צרפת דיווחה אמש (ראשון) על עלייה נוספת במספר חולי הקורונה שמאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ. מספר החולים המאושפזים במצב קשה, שעמד יום קודם לכן על 4,791, הגיע ל-4,872 - שיא מתחילת 2021. הנתונים קרובים למספרים שהיו בצרפת באמצע נובמבר, בעיצומו של הגל השני. שיא המאושפזים במצב קשה בצרפת היה באפריל אשתקד, ועמד על כ-7,000.
צרפת נמצאת בסגר לילי מתחילת ינואר. לפני יותר משבוע נכנסו לתוקף הגבלות חדשות בפריז, ובאזורים נוספים עם תחלואה גבוהה. באותם אזורים חל סגר חלקי, שלפי המומחים לא מספיק כדי להתמודד עם הווריאנטים של הנגיף, במיוחד הבריטי. הנשיא עמנואל מקרון הגן השבוע על ההחלטה שלא להטיל סגר כללי שלישי ולהשאיר את בתי הספר פתוחים. עם זאת אמר מקרון שלאור מספר הנדבקים נראה שיהיה צורך בהגבלות נוספות.
"צדקנו כשלא הטלנו סגר בסוף ינואר", אמר מקרון, וציין שמספר הנדבקים לא היה זהה לתחזיות. "אין לי חרטה ואני לא מודה בכישלון", אמר הנשיא, שהבהיר לאחרונה שהוא מעוניין לשקם את הכלכלה הצרפתית ולכן לא תומך בהשבתה נוספת של המשק.
עוד 131 חולי קורונה מתו בצרפת ביממה האחרונה, ומספר הקורבנות מתחילת המגפה הגיע ל-68,597 בני אדם. אתמול דיווחה צרפת על 37,014 נדבקים חדשים בקורונה.
בבתי החולים ברחבי צרפת מאושפזים 27,712 חולי קורונה. רופאים במדינה מדווחים על עומסים כבדים, וחוששים שכתוצאה מהגל השלישי של המגפה בתי החולים יהיו על סף קריסה. 41 רופאים באזור פריז חתמו על מכתב שפורסם בעיתון "לה ז'ורנל דו דימאנש". הם הזהירו שלאור מצב התחלואה הם ייאלצו לקבוע את מי מהחולים הם מצילים ומאשפזים. "מעולם לא ראינו מצב כזה, גם במתקפות הטרור הקשות ביותר בפריז", כתבו הרופאים.
הרופאים טוענים שההגבלות בפריז ובמוקדי התחלואה האחרים לא יבלמו את הווריאנטים, והזהירו שלבתי החולים אין את המשאבים להתמודד עם העומסים - ולכן הם חוששים מ"קטסטרופה רפואית" בשבועות הקרובים, כשמספר הנדבקים ממשיך לעלות.
קבוצה נוספת, של תשעה רופאים במחלקות לטיפול נמרץ, כתבה לעיתון "לה מונד" שהמחלקות בפריז עלולות לסרב לקלוט חולים. "כשבמחלקה יש רק מיטה אחת פנויה, אבל שני חולים שיכולים להפיק ממנה תועלת, צריך להחליט מי מהם יאושפז (וכנראה ישרוד) ומי לא יאושפז (וכנראה ימות). לשם אנחנו הולכים". קבוצת הרופאים שפרסמה את המכתב ב"לה מונד" האשימה את הממשלה של מקרון בצביעות, מכיוון שהיא "מאלצת את עובדי מערכת הבריאות להחליט מי צריך לחיות ומי צריך למות, מבלי להצהיר על כך בבירור".
בסוף השבוע צרפת העלתה הילוך במבצע החיסונים שלה. כמו בשאר מדינות האיחוד האירופי, גם בצרפת מבצע החיסונים לא עומד ביעדים. עד כה 11.45% מהצרפתים קיבלו לפחות מנה אחת של החיסון, לעומת 43.79% מהבריטים. מקרון, שהבטיח שצרפת תחסן את אזרחיה "בבוקר, בצהריים ובערב", אמר שארצו תדביק את הפער "בתוך כמה שבועות".
בבריטניה, שהייתה הראשונה במערב שהחלה לחסן את אזרחיה, חולקו 33,678,768 חיסונים: בין 8 בדצמבר ל-27 במרץ 30,151,287 איש - כ-57% מהאוכלוסייה הבוגרת - קיבלו את המנה הראשונה של החיסון. 3,527,481 איש - 6% מהאוכלוסייה הבוגרת - קיבלו גם את המנה השנייה.
שיטת החיסון הבריטית שונה מזו הישראלית: בניגוד לישראל, שבה לכל מתחסן שמקבל את הזריקה הראשונה נשמרת גם מנה שנייה, בריטניה מעדיפה לחסן ראשית כמה שיותר תושבים במנה אחת, גם במחיר דחיית המנה השנייה בכמה שבועות נוספים, וכך לספק לפחות הגנה חלקית לתושבים רבים ככל האפשר.
"החיסונים מצילים חיים, וזו הדרך שלנו לצאת מהמגפה", אמר שר הבריאות הבריטי מט הנקוק. היום תחל בריטניה בהסרה הדרגתית של הגבלות הסגר. פתיחת המשק תתבצע בכמה פעימות, ותושלם ב-21 ביוני - אם בריטניה לא תסבול מגל נדבקים נוסף.
פורסם לראשונה: 20:55, 28.03.21