת השנייה עלתה לכס המלוכה. זו גם הפעם הראשונה בהיסטוריה שהטקס מועבר בשידור ישיר. "אלוהים, נצור את המלך", קראו חברי מועצת העלייה עם ההכרזה על צ'רלס השלישי. בהמשך, בהכרזה לציבור ממרפסת ארמון סנט ג'יימס, הקהל הריע - והכרוז הכריז על "שלוש קריאות הידד למלך", כשלצידו חצוצרנים בגלימות מעוטרות זהב. לאחר מכן צעק שלוש פעמים "היפ-היפ", והחיילים בחצר הארמון, שהורידו את כובעים כהצדעת כבוד, השיבו בכל אחת מהפעמים: "הוריי!".
כותרות העיתונים הבוקר בבריטניה עסקו ב"פגישת הפיוס" במשפחת המלוכה אחרי מות המלכה אליזבת השנייה: הנסיך וויליאם ורעייתו קייט מידלטון צעדו אתמול לטירת ווינזדור עם הנסיך הארי ורעייתו מייגן מרקל, ברקע הסכסוך הממושך בין מרקל למשפחת המלוכה. עיתוני הממלכה התרשמו מהאחדות שהפגינו הזוגות בזמן האבל, למרות המחלוקות ביניהם.
היום ייפגש המלך צ'רלס בארמון בקינגהאם עם המזכיר הכללי של חבר העמים הבריטי. ביממה האחרונה הכריזו רשמית שתי מדינות נוספות שחברות בחבר העמים - אוסטרליה וניו זילנד - על המלך צ'רלס השלישי כראש המדינה. המלך צ'רלס מולך על 14 מדינות מחוץ לבריטניה - תפקיד סמלי וטקסי.
בניו זילנד ההכרזה על צ'רלס כמונרך של המדינה נערכה בפרלמנט בוולינגטון. בנאום על מדרגות הפרלמנט אמרה ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן שבנה של המלכה אליזבת, "הוד מעלתו המלך צ'רלס השלישי, הוא הריבון שלנו. המלך צ'רלס הפגין בעקביות את דאגתו העמוקה לאומה שלנו. העם שלנו מעריך מאוד את היחסים העלה. אין לי ספק שהם יעמיקו".
באוסטרליה המושל הכללי דיוויד הארלי – נציג המונרך הבריטי באוסטרליה – הכריז על המלך צ'רלס כראש המדינה בבית הפרלמנט בקנברה. ההכרזה לוותה בירי 21 מטחי כבוד. אתמול, בטקס באוטווה, הכריזה גם קנדה רשמית עם צ'רלס השלישי כמונרך. דומיניק לה-בלאן, השר לנושאים בין-ממשלתיים, אמר כי קנדה משוכנעת "שהוד מלכותו יהיה נוכח מאוד בחיי המדינה שלנו כפי שהייתה אמו".