מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם טען הערב (שבת) כי ארגונו הצליח להדוף את ישראל במהלך פעילותה בלבנון במהלך המלחמה. "ישראל ניסתה במשך 64 ימים להתקדם בתוך אדמותינו, אך היא התקדמה רק מאות מטרים", אמר קאסם. "ישראל לא הצליחה להתקדם לעומק אדמותינו הודות לעוצמת ההתנגדות. ההתנגדות חזקה, מרתיעה ויעילה, ומשבשת את מטרות האויב למרות ההרס והתוקפנות הישראליים הנרחבים".
1 צפייה בגלריה
נאום נעים קאסם 4.1
נאום נעים קאסם 4.1
מזכ"ל חיזבאללה קאסם
בהתייחסו להפסקת האש השברירית, אמר קאסם: "בהפסקת האש היה להתנגדות כוח חזק ומשפיע. ישראל נאלצה לבקש הפסקת אש בגלל יכולת ההתנגדות. התמודדנו עם תוקפנות חסרת תקדים, ועמדנו איתנים ושברנו את כוחה של ישראל, והקרבת קורבנות היא הדרך להישאר גאה, וההתנגדות תימשך".
מזכ"ל חיזבאללה הוסיף: "אין לוח זמנים שמפרט את עבודת ההתנגדות, לא בהסכם ולא בתום המועד של 60 יום. סבלנותנו עלולה להיגמר לפני 60 הימים, והיא עשויה להימשך. הנהגת ההתנגדות תחליט. סבלנותנו קשורה להחלטה שלנו לגבי העיתוי המתאים שבו אנו מתמודדים עם התוקפנות והפרותיה. הסכם הפסקת האש מחייב את ישראל לסגת מדרום נהר הליטני. מדינת לבנון אחראית על יישום הסכם הפסקת האש עם ישראל".
קאסם אף ערך השוואה בין הנעשה עכשיו למלחמת לבנון הראשונה שפרצה ב-1982. לדבריו, לישראל היה קל להגיע אז לביירות, אך "בתוקפנות 2024 'ישראל' שילמה מחיר כבד מבלי שהצליחה להתקדם יותר ממאות מטרים מדרום לליטני, וזה גורם מרתיע".
בעקבות הפלת משטר אסד, אמר קאסם: "מה שקרה בסוריה יכול היה לקרות בלבנון, ואני מאמין שבעתיד לעם הסורי יהיה תפקיד בעימות עם ישראל. ההתנגדות היא הבחירה שלנו לשחרר את הארץ להגן על הריבונות, לתמוך בפלסטין ובזכות להתעמת עם הכיבוש הישראלי המתפשט. הנהגת ההתנגדות היא זו שמחליטה מתי להתנגד ואיך להתנגד בשיטת ההתנגדות והנשק שהיא משתמשת בה".
תקיפה של חיל האוויר בלבנון
(צילום: דובר צה"ל )

בסוף החודש יחלפו 60 הימים שנקבעו בהסכם הפסקת האש מול חיזבאללה לנסיגת כוחות צה"ל מלבנון. בצה"ל כבר הכריזו שלא מדובר ב"תאריך קדוש", ובעיתון "אל-אחבאר", המשמש כשופר של ארגון הטרור השיעי, דיווחו הבוקר מפי "מקור" שהנהגת צבא לבנון טוענת שישראל "כופה בהדרגה כללי התקשרות חדשים ומנסה להפוך את חופש התנועה שלה לעובדה מוגמרת, שתישאר גם אחרי תום הפסקת האש".
לדברי המקור, גורמים בצבא לבנון קיבלו איתותים מג'ספר ג'פרס, שעומד בראש מנגנון הפיקוח על הסכם הפסקת האש בלבנון שהיה בביקור במדינה, על "כוונת ישראל להאריך את מועד הפסקת האש מ-60 יום ל-90". בעיתון הלבנוני נטען כי הדבר תלוי בכך שישראל תממש את מטרותיה – להבטיח שחיזבאללה לא יוכל ליזום ולתקוף.
גורמים צבאיים בישראל בוחנים לאחרונה אפשרות להישאר בלבנון מעבר לזמן שנקבע בהסכם הפסקת האש, אך לפי גורמים רשמיים אין החלטה כזו ועדיין לא הגענו לשם. צה"ל בהחלט נערך לאופציה הזו, ומסביר כי ההחלטה תלויה בלבנונים, בהתנהלות שלהם ואם יעמדו בהתחייבות שלהם שצבאם ישיג שליטה מלאה על דרום המדינה.
ישראל למעשה תקבל את החלטותיה בהתאם להתנהלות בלבנון, ומבהירה כי אם בתום 60 הימים שנקבעו הצד השני לא יעמוד בהסכם - אין סיבה לא להישאר פרוסים בשטח. בישראל מקווים שגם האמריקנים יבינו את עמדתם, לפיה נסיגה במועד, מבלי שלבנון מילאה את חלקה, תהיה דבר בעייתי. סביר להניח כי האמריקנים לא יאפשרו למפעל הזה לקרוס.
שתי שאלות מרכזיות נמצאות על הפרק לקראת סיום המועד שנקבע להפסקת האש: האם תוארך שהיית צה"ל בדרום לבנון והאם יאפשרו לתושבים לחזור לבתיהם בדרום המדינה. מי שידון גם בסוגיות הללו יהיה השליח האמריקני עמוס הוכשטיין שיגיע ביום שני הקרוב לביירות, בין היתר בעקבות הרצון בארה"ב לקיום בחירות לנשיאות בלבנון ולתמוך בהמשך הפסקת האש.
לפי עיתון "אל-ג'ומהוריה" הלבנוני, ישיבה חשובה של הוועדה המפקחת על הסכם הפסקת האש תתקיים ביום שני הקרוב בא-נאקורה. מקורות מסרו כי הישיבה תיערך בראשותו של הוכשטיין, צעד שעשוי לחזק את תפקוד הוועדה ולשדר מסר של רצינות בנוגע ליישום ההסכם.