בתל אביב התקיימה הבוקר (יום ו') זו השנה התשיעית "צעדת השרמוטות", שבה מחו המשתתפים נגד תרבות האונס והטענה שלפיה נשים שמתלבשות באופן חושפני אשמות בהטרדות מיניות כלפיהן. מאות בני אדם הגיעו לאירוע.
הצעדה, שאורגנה על ידי עמותת "כולן", יצאה לדרכה מכיכר אתרים, המשיכה לאורך שדרות בן גוריון ושדרות חן והסתיימה בכיכר הבימה. על שלטי המחאה נכתב בין היתר: "נשים עושות מהפכות", "גם שרמוטות אסור לאנוס", "את לא אשמה", "שתיקה זו לא הסכמה".
ברכה ברד, מנכ"לית עמותת "כולן", אמרה ל-ynet כי "המסר העיקרי שלנו הוא ששום דבר הוא לא הזמנה לאונס. גם אם אני שרמוטה, לא משנה מי אני ומה אני, שום דבר לא מצדיק שיפגעו בי. לא יכול להיות שהמערכת תמשיך להפקיר נשים ואנחנו כאן כדי לצעוק בשם כל הנשים שלא יכלו לצעוק בזמן אמת וגם עבור עצמנו על המקרים שבהם לא יכולנו לצעוק. אנחנו כאן להזכיר לציבור הישראלי שמגיעה לנו הגנה".
אגם רפאלי-פרהדיאן הגיע לצעדה עם בנו בן השלוש ראם. לדבריו, "כואב לנו מאוד איך שהחברה נראית היום, ותפקידי כאבא לחנך את ראם גם בדבר הזה. ההפגנה לא תעצור אלימות מינית, אבל תזכיר מה צריך לעשות. זה חשוב מספיק כדי להפסיד גן ביום שישי בבוקר".
מארגני הצעדה כתבו ברשתות החברתיות לקראת האירוע: "המילה שרמוטה נבחרה דווקא בגלל המשמעות השלילית שלה. כי זו מילה שקוראים בה לכל אישה כדי להצדיק אלימות מינית, בעיני התוקף, החברה, והמערכת שנועדה להגן עליה.
"זו מילה שמסבירה לך שלא משנה איך את מתלבשת, או איך את מתנהגת, אם שכבת איתו, או אם אמרת לו לא, את שרמוטה וזה אשמתך, וזה החיים שלך כאישה, ככה זה. את צריכה לצפות להטרדות מיניות כשאת נוסעת באוטובוס ללימודים, או ללילה בים המלח אחרי הבגרויות, כשאת יוצאת לפאב בלילה, או כשאת סתם רוכבת על אופניים ברחוב, בין אם את לובשת ג'ינס, שמלה, או חצאית, מאופרת או לא, מחייכת או לא, עונה או לא - לא משנה מה את עושה את תמיד מסתכנת שיקראו לך שרמוטה, שיגידו שביקשת את זה, שאת פתיינית ומחטיאה, שיטילו את האחריות על משהו שנעשה לך - עלייך".