שני ישראלים פנו במכתב למלך בחריין, חמד בן עיסא אל חליפה, וביקשו להעניק לו את פסל "יונת השלום" של הפסל דניאל כפרי. הם לא האמינו שיקבלו הזמנה אישית לפגישה עם עם המלך בארמונו במנאמה. את המכתב שלחו באמצעות שגריר בחריין בישראל, חאלד יוסף אל-ג'לאהמה.
הישראלים, אוריאל פרל מבר גיורא שליד ירושלים וג'וי מלכה רוטנברג מרעננה - מחברי "המעגל העסקי של הסכמי אברהם" - קיבלו את ההזמנה לארמון חודשיים אחרי ששלחו את מכתבם. לפני כמה ימים הם הגיעו לבחריין והתקבלו על-ידי נציגי הארמון, שליוו אותם באופן צמוד עד למלון ולאחר מכן לארמון.
הפגישה עם המלך ארכה חצי שעה, ובמהלכה הוא דיבר בחמימות בשבח תהליך השלום בין המדינות. לדבריו, השלום עם ישראל הוא ביטוי רשמי לשותפות מדינית ארוכת שנים. בהתייחס לאוכלוסייה היהודית המקומית אמר המלך:"אבי שמר על היהודים עוד בשנת 1956, בזמן המלחמה בסואץ. הוא נתן ליהודים המקומיים מקום בטוח תחת השגחתו".
המלך הוסיף: "היחסים עם היהודים תמיד היו חמים ויש לנו תפילה משותפת באיצטדיון של כ-3,000 איש מבני כל הדתות לכבוד הרמדאן. כולנו בנים של האומה של שם, ולכן טבעי שאנחנו לא אנטישמיים. אי אפשר להיות נגד הדת העתיקה ביותר בעולם, הדת שלכם נפלאה. אפשר להיות רק נגד התנהגות מסוימת של אנשים מסוימים, אבל לא נגד הדת. כולנו בני אברהם".
גרסה קודמת של "יונת השלום" ניתנה בעבר למנהיגי המדינות שהשתתפו בתהליך השלום ב-1994 עם ירדן. מלך בחריין שאל את פרל ורוטנברג על האמן דניאל כפרי, וכשפרל סיפר לו על הגרסה הקודמת - שחולקה ב-1994 לביל קלינטון ולמלך חוסיין - צחק המלך ואמר: "אז הגיע הזמן, גם לנו מגיע".
פרל ורוטנברג הזמינו את המלך לבקר בישראל ואמרו שישמחו לארח אותו כדי להודות לו על היחס הטוב ליהודים ברוח הסכמי אברהם. המלך השיב: "אני עוד אגיע לביקור בישראל".
פרל סיפר לאחר הפגישה: "אנחנו מודים לשגריר בחריין שהתחבר לרעיון ושמח על ההזדמנות לקרב בין האומות דרך אמנות. התרגשנו על הזכות והכבוד ושמחנו על הבעת האמון מהצד הבחרייני. אנשי הארמון דאגו שנרגיש בנוח. למלך יש צחוק רועם וכל האנשים בחדר נשבים בקסמו. הוא אדיב, רגוע ועוצמתי".