נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס הבוקר (שלישי) למתווה הפשרה שגיבש, ואמר במהלך מפגש עם חברי הקהילה היהודית באוסטריה כי "ישנם רגעים במשברים מהסוג הזה, שמנהיגות נדרשת כדי לנצל את ההזדמנות הנדירה כדי להושיט יד ולהגיע להסכמות - זה אחד הרגעים האלה". לדבריו, "אנחנו כבר תשעה חודשים נמצאים במשבר עמוק שמשפיע בצורה דרמטית על החיים שלנו, על ביטחוננו, על כלכלתנו, על החברה שלנו ועל ההתנהגות האנושית שלנו. די, נמאס.
"יש צורך להתכנס להבנות רחבות - וזה אפשרי", המשיך הנשיא. "זה לא נוגע ללוח זמנים, לא של בית משפט ולא של הכנסת - זה נוגע למציאות, והמציאות מחייבת לעשות מאמץ עצום להגיע להסכמות". הרצוג הוסיף כי הוא "קורא למנהיגים לגלות אחריות, להביט למציאות בעיניים, להושיט יד, להתאמץ, להתכנס לעשות כל מאמץ - ולנסות להגיע להסכמה רחבה כדי שהמשבר הזה שעוסק בסוגיה של רפורמה משפטית ויחסים בין הרשויות השונות יחלוף מן העולם ונוכל לחזור לוויכוחים, עימותים ודיונים על הסוגיות האחרות שמעסיקות את החברה הישראלית - חלקן ותיקות וחלקן חדשות כמקובל בכל דמוקרטיה".
הרצוג התייחס לשיחות בבית הנשיא ולניסיונותיו הקודמים להשיג הסכמות בין הצדדים, ואמר כי "כל מה שאני עושה בשבועות האחרונים נועד לשמור על הדמוקרטיה הישראלית, להגן עליה, אבל גם ליצור מנגנון רחב יותר של הבנות ואיזונים בין רשויות השלטון השונות - זה אפשרי וזה מחייב אחריות".
עם זאת, שר המשפטים יריב לוין אמר הבוקר בריאיון לרדיו "קול ברמה" כי "אי אפשר להסכים להצעת הפשרה החדשה" שגיבש הרצוג - במסגרת השיחות הלא-ישירות בין נציגי הליכוד לנציגי המחנה הממלכתי. "היא לא משנה את הדבר הבסיסי הנדרש בשינוי בוועדה לבחירת שופטים", הסביר לוין, שלא היה מעורב ביוזמה לפשרה - אך ידע עליה מבעוד מועד.
גורם בכיר בקואליציה התייחס למתווה אמש, ואמר כי לוין יסכים להקפאה של החקיקה למשך שנה וחצי, אחד מסעיפי המתווה, רק בתנאי שיוסכם על שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים - דבר שצפוי להיתקל בהתנגדות של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ויתר נציגי האופוזיציה, בראשם ראש האופוזיציה יאיר לפיד, שכלל לא מעורב במגעים. אותו גורם הודה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו "נתן לנשיא אור ירוק להמשיך ולתווך - בתנאי שישיג את הסכמת האופוזיציה".
ראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, התייחס למתווה בריאיון ל-ynet Live וטען כי "פשרה זה טוב, אבל לא הפשרה הזאת. אין פה שום פשרה כי שמענו ששר המשפטים דוחה אותה והליכוד דוחה אותה - הם רוצים השתלטות מוחלטת על הוועדה לבחירת שופטים ועל מינוי נשיא עליון. הם רוצים שופטים כנועים". הוא הוסיף: "זו הצעה פחות גרועה מאחרות, אבל היא עדיין לא טובה. יש כאן עיתוי מאוד בעייתי לפני הדיונים הרגישים על ביטול עילת הסבירות. זה דיון דרמטי שיכריע את המשך הדרך. אבל השופטים מבינים את גדול הרגע אליו הגענו, ואיפה צריך לשים את קו הגבול למחוקקים".
שר המשפטים לשעבר פרופ' דניאל פרידמן אמר כי "יש לפתור את הסוגייה הזאת, ויהיה טוב אם תושג פשרה שתביא להסדר כולל". בריאיון ל-ynet Live הוא הוסיף כי "זה פחות או יותר מוסכם שיש צורך בשורה לא מבוטלת של שינויים, אבל פוליטיקה זה עניין של הסכמים ופשרות, צריך לראות שלא יפגעו בעצמאות השופטים". פרידמן התייחס לחוות הדעת של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה בנוגע לביטול עילת הסבירות, וטען כי "היא מרחיקת לכת ומרגישים כאן השפעה אמוציונלית".
