בפעם הראשונה מאז שבית המשפט העליון קבע באופן תקדימי פה אחד כי בני זוג מאותו המין כשירים לאמץ ילדים, בשנה שעברה, זוג גברים אימץ היום (שלישי) לראשונה את בנם באופן רשמי. שי גורטלר ובן זוגו שחר גלוברמן יצאו היום מבית המשפט לענייני משפחה כשהם נרגשים ואוחזים את בנם שי שנה בזרועותיהם. באותו מעמד אושר רשמית צו האימוץ שהפך אותו לבנם.
האימוץ הביא עמו שמחה עצומה ותקווה, אך גם הדגיש שהמאבק לשוויון טרם הסתיים. "הדרך לשוויון עוד ארוכה, ציין גלוברמן. "העתירה הוגשה לבג"ץ ב-2016, והפסיקה הגיעה רק בסוף 2023, אפשר היה לקצר את התהליך ולעשות אותו פשוט יותר, חבל שזה לקח כל כך הרבה זמן", טען.
זו הפעם הראשונה שזוג גברים מאמץ כזוג במדינת ישראל על פי כללי האימוץ השוויוניים, כמו זוגות הטרוסקסואלים. עד לפסיקה, זוגות להט"ב קיבלו עדיפות נמוכה באימוץ בתוך ישראל ונאלצו לעתים קרובות לפנות להליכים יקרים ומורכבים בחו"ל. עד כה אירעו מקרים ספורים בלבד שבהם זוגות להט"ב אימצו ילדים בישראל, וגם זאת בדרך כלל כהורים יחידניים. כעת, לראשונה, ניתן צו אימוץ משותף לשני בני הזוג.
זה אינו דבר של מה בכך. הזוג עבר מסע ארוך כדי להגיע לנקודה משמחת זו בחייהם. השניים היו בין העותרים בבג"ץ שהוגש על ידי האגודה למען הלהט"ב והמרכז הרפורמי לדת ומדינה, שביקשו לבטל את האפליה ההיסטורית נגד זוגות להט"ב. "תרמנו תרומה צנועה לביטול האפליה, נהנינו מפירות פסיקת בג"ץ בעצמנו ופתחנו את הדלת לאחרים", אמר גורטלר.
פסיקת בג"ץ, שהתקבלה בדצמבר 2023, פתחה את הדלת לזוגות להט"ב נוספים להתחיל בתהליך האימוץ בישראל. כיוון שהליך האימוץ נמשך לפחות שנה, גורטלר וגלוברמן הם הראשונים לקצור את הפירות של החלטה היסטורית זו, כשהם מחבקים את בנם המאומץ באהבה ובהתרגשות.
"אנחנו מאושרים עד הגג לאמץ את הילד שלנו אחרי דרך ארוכה שעברנו", אמרו בני הזוג. "הוסרה אבן מעל ליבנו, אנו שמחים שבג"ץ ביטל את האפליה ואפשר לנו לאמץ כזוג. זה מעניק לנו ביטחון שהמבנה המשפחתי שלנו יישאר יציב לשנים רבות". השניים מתגוררים בשכונת שפירא בתל אביב, בזוגיות אוהבת כבר כמעט 16 שנה. מאז 2015 הם ניסו לאמץ. את בתם הבכורה טניה (8), הם אימצו בהליך ממושך בארה”ב.
עו"ד ריקי שפירא רוזנברג, נציגת העותרים בבית המשפט מהמרכז הרפורמי לדת ומדינה מסרה: "היום, השוויון קיבל פנים ושמות, ומשפחה מאושרת נולדה בישראל". היא היא ציינה כי שוב הוכח שבג"ץ הוא המגן על זכויות אדם במדינת ישראל, והוסיפה: "זה אמנם היה מאבק ארוך, אבל לאחר שתי עתירות ו-7 שנים הגענו אל התוצאה המיוחלת: 'שוויון באימוץ לקהילת הלהט"ב'".
הילה פאר, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, מסרה: "אנו מאושרים עד הגג לראות את פניהם של שי ושחר שהצטרפו אלינו לעתירה וכעת חובקים את ילדים המשותף, בצו אימוץ משותף, נטול ההפליה שהייתה נהוגה כנגד להט"ב. אלו האנשים שאנו עובדים כה קשה עבורם ונלחמים עבורם ועבורן בשדה החברתי והמשפטי. אנו שולחים לזוג ולילדיהם ברכות והמון מזל טוב, כן ירבו".