חוקר מערות אמריקני, שהיה לכוד בעומק של יותר מ-1,000 מטר בדרום טורקיה, חולץ הלילה (יום ג') בתום מבצע בינלאומי שנמשך תשעה ימים והוגדר מורכב במיוחד.
מרק דיקי בן ה-40 היה חלק ממשלחת חוקרים בינלאומית שנכנסה למערת מורקה שבהרי הטאורוס. דיקי הוא חוקר מערות מוכר ובעל ניסיון של יותר מ-20 שנה. בעבר הוא השתתף במשלחות מחקר רבות מהסוג הזה, והוא עצמו מומחה לחילוץ ממערות.
למערת מורקה, שהיא המערה השלישית בגודלה בטורקיה ועומקה המרבי הוא 1,276 מטר, דיקי נכנס בתחילת החודש במסגרת מבצע שמטרתו למפות את מערכת המערות באזור שבו היא שוכנת. במהלך הירידה לעומק המערה החל החוקר האמריקני לסבול לפתע מדימום במערכת העיכול, מסיבה שאינה ידועה. בשל מצבו של דיקי הוא לא יכול היה לצאת מהמערה בכוחות עצמו.
אחרי שהגיע לעומק המערה כשהוא סובל מהדימום התקשה דיקי לעמוד על רגליו, הקיא ולא היה מסוגל לאכול. יותר מ-150 מחלצים מטורקיה, קרואטיה, איטליה ומדינות נוספות לקחו חלק בחילוץ שלו. בהמשך פורסמו דיווחים על שיפור במצבו של דיקי: הדימום וההקאות נפסקו, הוא חזר לצרוך מזון, ובימים האחרונים היה מסוגל לעמוד בכוחות עצמו. אחרי החילוץ נלקח לבדיקות רפואיות.
דינקו נובוסל, ראש התאחדות מחלצי המערות האירופית, הסביר בשבוע שעבר שכך או כך יהיה מאתגר לחלץ את דיקי בשלום. "זה מבצע הצלה מסובך מאוד – חילוץ המערות הגדול ביותר שהיה לנו בעולם עד היום", הוא סיפר. הלילה הודיע TUMAF, איגוד חוקרי המערות בטורקיה, כי דיקי חולץ. "מבצע החילוץ מהמערה הושלם בהצלחה. אנחנו מברכים את כל מי שלקחו בו חלק", נמסר.
בחמישי בערב, בסרטון מהמערה, הודה דיקי למחלצים שמשתתפים במבצע - ולממשלת טורקיה. "התגובה המהירה שלה, כדי שאקבל את הסיוע הרפואי שהייתי זקוק לו, הצילה את חיי", אמר.