בימים כתיקונם מפעל Steel Manufacture בלבוב מייצר כלי מטבח. אבל מאז שהחלה הפלישה הרוסית למדינה, החליט מקס אנדרושוש, בעל המפעל, לעשות מעשה. הוא הסב את המפעל לייצור בריקדות נגד טנקים ומלכודות מפלדה במטרה להרוס את המשוריינים הרוסיים שנעים על גלגלים, ובמקביל החל לייצר גם לוחות פלדה לאפודים.
את שערי המפעל שלו, שנמצא באחד מאזורי התעשייה בלבוב שבמערב אוקראינה, פתח מקס בפני צוות ynet ו"ידיעות אחרונות". "בתחילת המלחמה היה לנו מאוד קשה להחליט מה לעשות וכיצד לסייע. יצרנו קשר עם מתנדבים שהצטרפו ללחימה והדבר הראשון שהם אמרו שחסר להם זה בריקדות מפלדה נגד טנקים. מיד התחלנו בעבודה ועד כה ייצרנו יותר מ-600 בריקדות", הוא סיפר.
צוות העובדים במפעל עומד על 70 איש. ואולם, עם פרוץ המלחמה חלקם גויסו לצבא האוקראיני, ומקס נותר עם 30 עובדים בלבד שמייצרים את הציוד לצבא אוקראינה בהתנדבות מלאה. מרבית הבריקדות שיוצרו במפעל נשלחו צפונה לגבול אוקראינה-בלארוס, משם נפתחה אחת החזיתות המרכזיות של הלחימה. חלק אחר מהבריקדות פוזרו סביב כבישי הכניסה המרכזיים ללבוב.
"הבריקדות הללו שוקלות כל אחת 150 ק"ג והן יעילות נגד משוריינים עד משקל 240 טונות", הסביר מקס. "הן פשוטות יחסית להכנה במפעל שלנו משום שיש לנו את הכלים לייצר אותן, אך הבעיה שלנו היא שיש לנו כמות מוגבלת של פלדה משום שקשה להכניס לאוקראינה כיום את החומר הזה". אנדרושוש פתח במסע גיוס תרומות בינלאומי כדי שיצליח לקנות עוד מחומר הגלם היקר.
יחד עם הבריקדות, המפעל החל לבנות גם מלכודות פלדה בעלות להבים משוננים שמפוזרות על הכבישים בשעת הצורך. עד כה יוצרו במפעל כ-50 אלף מלכודות כאלו, והן פוזרו בכל מחסומי הדרכים במערב אוקראינה. המפעל של מקס מייצר כאמור גם לוחות פלדה לאפודים, וכן דיסקיות זיהוי לחיילי הצבא. "אנחנו מסוגלים לייצר 300 לוחות פלדה לאפודים בכל יום. מכיוון שאנחנו יודעים שכעת למדינה שלנו קשה לשלם, החלטנו בשלב הנוכחי לנקוט מדיניות של ייצור ללא רווח, אלא רק במחירי עלות עבור דיסקיות החיילים שלנו", הוא סיפר. "אנחנו גובים מחיר שיכסה רק את הוצאות החשמל והמשכורות לעובדים שלנו".
עובדי המפעל מצאו גם דרכים יצירתיות לייצר כלים מועילים עבור החיילים והשוטרים שמוצבים במאות המחסומים שהוקמו בדרכים ברחבי אוקראינה. משאריות הייצור הם בונים תנורי חימום חלולים שמופעלים על ידי הבערת עצים בתוכם – דבר שמסייע מאוד לכוחות בשטח שפועלים בטמפרטורה של כמה מעלות מתחת לאפס.