בית משפט באיטליה זיכה היום (ד') את ראש הממשלה לשעבר סילביו ברלוסקוני ממתן שוחד לעדים בפרשת ה"בונגה בונגה" שרודפת אותו זה יותר מעשור. ברלוסקוני הועמד לדין באשמה ששילם ל-24 בני אדם, בהם אורחות צעירות רבות שהשתתפו במסיבות החשק שלו, כדי שימסרו עדות שקר במשפט הקודם שנערך לו בפרשת המין. התביעה ביקשה לגזור עליו בשל כך שש שנות מאסר.
פרשת ה"בונגה בונגה", נזכיר, התפוצצה בשנת 2010, כשברלוסקוני כיהן כראש הממשלה ונחשב לאחד המנהיגים החזקים באירופה. במרכז הפרשה עמדו מסיבות החשק שערך בווילה שלו במילאנו, ושלטענת התביעה נשים צעירות קיבלו כסף כדי להשתתף בהן ונהגו לחשוף עצמן במהלכן בפני ראש הממשלה. הדמות הבולטת ביותר הייתה רקדנית הבטן בת ה-17 ממוצא מרוקני כרימה אל-מחרוג', שנודעה בשם הבמה "רובי שוברת הלבבות". ברלוסקוני הואשם כי שילם לה תמורת מין בזמן שהייתה קטינה, וכי עבר בכך על החוק.
ברלוסקוני ואל-מחרוג' הכחישו כי קיימו אי פעם יחסי מין זה עם זה, ואף שבית המשפט לא קיבל את גרסתם אלא הרשיע את ראש הממשלה לשעבר, בסופו של דבר הוא זוכה בערעור, בנימוק שאין ראיה לכך שידע כי אל-מחרוג' היא קטינה. ברלוסקוני טען לאורך כל הדרך כי הוא קורבן של מזימה מצד מערכת המשפט שנועדה לחסל את הקריירה הפוליטית שלו. פרשת ה"בונגה בונגה" תרמה להתפטרותו מראשות הממשלה ב-2011, אם כי פרישתו באה גם בצל מצבה הכלכלי המידרדר של איטליה באותם ימים.
במשפט שהסתיים היום, ושנמשך שש שנים, הואשם כאמור ברלוסקוני כי במשפט הראשון בפרשה הוא שיחד במיליוני אירו גברים ונשים שנכחו במסיבותיו בתמורה לכך שימסרו עדות שקר. נטען כי מלבד תשלומי כסף ישירים הוא חילק להם בתים ומכוניות. ברלוסקוני מצדו אמנם הודה כי שילם כסף לאורחיו, אך טען שחילק אותו באופן ספונטני כפיצוי על הנזק התדמיתי שנגרם להם מכך ששמם נקשר בכותרות השליליות שגררו המסיבות. עורכי דינו של ברלוסקוני טענו כי בבית המשפט כי הוא עומד לדין רק משום שביצע את "פשע הנדיבות".
אף שברלוסקוני ושאר הנאשמים זוכו, השופטים באיטליה עדיין סבורים כי שלל עדים במשפט שיקרו, והזיכוי בא משום שלטענת השופטים צריך היה לסמן אותם כחשודים, ולא כעדים. בין העדים שלפי החשד שיקרו גם אל-מחרוג', שנתפסה בהקלטה מתרברבת על כך שקיימה יחסי מין עם ברלוסקוני ומתארת אורגיות שנערכו במסיבותיו. כשהדברים נחשפו – טענה שהמציאה הכול.
היום, אחרי הכרעת הדין, אמרה אל-מחרוג' שהיא מאושרת: "זה שחרור אחרי שנים קשות, בלשון המעטה. זה השפיע עליי דרמטית כשהייתי בת 17, וזה נמשך עד גיל 30. זה היה סיוט, המשפט היה מפחיד מאוד, ועכשיו אני יכולה לחיות שוב". לאורך השנים נטען נגד אל-מחרוג' כי עבדה כזונה, והיא הכחישה זאת שוב ושוב. גם הדוגמנית לשעבר מריסתל פולנקו, שהשתתפה במסיבות והופיעה ברשימת הנאשמים, הביעה הקלה: "מאז תחילת המשפט החיים שלי הפכו לסיוט. אי אפשר להרשיע מישהו שלא עשה כלום כשאין ראיות, כשאין שום דבר חוץ מרכילות".
