מבצע החיסונים לפלסטינים שעובדים בישראל נפתח הבוקר (יום שני) בשעה 08:00 במעברים, לאחר שלכל מעבר הגיעו 1,000 איש שהוזמנו מראש - וקשה היה שלא להבחין בהתרגשות של הפועלים שהגיעו לשערי מתחם החיסונים שהוקם עבורם.
"הייתי מוכן לשלם אפילו 10 אלף שקל, רק שלא אדבק בקורונה" סיפר בחיוך עותמאן אבו זניד מהעיירה דורא ליד חברון. "תודה רבה לממשלה שלכם", הוסיף עותמאן. "זה הישג גדול לעזור לאנשים שעובדים אצלכם".
ליד עותמאן ישב חברו במתחם המנוחה שאחרי החיסון. הוא ביקש שלא להזדהות בשמו כדי שיוכל להעביר את תחושותיו על הנהגת הרשות הפלסטינית: "הם מחסנים רק את הבכירים שלהם ולא את האנשים הפשוטים. צלמו כדי שמחמוד אל-הבאש (יועצו הבכיר של אבו מאזן) יראה מה אנחנו מקבלים פה!".
מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף כמיל אבו רוקון, בירך על המבצע ואמר כי "מדובר באינטרס בריאותי וכלכלי משותף. על כולנו לקחת חלק במאמץ למיגור התפשטות נגיף הקורונה. רק כך נוכל להשיב את שגרת החיים על כנה".
בתור לכניסה לאוהל החיסון עמד חוסיין, גם הוא מדורא. "זה יום מצוין בשבילי", אמר. "אני מבסוט ואופטימי מהעתיד שיהיה לי אחרי החיסון. הלוואי שיכולתי לחסן גם את המשפחה שלי".
בין האוהלים התרוצץ עמוס זוארץ, מתאם הבריאות במנהל האזרחי, שדאג שהמבצע התנהל כסדרו. "אני בהחלט נרגש לראות את התמונות הללו", אמר. "בסוף אנחנו במרחב אפידמיולוגי אחד, ויש תחלואה שלא מכירה בגבולות. יצאנו למבצע הזה בתיאום מלא עם הרשות הפלסטינית ואנחנו מקווים לסיימו בתוך עשרה ימים".
מוחסן חמדאן מבית לחם הדגיש גם הוא את עניין הגבול המטושטש בין ישראל לרשות הפלסטינית. "בסוף אנחנו חיים יחד ולכן צריך להתחסן יחד", אמר. "אין לי ספק שזה ישפיע לטובה על היחסים איתכם. הרבה אנשים ברשות הפלסטינית מדברים על החיסונים שישראל נותנת לנו והם רוצים גם, אבל אין להם".
למתחם הגיע במהלך הבוקר גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, שהסביר כיצד מנוהל המבצע בסינרגיה עם הרשות הפלסטינית. "אנחנו מתואמים עם מוסדות הבריאות ברמאללה כדי שנוכל לעקוב גם אחרי המחוסנים וכדי לראות אם ישנן תופעות לוואי", אמר.
פרופ' לוי התייחס לתופעת השוהים הבלתי חוקיים שנכנסים לשטח ישראל ללא חיסון ואמר כי "כמו עוד דברים, גם זה מדאיג אותי. לא תמיד קל להגיע לשב"חים מתוקף הגדרתם, ויש מוסדות שדואגים לכך". הוא התייחס גם לרמת התחלואה הגבוהה ברשות הפלסטינית וציין כי ישראל משתפת בידע ובניסיון, אולם סירב להתייחס לשאלה אם ישראל תדאג לספק לרשות הפלסטינית חיסונים נוספים במידה שהתחלואה תתפשט עוד.
גם בהתאחדות התעשיינים בירכו על המהלך. יו"ר מרחב ירושלים בהתאחדות, אבי בן חמו, אמר כי החיסונים חיוניים להמשך פעילותה של התעשייה הישראלית. לדבריו, "אנחנו מאמינים שבזכות המבצע לא יהיו כמעט חולי קורונה בתעשייה".
יהודה כתב, סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, מסר: "התגייסנו יחד עם הקרן לעידוד ענף הבנייה וההסתדרות הכללית לסיוע למדינה בפרויקט, ונפעל כדי לאפשר לכל עובד מהענף להתחסן. זה המעשה האנושי והנכון לעשות. בימים האחרונים החלו מזמיני עבודות בנייה ציבורית למנוע כניסת עובדים שלא חוסנו ואנו שמחים שהמבצע יצא לדרך כדי למנוע עצירת בנייה בהיקפים גדולים".