שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזפ בורל, אמר היום (שישי) כי ב-21 במאי צפויות ספרד, אירלנד, סלובניה ו"חברות נוספות באיחוד האירופי" להכיר במדינה פלסטינית. הדברים נאמרו לקראת ההצבעה המתוכננת היום אחר הצהריים באו"ם על הבקשה הפלסטינית לקבל סמכויות כמו מדינה חברה.
לדברי בורל, "זה מעשה סמלי, שיותר מהכרה במדינה - הוא מכיר ברצון שהמדינה הזו תתקיים". הוא ציין כי ככל הנראה, בלגיה תלך ו"מדינות נוספות" ילכו בעקבות ההחלטה גם כן.
ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס, נציין, אמר בריאיון בחודש מרץ האחרון כי ספרד, אירלנד, סלובניה ומלטה צפויות "לנקוט צעדים ראשונים" להכרה במדינה פלסטינית שתקום לצד ישראל, כחלק מפתרון שתי המדינות. ספרד, בחודשים האחרונים, הפכה לאחת המדינות הכי אנטי-ישראליות באירופה.
העצרת הכללית של האו"ם תתכנס כאמור היום בשעה 17:00 כדי לדון בבקשה הפלסטינית לקבל סמכויות כמו מדינה חברה. ההצבעה צפויה להתקיים בשעה 18:00, ולעבור ברוב גדול, ככל הנראה של 140 מדינות.
הצעת ההחלטה שהופצה בראשית השבוע להתייעצויות עברה שינוי, ומשיחות עם נציגי מדינות עולה כי היא רוככה, והפלסטינים לא יעמדו על דרישתם לקבל זכות הצבעה באו"ם ובארגונים בינלאומיים.
עם זאת, על-פי ההצעה המסתמנת פלסטין תהיה זכאית לנאום באו"ם בשם קבוצה אזורית, תוכל לשבת לצד מדינות חברות לפי סדר אלפביתי, תקבל את הזכות להציג החלטות ותיקונים להחלטות, זכות תגובה, זכות להעלות הצעות פרוצדורליות, זכות להציע נושאים לאג'נדה בכינוסים ודיונים, זכות להיבחר לוועדות, להשתתפות מלאה בכינוסי עצרת רמי דרג וכנסים בינלאומיים מטעם העצרת או גופי או"ם ועוד.
אם תתקבל ההצעה המשמעות היא שהיא לא תקבל מעמד של מדינה, כי זה הליך שפתוח רק דרך מועצת הביטחון, אך זה ייתן להם מקום בשורה אחת עם מדינות העולם.