ביקש לשחרר את רובי: "היא אחיינית של מובארק"
ברלוסקוני בן ה-86 הוא מיליארדר ואיל תקשורת שכיהן כראש ממשלת איטליה שלוש פעמים, ובמדורי הרכילות הוא זכור כמנהיג צבעוני ובעל לשון משוחררת. לאורך הקריירה הפוליטית שלו הסתבך בכמה וכמה פרשות פליליות, ובין השאר הורשע בשנת 2013 בהונאת מס, הרשעה שבגינה הורחק מתפקידים ציבוריים לשנים ארוכות. בבחירות שנערכו אשתקד כבר פג תוקפה של ההרחקה, והוא נבחר בהן לחבר בסנאט האיטלקי. למרות שלל הפרשות המשפטיות של ברלוסקוני (ב-2021 טען כי הועמד לדין כבר ב-86 משפטים), הוא מעולם לא ישב מאחורי סורג ובריח, וככל הידוע הוא הורשע רק פעם אחת.
המפלגה שבראשה עומד ברלוסקוני, "פורצה איטליה", היא כעת חברה מרכזית בממשלת הימין המכהנת באיטליה, ואף שברלוסקוני עצמו אינו מכהן בה בתפקיד כלשהו – הוא עדיין מילא תפקיד מפתח בהרכבת הקואליציה. ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני אמרה היום כי זיכויו של ברלוסקוני הוא חדשות מצוינות, ששמות קץ לפרשה משפטית ארוכה שהיו לה השלכות משמעותיות על הפוליטיקה האיטלקית ועל מוסדות השלטון של איטליה.
פרשת ה"בונגה בונגה" של ברלוסקוני התפוצצה ב-2010, אחרי שבשבתו כראש הממשלה הוא הואשם שניצל את סמכותו לרעה כדי להגן על הרקדנית "רובי": דווח כי אחרי שהצעירה המרוקנית נעצרה בגין גניבה התקשר ברלוסקוני למפקד במשטרת מילאנו, ובדרכי מרמה גרם לשחרורה. לפי הדיווחים הוא טען בנימוקיו כי "רובי" היא אחייניתו של נשיא מצרים חוסני מובארק. בהמשך התפרסמו הדיווחים ששילם לה על מין בעודה בת 17 בלבד.
במהלך משפט השוחד שהסתיים היום תיארה התובעת טיציאנה סיצ'יליאנו את ברלוסקוני כ"סולטן" שנהג "להחיות את שעות הערב שלו באמצעות קבוצות של פילגשים ושפחות מין שבידרו אותו תמורת תשלום". חלק מהנשים שהיו מעורבות באירועים טענו כי שום דבר בלתי-הולם לא התרחש בווילה, אך אחרות סיפרו על אורגיות ועל אורחות שרקדו ריקודים אירוטיים בעודן מחופשות לנזירות. עורכי דינו של ברלוסקוני מצדם תיארו את המסיבות הללו כנשפים אלגנטיים ותו לא.
מקורו של הביטוי "בונגה בונגה" אינו ברור, אך בעבר נטען כי זהו הכינוי שהודבק למשחק מין קבוצתי שהתקיים במסיבות של ברלוסקוני. בשעתו דווח כי על המשחק שמע ראש הממשלה האיטלקי מלא אחר מאשר הרודן הלובי מועמר קדאפי. בעקבות פרשת ה"בונגה בונגה" של ברלוסקוני הפך הביטוי עבור רבים שם נרדף לאורגיה או ליחסי מין בכללם.