בעוד הממשלה עדיין דנה בתוכנית היציאה מהסגר, מאות ספרים ברחבי הארץ פתחו את המספרות היום (רביעי), במחאה על הכוונה לפתוח אותן רק בשלב השלישי של ההקלות, שייכנס לתוקף בעוד חודש לכל המוקדם. במסגרת המחאה הספרים פתחו את בתי העסק אך ללא קבלת קהל, והציבו בהם שלטים שעליהם נכתב: "אנחנו חיוניים - פתחו אותנו בשלב ראשון".
"אנחנו בדיוק כמו רופאים, עושים טוב לגוף ולנפש של הלקוחות", אמרה זהבה נחום מרמת גן שעובדת כספרית כבר 40 שנה. היא הוסיפה: "אנחנו כל כך מקפידים על ההנחיות. ענף היופי קורס, וזה כואב".
זהבה גם סיפרה על הקשיים הכלכליים שאליהם היא נקלעה: "הלקוחות שלי מבקשים להגיע ומה שיקרה זה שאני אפסיד אותם כי הם הולכים למקומות אחרים שפועלים באופן פיראטי. אני אלמנה, לקחתי הלוואה ואני בינתיים חיה על המינוס בבנק. מה אנחנו יכולים לעשות? כמה עוד נחכה?".
מאור מזרחי, ספר מירושלים, הצטרף גם הוא לקריאה להכיר בספרים כעובדים חיוניים. "זה ששרה נתניהו קיבלה שירות ספרות עד אליה הביתה מוכיח כמה אנחנו חיוניים, ולא מותרות", הוא אמר. "אם כך יישאר המצב יהיה פה שוק שחור וכאוס. בסגר הזה גם כמעט ולא קיבלנו כספים, בסגר הראשון עוד פיצו אותנו. אני ממשיך לשלם את ההוצאה של המספרה. בסופו של דבר אני צריך להביא כסף הביתה, מה אני אמור לעשות?".
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) הביע תמיכה במחאה והגיע למספרה ברחובות."נתניהו, ישראל כץ, וכל שרי הקבינט שיושבים להם בתוך החדרים ומקבלים החלטות במנותק מהשטח צריכים לרדת לכאן ולהבין מה המשמעות של לשלוח 80 אלף בעלי מלאכה הביתה לשבת ולהיות נסמכים על שולחן המדינה וטובות המדינה", אמר פורר. "תנו להם לעבוד. הם יכולים לפתוח את המספרות שלהם, לשמור על תנאי התו הסגול. אם שני הצדדים גם הלקוח וגם הספר, עם מסכה - אין שום בעיה.", אמר ח"כ פורר.
מיכאל אוחיון, ספר מאשדוד שהשתתף במחאה, תהה: "למה מקומות עם קבלת קהל מסיבית וצפופה כמו סופרים וקניונים יפתחו, ואנחנו שיש לנו שלושה-ארבעה לקוחות במקביל נשארים סגורים?". גם הוא הדגיש כי הוא שומר על מגבלות התו הסגול: "אנחנו מקפידים על שטיפת ידיים, מרחק, מסכות, אני לא מבין איך הם מקבלים את ההחלטות בממשלה. בעצם אומרים לנו תעבדו בלי שנדע. הם גורמים לנו להתנהג כמו גנבים ופושעים". שני אמורי מחיפה הוסיפה: "אחוז הנדבקים במספרות כל כך נמוך שזה הזוי לא לפתוח אותנו. צריך לחשב מסלול מחדש ולהחליט בהיגיון מה פותחים ומה לא".
יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה המייצגת את ענפי היופי אמר: "הממשלה חייבת להתחיל לשחרר את סיר הלחץ במשק. הסגר הכללי חונק את העסקים הקטנים ורבים מהם עומדים בפני קריסה. לפי הנתונים שבידינו אחד מכל שני עסקים חושש לגורלו". הוא הוסיף כי "בישראל כ-30 אלף מספרות, מכוני קוסמטיקה ואיפור קבוע. סגירתן היא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה ולראייה, רבים דורשים מבעלי המקצוע לתת את השירות - גם בניגוד לחוק. מדובר בענפים שנותנים שירות בסביבה מוגנת והיגיינית. אין סיבה להשאירם סגורים".