העיתון הבין-ערבי "ראי אל-יום", שיוצא לאור בלונדון, דיווח מפי "מקורות" כי בתקופה האחרונה רוסיה, בשיתוף עם הצד הסורי ובלחץ ישראל, משקיעה מאמצים רבים כדי לאתר את עצמותיו של המרגל אלי כהן ולהעבירן לישראל. לפי המקורות, חיילים רוסים הגיעו לבית העלמין שבמחנה הפליטים אל-ירמוכ בדרום דמשק לפני כמה ימים כדי לחפש שם. העיתון נחשב למוכר ואמין, אך בעבר נפוצו דיווחים על חיפושים אחר עצמותיו של אלי כהן שהתבררו כשגויים.
לפי האתר, עם תחילת מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011, ישראל חשבה שתוכל לפעול בחסות הכאוס ששלט במדינה ולהביא לארץ בשיתוף עם גורמים שונים את גופתו של כהן ושל חללים נוספים שנלחמו ומתו בקרב סולטן יעקוב בשנות השמונים. מאמצים אלה לא הצליחו, אך עם תחילת מעורבותה של רוסיה בלחימה בסוריה ישראל הצליחה לקיים משא ומתן שבסופו הובאו לארץ שרידיו של זכריה באומל, שנפל בקרב סולטן יעקוב.
כיום רוסיה מחפשת אחר שרידיהם של שני חיילי צה"ל נוספים שנפלו בקרב סולטן יעקוב, צבי פלדמן ויהודה כץ, וכן אחרי שרידיו של כהן.
לאחר מציאתו של באומל אמרו מקורות רוסיים ל"ראי אל-יום" כי שרידיו אותרו באל-ירמוכ שבדרום דמשק. לדבריהם, הכוחות הרוסיים חיפשו במקום חמישה ימים ועזבו אותו עם שקים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הודה אז לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין ואמר כי "כשפניתי אליך בבקשה לסייע באיתור חללינו הנעדרים נענית מיד ובלי היסוס, ועל כך אני והעם בישראל מודים לך".
לאחרונה פורסם סרטון וידאו נדיר שבו נראה לכאורה אלי כהן צועד ברחובות דמשק. הסרטון נחשף במסגרת סדרה תיעודית חדשה של רשת החדשות הרוסית RT העוסקת בסוריה. בסרטון, מתקופת שהותו של כהן בסוריה בשנות ה-60, נראה אלי כהן צועד ברחוב "29 במרץ" בדמשק. סרט הווידאו נקנה בחנות עתיקות בסנט פטרבורג. בסדרה מגלים היוצרים כי את הסרט צילם קצין בצבא האדום בשם בוריס לוקין, שהגיע לסוריה בתקופה שבה הגיע אליה כהן.
אלי כהן החל את פעילותו החשאית בסוריה ב-1961. עם השנים הוא הצליח לפתח קשרים ענפים והפך מקורב לצמרת השלטון הסורי. הוא ניצל זאת כדי להעביר מידע מודיעיני בעל ערך רב לגבי היערכות הצבא הסורי ברמת הגולן ודיווח על מהלכים צבאיים ומדיניים. בשיא פעילותו היה כהן מועמד לתפקיד תת שר ההגנה הסורי.
בינואר 1965 נחשף ונעצר על ידי אנשי המודיעין הסורי. למרות מאמצים פומביים וחשאיים מטעם ישראל, הועמד לדין ונידון למוות. אלי כהן תואר על-ידי הסורים כ"גדול המרגלים הישראלים שפעלו אי פעם במדינה ערבית". עד היום לא הוחזרו עצמותיו של כהן לארץ, למרות מאמצים רבים מצד ישראל. בעבר נפוצו דיווחים דומים על מאמצים להבאת עצמותיו של כהן, אך כל אלה העלו חרס.