חברי קואליציה ואופוזיציה נוספים התנגדו למתווה הנשיא, וח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) אמר הבוקר בריאיון ל-ynet Live כי "מה שהוצע זו לא פשרה - אלא כניעה. זה פשוט להגיד אנחנו מוותרים על הרפורמה, ואנחנו לא יכולים להסכים לזה". לדבריו, "הציבור שלנו מאוכזב. אנחנו רוצים להחזיר את האיזון לבג"ץ, ולא מוכנים שהוא יהיה מעל הכנסת. אנחנו לא צריכים בייביסיטר".
ח"כ ניסים ואטורי (הליכוד) טען בריאיון ל-ynet Live כי "זה לא עשוי, וזה ספין שיצא". לדבריו, "יש רצון להידברות, אבל אין רצון לכניעה מוחלטת. זו לא פשרה זו כניעה, ותמיד אנחנו מהצד שצריך להתקפל". הוא הוסיף כי "האופוזיציה פוחדת מהמפגינים, והיו מאחורי הקלעים הסכמות יותר גדולות ממה שיש עכשיו, אבל אנשים התקפלו בגלל החשש מהמחאה".
אל סוכות וואטורי הצטרפו גם ח"כים מהאופוזיציה, ונעמה לזימי (העבודה) אמרה ל-ynet Live כי "זו לא הצעת פשרה. שנינו אומרים אותו הדבר, רק בצורה הפוכה. באקלים אחר היה אפשר לדון בסוגיות האלה, אבל המצב לא שם". היא הוסיפה: "לכולנו ברור שזה מטורלל, אבל יש כאן אנשים לא כשירים שרוצים לקבל משהו בשביל אגו וכבוד - והמדינה הזו הולכת לאבדון. בשורה התחתונה - לא נתמוך בהסכם כזה. אני רוצה שהמצב ייפתר מתוך אחריות לאומית".
ח"כ גלעד קריב (העבודה) טען בדומה לואטורי כי מדובר בספין, ויצא נגד מתווה הפשרה בריאיון ב-ynet Live: "אני למדתי שמה שמריח כמו ספין ומתנהג כמו ספין - הוא ספין. לא מקובלת עלי דחייה של שנה וחצי בחקיקה, לתת לנתניהו שקט תעשייתי ל-18 חודשים ונחזור בדיוק לאותה נקודה?". הוא הוסיף כי "מי שמחולל את ההרס זה ראש הממשלה והוא מלך מלכי המלכים שאחראי להרס הזה, יחד עם מלאכי החבלה לוין ורוטמן".
ח"כ רם בן ברק (יש עתיד) הסכים עם קריב וואטורי כי מדובר בספין, ואמר כי "ברור לגמרי שמדובר בספין שאין מאחוריו שום דבר, עובדה שכולם מתנערים מזה הבוקר. נתניהו אלוף העולם בספינים". הוא הוסיף בריאיון ל-ynet Live כי "אנחנו בעד פשרה, אבל קודם כל כינוס הכנסת, ביטול הסבירות וגניזת שאר החוקים. נתניהו לא מנהל את האירוע, אני לא מאמין לנתניהו, אני מאמין לסמוטריץ', בן גביר ולוין שהם קובעים את מדיניות הממשלה. אם הרצוג רוצה שינהל משא ומתן עם בן גביר ולוין שהם מנהלים את הסיפור. הוא מנהל שיחות עם מישהו שאיבד שליטה על הממשלה שלו".
הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון יצא גם הוא נגד מתווה הנשיא, וטען ב-ynet Live כי "הפשרה רקובה ואין כאן שום הישג". לדבריו, "מה שמעניין את הממשלה הרקובה זה לפרק את בג"ץ בגלל ההסתבכות של נתניהו בפלילים והחרדים שלא רוצים להתגייס לצבא. ועל זה לא מתפשרים". לדבריו, "יש כאן תרגיל הונאה. נתניהו עושה הכול כדי להתקבל בוושינגטון. אם הנשיא רוצה לפעול לטובת המדינה - שיקרא לגניזה של הדבר הזה. ראש הממשלה איבד את סדר העדיפויות והוא משרת רק את עצמו".