יום אחרי הפיגוע הפלילי ברמלה, שגבה את חייהם של ארבעה חפים מפשע, הגיעו הבוקר (שישי) רבים לבית משפחת אבו חלאוה בעיר כדי לנחם את קרוביהם של הקורבנות. "שמעתי את הפיצוץ וישר יצאתי לשם. כשידעתי שהם בפנים ניסיתי להציל את הבן שלי ואחרים, אבל לצערי איבדנו ארבעה פרחים שנרצחו בדם קר", סיפר בסאם אבו חלאוה - אביו של מוחמד (10) שנרצח בפיצוץ. עד כה לא נעצרו חשודים, ובמקביל נרצח הבוקר גבר כבן 50 בטירה.
בפיגוע התופת הפלילי, מהקטלניים בתולדות המדינה, נרצחו גם גיסתו של בסאם דועאא אבו חלאוה (30) ובתה סילא (8), וכן אחייניתו לין מוגרבי (23). הרופאים בבית החולים שמיר אסף הרופא ממשיכים להיאבק על חיי בנה היחיד של לין, התינוק איסמעיל בן החודשיים, שנפצע בפיצוץ במרכז העיר רמלה באורח אנוש.
"קשה לי להאמין שאיבדתי את הבן היחיד שלי שנולד 18 שנה אחרי שלוש הבנות שלי", אמר בסאם בדמעות כשמסביבו ניכרת האווירה הקשה והעצובה. "דיברתי עם מוחמד לפני שהוא נרצח, הייתי בדרך להביא אוכל שנאכל ביחד. הוא אמר לי 'אבא, אני מחכה לך', וכשהגעתי אליו הוא כבר היה ללא רוח חיים".
בסאם הוסיף: "כל יום היינו משחקים, צוחקים, מדברים ומחבקים האחד את השני, ובסוף לקחו לי את היקר מכל. לרצוח ילדים ונשים זה המעשה הכי חמור שאי-אפשר לעכל אותו. אנחנו משפחה נורמטיבית ולא מסוכסכים עם אף אחד. אנחנו עוד לא יודעים מי עמד מאחורי הרצח האכזרי".
לין מוגרבי, שנרצחה כאמור גם היא בפיצוץ, התחתנה לפני כשנה וחצי. המשפחה עוקבת אחרי הדיווחים מבית החולים, ומקווה שאיסמעיל התינוק יחלים מפציעותיו האנושות. סמיח אבו חלאוה, הדוד של לין, אמר: "לין הייתה אישה נהדרת ומהממת, אהבנו אותה מאוד. היא כל כך שמחה כשאיסמעיל נולד. אנחנו מתפללים שלא נאבד אותו. רק לפני כמה שנים אבא של לין נרצח, ואתמול זה קרה לה".
במשפחה האבלה אמרו עוד: "דועאא פתחה חנות בגדים, ותרמה המון בגדים חדשים. אנחנו משפחה שחיה יחד, אין יום שעובר בלי שכולם ייפגשו. קשה וכואב לנו אחרי האסון הזה, אנחנו בהלם ומקווים שהמשטרה תגיע לרוצחים ושלא ישאירו אותם מחוץ לסורגים כמו בהרבה מקרים אחרים. אנחנו לא רוצים לשמוע על הודעות של יחסי ציבור, אלא על עבודה רצינית ואמיתית".
כ-500 שוטרים השתתפו בשעות הבוקר המוקדמות בפעילות ממוקדת והתקפית במתחמי משפחות הפשע בשכונת ג'ואריש ברמלה, בשכונות בלוד ובכפר הבלתי-מוכר הסמוך דהמש. הכוחות ביצעו מעצרים ועיכובים, איתרו עשרות שב"חים פלסטינים ותפסו אמצעי לחימה ובכללם אקדח גלוק - אך לא תפסו חשודים ברצח.
לפעילות הצטרף השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שבאופן תמוה גם נצפה בתיעודים בתוך בתי החשודים לצד ראש המטה שלו חנמאל דורפמן. לדבריו, "אני עוקב מקרוב אחר העבודה המסורה של המשטרה, של היחידות המיוחדות, כל מי שנמצא כאן עושה עבודת קודש. זו לא עבודה פשוטה, יש כאן מתחמים על גבי מתחמים. הפשע שכאן נבנה במשך שנים רבות. המשימה שלנו היא פשוט לחתוך לו את הראש, לעבוד קשה כדי להביא עוד ועוד תוצאות ולמנוע כמה שיותר אירועים כמו שראינו אתמול".
בימי כהונת השר בן גביר, שבחר להאשים אתמול היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בתוצאה הקשה ברמלה, נשברו שיאי מספרי הנרצחים: מתחילת 2024 נרצחו בחברה הערבית 174 בני אדם. אם לא יחול שינוי מגמה דרמטי בימים שנותרו לשנה הנוכחית, גם 2024, כמו קודמתה, תסתיים עם קרוב ל-250 נרצחים בחברה הערבית.
את חקירת הרצח המרובע ברמלה הטיל מפקד מחוז מרכז, ניצב אבי ביטון, על היחידה המרכזית (ימ"ר), והנחה כי תחל בשכונת ג'ואריש בעיר אכיפה מוגברת נגד חשודים במעורבות בפיצוץ. בנוסף, הוא הורה לתגבר את הסיורים בגזרת שפלה בכלל ותחנת רמלה בפרט, כדי להעצים את תחושת הביטחון בקרב הציבור.
ניצב יגאל בן שלום, ראש אגף החקירות במשטרה שצפוי לפרוש בקרוב, סיפר על המראות המחרידים בזירה: "אחרי 41 שנים כשוטר, שבהן הייתי במאות זירות רצח ופיגועים, זאת אחת הזירות הכי קשות שראיתי. פשוט רצח בדם קר". המפכ"ל רב-ניצב דני לוי הבטיח שהמשטרה תבוא חשבון עם הפושעים שלא היססו להשליך רימון או מטען מתחת לרכב שהתפוצץ - ורצחו חפים מפשע.
בכיר בעיריית רמלה אמר כי למשטרה אין פתרונות, ולכן על השב"כ להיכנס לתמונה. "שב"כ חייב להיכנס כבר לחקור, כדי שנבין כיצד קרה הפיצוץ האדיר הזה, שהרעיד את כל האזור", הוא אמר ל-ynet. הוא נזכר בפיצוץ המטען בשבוע שעבר, ליד גני ילדים. "חייבים את אנשי השב"כ. צריך להבין מה הם בדיוק סוגי המטענים שהתפוצצו וגרמו לרכבים להפוך בשברירי שניות ללפידי אש".