סרטון שפרסמו בסוף השבוע גורמים אוקראיניים ומידע שאספו שירותי המודיעין של דרום קוריאה מעלים חשד כבד שצפון קוריאה שולחת אלפי חיילים לרוסיה, כדי שיצטרפו לצבאו של ולדימיר פוטין ויסייעו לו לנצח במלחמה באוקראינה, על רקע המחסור הקשה בכוח אדם שאיתו מתמודד הצבא הרוסי.
בסרטון שפרסמה אוקראינה בסוף השבוע נראים לדבריה חיילים צפון קוריאנים עומדים בתור ומקבלים מדים של צבא רוסיה. קייב, שסירבה לומר כיצד השיגה את התיעוד, מסרה כי הסרטון צולם על-ידי חייל רוסי לפני ימים אחדים, וכי עבור אוקראינה הוא חשוב משום שזו הראיה המצולמת הראשונה לכך שפיונגיאנג לוקחת חלק פעיל במלחמה ונלחמת לצד רוסיה – כעת לא רק באמצעות הספקה של נשק ופגזים לצבא הרוסי, אלא גם באמצעות שליחת חיילים.
פרסום הסרטון בא אחרי שראש המודיעין הצבאי האוקראיני, קירילו בודנוב, אמר בשבוע שעבר שכ-11 אלף חיילי רגלים עוברים כעת אימונים במזרח רוסיה, וכי הם יהיו מוכנים להצטרף לקרבות כבר בנובמבר. הוא טען ש-2,600 מהם יישלחו למחוז הרוסי קורסק, שצבא אוקראינה כבש חלקים ממנו במתקפת פתע באוגוסט וטרם סולק ממנו.
לא בטוח שמספר החיילים ששלחה עד כה צפון קוריאה הוא אכן זה שבו נקב בודנוב, 11 אלף, אבל שירות המודיעין הלאומי של דרום קוריאה, שנחשב לבעל המודיעין הטוב ביותר על הנעשה בארצו המסוגרת של קים ג'ונג און, אישר שפיונגיאנג לכל הפחות צפויה להשלים בסופו של דבר שליחת כ-12 אלף חיילים. ביום שישי מסרה סוכנות הביון הדרום קוריאנית כי לפי המידע שברשותה צפון קוריאה שלחה "מספר גדול" של חיילים לרוסיה כדי לסייע לה במלחמה באוקראינה, ולדבריה הם כוללים 1,500 מאנשי הכוחות המיוחדים הצפון קוריאניים, שעוברים כעת הכשרה במזרח הרחוק של רוסיה.
את ההודעה ביום שישי גיבה שירות המודיעין של סיאול בתמונות לוויין שלדבריו מראות את הקבוצה הראשונה של חיילי העילית הצפון קוריאנים נעה בכלי רכב צבאיים רוסיים לעיר ולדוויסטוק שברוסיה. לפי הסוכנות, היא זיהתה את העברת החיילים בספינת תובלה של חיל הים הרוסי בין 8 באוקטובר ל-13 באוקטובר, ועל פי התקשורת הדרום קוריאנית החיילים הללו הם מיחידה הכפופה ל"חיל ההסתערות" של צפון קוריאה, קרי הכוחות המיוחדים. לפי שירות הביון הדרום קוריאני, החיילים של פיונגיאנג שהגיעו לרוסיה קיבלו מדים של הצבא הרוסי וכלי נשק רוסיים כדי להסוות את העובדה שהם צפון קוריאנים.
אם תתאמת הקביעה שחיילים צפון קוריאנים נשלחו לרוסיה כדי להילחם באוקראינה, תהיה זו הוכחה נוספת להידוק הקשרים הצבאיים בין ארצו של פוטין לבין הדיקטטורה של קים. בקיץ שעבר חתמו שתי המדינות על הסכם שותפות אסטרטגית שבמסגרתו התחייבו לספק זו לזו סיוע צבאי, וידוע כי נשק צפון קוריאני משמש את רוסיה באוקראינה כבר זמן רב.
לפי המודיעין הדרום קוריאני, מאז אוגוסט סיפקה פיונגיאנג למוסקבה פגזים, טילים, רקטות נגד טנקים ואמצעי לחימה בכמות שיכולה להספיק למילוי 13 אלף מכולות. קודם לכן החודש כבר דיווחה התקשורת האוקראינית כי שישה חיילים צפון קוריאנים נהרגו במתקפת טילים אוקראינית על שטח שכבשו הרוסים מידי אוקראינה בדונייצק, ושר ההגנה של דרום קוריאה קבע אז כי סביר מאוד להניח שהטענה הזו נכונה.
הדיווחים על הגעת החיילים הצפון קוריאנים לרוסיה עוררו דאגה במערב, ובכירים בקייב דרשו בסוף השבוע מבעלי בריתם בארה"ב ובאירופה "תגובה עוצמתית". ראש ממשלת בריטניה קיר סטרמר טען כי הצעד מלמד על "ייאוש" במוסקבה, הזקוקה לסיוע חיצוני רב, ומשרד החוץ הצרפתי מסר כי כל גידול בהיקף שיתוף הפעולה בין צפון קוריאה לרוסיה מול אוקראינה "מדאיג מאוד". מזכ"ל נאט"ו החדש מארק רוטה אמר ביום שישי כי הברית הצפון אטלנטית עדיין אינה יכולה לאשר את טענות המודיעין הדרום קוריאני, אך היא כמובן בודקת זאת.