לפי אותם גורמים, ישראל חייבת לייצר משוואת נזק מול החות'ים, ויש לה יכולת לגבות מהם מחיר כבד ולשתק את הפעילות הימית שלהם. לפי גישה זו, אם ישראל לא תפעל כך, החות'ים עלולים להסלים את המצב ולנסות לפגוע לא רק בכלי שיט.
לפי שעה נראה כי ישראל נותנת לאמריקנים זמן לבנות כוח משימה בינלאומי בשיתוף עם הבריטים בים האדום כדי להרתיע את החות'ים מלפגוע בחופש השיט שם.
אל מול הקולות הקוראים לתקוף את החות'ים, גורם ביטחוני בכיר אמר כי בעת הנוכחית כל פעולה ישראלית נגד החות'ים תשרת ישירות אותם ואת האיראנים, הרוצים להסיח את דעתה של ישראל מהמשימה המרכזית שלה בעזה. טענה נוספת היא שפעולה ישראלית גם תפטור את העולם מהצורך להבין שהפגיעה בנתיב השיט היא בעיה עולמית, ולא ישראלית בלבד.
"זה לא אומר שישראל לא מפתחת תרחישי תקיפה ולא נערכת לאופציה צבאית, אבל אנחנו חושבים שיותר הגיוני שהאמריקנים יתקפו את החות'ים", אמר גורם המחזיק בגישה זו.
באשר לחזית הצפונית אמר הגורם הביטחוני כי ייקבע דד-ליין שאם עד אליו לא יושג הסכם שירחיק את חיזבאללה אל מצפון לליטאני, לא יהיה מנוס מלפעול צבאית.
באשר לפעולה הקרקעית בעזה, בכירים בישראל אומרים כי נותרו עוד שבעה שבועות להשלמתה. לדבריהם הפעולה בחאן יונס תסתיים בתוך שלושה עד ארבעה שבועות, ואז ייוותרו שלושה עד ארבעה שבועות לאפשרות של פעולה ברפיח או בציר פילדלפי: "המסר העיקרי פה הוא שנסיים את שלב ב' של הפעולה הקרקעית בסוף ינואר, ואז יחל השלב של פעולות צבאיות בעצימות נמוכה יותר".